Τετάρτη , 29 Ιανουαρίου 2025
Breaking News

Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

Το θυμίαμα είναι μια τελετουργική πρακτική που είχε σημαντική πολιτιστική και πνευματική σημασία για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Το θυμίαμα περιλάμβανε...
Περισσότερα
Μελέτη εξηγεί πώς το θυμίαμα κάνει πολύ περισσότερα από το να “καθαρίζει τα κακά πνεύματα”

όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

dr. Joe Dispenza: Κανείς δεν αλλάζει μέχρι να αλλάξει την ενέργειά του και όταν αλλάξεις την ενέργειά σου αλλάζεις την...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν τι συμβαίνει με την πραγματικότητά μας θυμήθηκα τον dr. Joe Dispenza που μας λέει…

Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

“όταν κοιτάμε τον καθρέφτη και βλέπουμε τον εαυτό μας δεν βλέπουμε μια μεμονωμένη οντότητα, αλλά μια κοινότητα 50 τρισεκατομμυρίων κυττάρων”...
Περισσότερα
Ο Bruce Lipton μας εξηγεί τι είναι η επιγενετική

Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

Η οστική αδυναμία επηρεάζει τη δύναμη και την ευελιξία της υγείας των οστών μας. Τα βότανα και τα μπαχαρικά παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη και αντιαρθριτικά...
Περισσότερα
Οι καλύτεροι τρόποι χρήσης βοτάνων και μπαχαρικών για τις ρευματικές παθήσεις

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

Όσο για το δενδρολίβανό μου, το αφήνω να τρέχει σε όλους τους τοίχους του κήπου μου, γύρω-γύρω,  όχι μόνο επειδή το αγαπούν οι...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Thomas More έχει πει…

όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

για τον νόμο του Ανταγωνιστή: Ο Ανταγωνιστής, ο εχθρός, είναι ένας ειδικός προωθητής. Όσο πιο υψηλός είναι ο βαθμός υπευθυνότητάς...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν είπα πως ο Stefano Elio D’ Anna έχει πει…

Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Ο στόχος κάθε θεραπείας είναι η διατήρηση της καλύτερης δυνατής φροντίδας για την πάθηση και τις συννοσηρότητές της.  Κατά την ενσωμάτωση...
Περισσότερα
Ποιος είναι ο στόχος κάθε θεραπείας σύμφωνα με ολιστικούς γιατρούς

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η κλασική μουσική κατοικεί έναν ξεχωριστό χώρο, απρόσιτο στον άνθρωπο

“Ένα μουσικό έργο είναι μια μυστηριώδης οντότητα της οποίας η ουσία ξεφεύγει εντελώς από τις αισθήσεις μας” Φυσικοί που συνδέονται...
Περισσότερα
Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η κλασική μουσική κατοικεί έναν ξεχωριστό χώρο, απρόσιτο στον άνθρωπο

Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα 2ο

Κύριες δράσεις των βοτάνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα Κάποιος σοφός της αρχαιότητας είχε πει: “Το να παίρνουμε μέτρα όταν ήδη...
Περισσότερα
Εγκυκλοπαίδεια Υγείας – Ένας οδηγός για κοινά φαρμακευτικά βότανα 2ο

Κύριες δράσεις των βοτάνων – επεξηγηματικοί όροι από το Α ως το Ω

Κύριες δράσεις των βοτάνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα Κάποιος σοφός της αρχαιότητας είχε πει: “Το να παίρνουμε μέτρα όταν ήδη...
Περισσότερα
Κύριες δράσεις των βοτάνων – επεξηγηματικοί όροι από το Α ως το Ω

