Τρίτη , 3 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Πως φτιάχνετε το οινόπνευμα

Η αιθανόλη ονομάζεται επίσης αιθυλική αλκοόλη ή οινόπνευμα. Παρασκευάζετε από ένα μείγμα καλαμποκιού, μαγιάς, ζάχαρης και νερού που έχει υποστεί ζύμωση.
Η προκύπτουσα αλκοόλη είναι 100 έως 200 περιεκτικότητας proof (200 proof είναι καθαρή αλκοόλη).
Εκτός από τη χρήση στο εργαστήριο, η αιθανόλη είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση καυσίμου και πρόσθετου βενζίνης. Επειδή είναι εύφλεκτη, η αιθανόλη είναι απαγορευτικά ακριβή για να μεταφερθεί, έτσι υπάρχει λογική για την δική σας απόσταξη. Καθένας μπορεί να έχει ένα αποστακτήρα, αλλά θα πρέπει να πάρετε μια ειδική άδεια για να κάνετε αλκοόλ.Δυσκολία: Εύκολη
Απαιτούμενος χρόνος: 3-10 ημέρες, μερικές φορές περισσότεροΥλικά κατασκευής οινοπνεύματος:

  • 11.5 κιλά καλαμποκάλευρο ή ολόκληρο το καλαμπόκι
  • 45,5 κιλά ζάχαρη (σακχαρόζη)
  • 378.5 κιλά νερού
  • 170 γραμμάρια μαγιά
  • Παρασκευή αλκοόλ (οινοπνεύματος):
    Εάν ξεκινάτε με ολόκληρο καλαμπόκι, θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το άμυλο του καλαμποκιού σε ζάχαρη με προβλάστηση του καλαμποκιού. Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα δοχείο, σκεπάστε το με ζεστό νερό και καλύψτε το δοχείο με ένα πανί για να αποφύγετέ τυχόν επιμόλυνση αλλά και για να διατηρήσετε την θερμοκρασία. Στην ιδανική περίπτωση, ο περιέκτης θα έχει μία τρύπα στο κάτω μέρος για αργή αποστράγγιση. Προσθέστε ζεστό νερό από καιρό σε καιρό, όταν η στάθμη του υγρού πέφτει. Διατηρήστε τα για 3 ημέρες ή έως ότου το καλαμπόκι έχει προβλαστήσει περίπου 5 πόντους.Αφήστε το προβλαστημένο καλαμπόκι να ξεραθεί. Στη συνέχεια αλέστε το και κάντε το χοντρό αλεύρι. Εναλλακτικά, ξεκινήστε με καλαμποκάλευρο. Άλλοι σπόροι μπορούν να παρασκευαστούν με τον ίδιο τρόπο (π.χ. πολτός σίκαλης).
    Ο πολτός γίνεται με την προσθήκη βραστού νερού στο χοντροαλεσμένο καλαμπόκι. Ο πολτός διατηρείται ζεστός για να ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης. Η μαγιά προστίθεται, εάν είναι διαθέσιμη (περίπου 250 γραμμάρια ανά 200 κιλά πολτού για παράδειγμα) και η ζάχαρη (αναλόγως τη συνταγή). Με τη μαγιά, η ζύμωση διαρκεί περίπου 3 ημέρες. Χωρίς μαγιά, ίσως η ζύμωση μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από 10 ημέρες. Ο πολτός είναι έτοιμος όταν σταματήσει να βγάζει φυσαλίδες. Ο πολτός έχει μετατραπεί σε ανθρακικό οξύ και αλκοόλη μέσο της διαδικασίας της ζύμωσης. Ονομάζεται «μπύρα» ή «ξινός πολτός».Η μάζα τοποθετείτε στον αποστακτήρα και στους 78° Κελσίου το αλκοόλ αποστάζεται. Το πρώτο υγρό περιέχει πτητικές προσμείξεις λαδιού εκτός από το αλκοόλ. Αυτά τα περισσεύματα στην αρχή της απόσταξης είναι εξαιρετικά τοξικά και για αυτό πετάγονται. Μετά από αυτό, το υγρό συλλέγεται. Οι αρχικές συλλογές είναι υψηλότερες σε ποσοστό αλκοόλ, από αυτές που συλλέγονται καθώς προχωρά η απόσταξη.Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παρασκευή οινοπνεύματος (αλκοόλ)

  • Εάν ζείτε στην Ελλάδα, απαιτείται άδεια προκειμένου να αποστάξετε νόμιμα αιθανόλη (αλκοόλ).
  • Εάν η διαδικασία γίνει με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι τοξικό.
  • Σε περίπτωση που το ποσοστό του επιπέδου αλκοόλ είναι υψηλό, μπορεί να είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.
  • Προφυλάξεις
    Ειδικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται για την παρασκευή οινοπνεύματος. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
    Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσηςΔιαβάστε ακόμη:Φτιάχνω αποστακτήρα νερού

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω πρόχειρο τσιμέντο

    Σε μισό λίτρο γάλα προσθέστε μία ίδια ποσότητα ξυδιού με σκοπό να το πήξετε. Μετά …

    Το Ελληνικό τσιμέντο, η εξαφανισμένη Ελληνική Χυμεία και τα χαμένα βιβλία

    Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείποντο …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.