Πέμπτη , 31 Ιουλίου 2025
Breaking News

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Φτιάχνω βυσσινάδα και λικέρ βύσσινου (τσέρυ)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό βύσσινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • Παρασκευή φυσικής βυσσινάδας
    Αγοράζεται ώριμα βύσσινα, τα πλένετε καλά, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τα στύβετε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.
    Ξεπλένετε και τις φλούδες με λίγο νερό και το ρίχνετε στο χυμό.
    Βάζετε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει το σιρόπι, να γίνει όχι πολύ πηκτό όπως των γλυκών του κουταλιού.
    Προσθέτεται στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, το κατεβάζεται από την φωτιά και το αφήνεται να κρυώσει.
    Το φυλάτε σε καθαρή και στεγνή μπουκάλα.
    Για να ετοιμάσετε μια βυσσινάδα βάζετε 1-2 δάχτυλα και γεμίζετε το ποτήρι με παγωμένο νερό.Συνταγή λικέρ βύσσινου (τσέρυ)Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό κονιάκ
  • 3 κομμάτια κανέλλας
  • 5-7 γαρύφαλλα
  • Παρασκευή λικέρ βύσσινου
    Διαλέγεται ώριμα αλλά γερά βύσσινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα πλένεται και τα βάζετε σε γυάλινο βάζο με πλατύ στόμιο.
    Προσθέτεται τη ζάχαρη, κλίνεται καλά το βάζο και το αφήνεται στον ήλιο για 25 ημέρες.
    Προσθέτεται τότε το κονιάκ, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα, κλείνεται πάλι καλά το βάζο και το αφήνεται στον ήλιο για άλλες 15 ημέρες.

    Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το λικέρ από κεράσια.

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω Ουίσκι

    Υλικά Λαμβάνουμε: Πνεύμα: λίτρα 5 Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10 Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10 Παρασκευή ουισκιού Αποστάζουμε και …

    Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    Θα μπορούσα να κατατάξω αυτή την συνταγή στην ενότητα με τα άρθρα «φτιάχνω τα δικά …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.