Τα Μυστικά του Καλού Κρασιού

Αν μπορείτε να ακολουθήσετε μια απλή συνταγή μαγειρικής τότε σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας κρασί. Είναι απλό, διασκεδαστικό και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τόσο εσάς για τον κόπο σας όσο και τους γνωστούς σας που σάς εμπιστεύθηκαν και δοκίμασαν το κρασί σας. Ο συγγραφέας μέσα από την 30χρονη εμπειρία του καθοδηγεί τον αναγνώστη σε όλες τις φάσεις της οινοποίησης. Από την εγκατάσταση και την περιποίηση του αμπελώνα, μέχρι τα στάδια οινοποίησης, τον εξοπλισμό και τη θεραπεία τυχόν ασθενειών. Ο πρακτικός αυτός οδηγός είναι χρήσιμος και για τον απλό καταναλωτή που επιθυμεί να αναγνωρίζει το καλό κρασί και να το απολαμβάνει στο τραπέζι του. Ανεξάρτητα από το αν προτιμάτε το λευκό ή το κόκκινο, το ξηρό ή το γλυκό, το μπρούσκο ή το ελαφρύ, τα μυστικά του καλού κρασιού, θα σας αποκαλύψουν ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για να φτιάξετε εξαιρετικής ποιότητας κρασί.Περιεχόμενα του βιβλίου “Τα μυστικά του καλού κρασιούΠΡΟΛΟΓΟΣ………………………..13

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ
ΓΕΝΙΚΑ………………………. …………19
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ…….20
ΚΛΙΜΑ……………………………….. ….21
ΕΔΑΦΟΣ……………………………… ..23
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ…………….. ….25
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ….26
ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ……… ..27
ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ……….. .31
Δάκρυσμα………………………..32
Βλάστηση………………………..32
Η έναρξη της βλάστησης επηρεάζεται:..32
Θρέψη ………………………….34
Αναπνοή – Διαπνοή………………..35
Άνθηση – Καρπόδεση……………….36
Ανάπτυξη – Ωρίμαση – σταφυλιών…….38
Φυλλόπτωση ……………………..39
ΚΛΑΔΕΜΑ…………………………41
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ..47
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ……..55
Ονoμασία Πρoέλευσης Ελεγχόμενη…………………………..58ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ……………………………………………60
Επιτρεπόμενα προϊόντα στη βιολογική γεωργία……………….62
Προϊόντα λίπανσης και βελτίωσης του εδάφους……………….62
Προϊόντα φυτοπροστασίας στη βιολογική γεωργία……………..64
ΛΙΠΑΝΣΗ……………………………………………….66
ΤΡΥΓΟΣ………………………………………………..72
ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ……………………………………73
Εχθροί………………………………………………..73
Ασθένειες……………………………………………..74
ΤΡΟΦΟΠΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ………………………………..77ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΚΡΑΣΙ
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ………………….91
ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ………96
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ……………….99
ΤΥΠΟΙ ΚΡΑΣΙΩΝ…………………….103
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ……………..103
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ…………….105
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ………………….105
Ο ΤΡΥΓΟΣ…………………….107
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ……….111
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ………………….121
ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ……..124
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ……………..126ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ…………………….129
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Εξαγωγή του μούστου………………….132
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Προσθήκη μεταμπισουλφίτ………………134
ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Απολάσπωση……………………135
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Η αλκοολική ζύμωση…………..136
ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Μετάγγιση – Απολάσπωση – Απογέμισμα – Λαμπικάρισμα – Ωρίμαση………..138ΕΡΥΘΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ……………..143
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Διαχωρισμός της ρώγας από το κοτσάνι………….146
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Σπάσιμο της ρώγας του σταφυλιού…………………147
ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ζύμωση του μούστου μαζί με τα στέμφυλα………..149
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Διαχωρισμός του μούστου από τα στέμφυλα……….152
ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης……………..153
ΕΚΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Απολάσπωση – Απογέμισμα – Μετάγγιση – Λαμπικάρισμα…………156
ΕΒΔΟΜΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ωρίμαση…………………..159
ΟΓΔΟΟ ΣΤΑΔΙΟ
Παλαίωση του κόκκινου κρασιού…………………..160
ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ………………….163
ΓΛΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ………………164
ΑΦΡΩΔΗ ΚΡΑΣΙΑ……………168
ΡΕΤΣΙΝΑ……………………….169ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ…………………..171
Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ……………………172
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ………………….173
Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ……175
ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ………….175
Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ…………….176ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ…………..177
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ……………..178
ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ………………181
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ………………….185

ΕΠΙΛΟΓΟΣ……………192
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ………..193

About admin

Check Also

Ανάλεκτα μικρών αγίων της κοινωνίας της φθίσης

«Ανάλεκτα μικρών Αγίων της κοινωνίας της φθίσης» Αγίων χωρίς εορτολόγιο και συναξαριστή, κονιορτοποιημένων από τον …

Τι προσφέρει η ανάγνωση ενός βιβλίου στο μυαλό και την ψυχή

Χθες, επέστρεψα με βραδινή πτήση από προορισμό του εσωτερικού στον οποία είχα βρεθεί με πρωινή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.