Σάββατο , 12 Απριλίου 2025
Breaking News

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Η σάλβια (Salvia greggii, Salvia microphylla) είναι ένας όμορφος θάμνος με πολλά κόκκινα λουλούδια, ιδανικό φυτό για να φυτέψουμε σε...
Περισσότερα
Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αράπικα φιστίκια επηρεάζουν θετικά το μικροβίωμα του εντέρου

Η προσθήκη βοτάνων και μπαχαρικών, περίπου ένα/1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα ή 28gr αράπικα φυστίκια/Arachis hypogaea έναντι ενός σνακ με υδατάνθρακες, όπως π.χ κράκερ και τυρί,  στη διατροφή μας επηρεάζει τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου μας, ένα δείκτη της συνολικής μας υγείας, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Penn State. Σε δύο ξεχωριστές μελέτες, διατροφολόγοι μελέτησαν τα αποτελέσματα μικρών αλλαγών στη μέση  διατροφή μας  και βρήκαν βελτιώσεις στο μικροβίωμα του εντέρου. Στη μελέτη με βότανα και μπαχαρικά, η οποία δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition , οι επιστήμονες ανέλυσαν τον αντίκτυπο της προσθήκης αράπικων φιστικιών, μιγμάτων βοτάνων και μπαχαρικών, όπως κανέλας, τζίντζερ, κουρκουμιού, δεντρολίβανου, ρίγανης, βασιλικού και θυμαριού… Στο τέλος τεσσάρων εβδομάδων, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφάνισαν αύξηση της ποικιλότητας των βακτηρίων του εντέρου, κυρίως με τις μέσες και υψηλές δόσεις βοτάνων και μπαχαρικών. H dr.Kris-Etherton – καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Evan Pugh και Διακεκριμένη καθηγήτρια Διατροφής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια επισημαίνει: “Και είναι τόσο απλές αυτές οι πρακτικές, οι οποίες  μπορούν να εφαρμοστούν πανεύκολα από όλους τους ανθρώπους” και όπως και άλλοι ερευνητές επισημαίνουν: “Όταν προσθέτoυμε βότανα και μπαχαρικά στα φαγητά μας, σίγουρα προσφέρουμε στον εαυτό μας επιπλέον οφέλη εκτός από τη γεύση”. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι, πολύ απλά, να προσθέτουμε στα φαγητά μας βότανα και μπαχαρικά, να τρώμε ξηρούς καρπούς, ανάμεσά τους και τα αράπικα φιστίκια και αντί για αναψυκτικά, να ετοιμάζουμε τα ροφήματά μας με τα πολύτιμα βότανά μας και τα μπαχαρικά!!! Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr read more:Είναι το μικροβίωμα του οργανισμού μας το απόλυτο ίαμα; μελέτες, έρευνες, αναφορές https://academic.oup.com/jn/article/152/11/2461/6687807 https://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614(22)00290-4/fulltext https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221201203929.htm sciencedaily.com

The post Τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αράπικα φιστίκια επηρεάζουν θετικά το μικροβίωμα του εντέρου appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Σαν-ποίημα,-σαν-μύθος-και-πάλι-για-την-καλέντουλα,-την-πανέμορφη-ηλιολάτρη!

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για την καλέντουλα, την πανέμορφη ηλιολάτρη!

Καλέντουλα  – η πανέμορφη ηλιολάτρης! Και ναι, είναι η καλέντουλα ένα τρυφερό κυπελάκι που μεταφέρει …

Από-τη-χλωρίδα-της-ελληνικής-γης-:-ecballium-elaterium/-πικραγγουριά

Από τη χλωρίδα της ελληνικής γης : Ecballium elaterium/ πικραγγουριά

Η πικραγγουριά/Ecballium elaterium, είναι φυτό της οικογένειας των κολοκυνθοειδών, συγγενικό φυτό με την κολοκυθιά, την αγγουριά και  την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.