Δευτέρα , 17 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Πετούνια, φροντίδες στον κήπο και στη γλάστρα

Πετούνια, φροντίδες στον κήπο και στη γλάστρα Η πετούνια είναι πολύ κοινό ποώδες καλλωπιστικό φυτό που κερδίζουν αμέσως το ενδιαφέρον...
Περισσότερα
Πετούνια, φροντίδες στον κήπο και στη γλάστρα

Φυτά του κήπου που βοηθούν τις μέλισσες να επιβιώσουν

Κήπος φιλικός στις μέλισσες Το πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών αλλά και οι συνέπειές του είναι πλέον γνωστά....
Περισσότερα
Φυτά του κήπου που βοηθούν τις μέλισσες να επιβιώσουν

Πόσο θα ζήσει το φυτό που σας έφεραν στα γεννητούρια;ΑνθούριοΓαρδένιαΓκουσμάνιαΑζαλέαΟρχιδέαΚαλαγχόη

Πόσο θα ζήσει το φυτό που σας έφεραν στα γεννητούρια; Κηπολόγιο / Αφήστε ένα σχόλιο Στο σημερινό επεισόδιο θα ασχοληθούμε...
Περισσότερα
Πόσο θα ζήσει το φυτό που σας έφεραν στα γεννητούρια;ΑνθούριοΓαρδένιαΓκουσμάνιαΑζαλέαΟρχιδέαΚαλαγχόη

Ανανέωση μεγάλων φυτών σε ρετιρέΥλικά και νέες γλάστρεςΗ διαδικασία βήμα – βήμαΤι υπέροχο αποτέλεσμα

Ανανέωση μεγάλων φυτών σε ρετιρέ Κηπολόγιο / Αφήστε ένα σχόλιο Με πήρε τις προάλλες τηλέφωνο ο Γρηγόρης και μου λέει...
Περισσότερα
Ανανέωση μεγάλων φυτών σε ρετιρέΥλικά και νέες γλάστρεςΗ διαδικασία βήμα – βήμαΤι υπέροχο αποτέλεσμα

Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα: Το νέο “εργαλείο” για την αναγνώριση ζιζανίων στο ρύζι

Η αναγνώριση των ζιζανίων αποτελεί κρίσιμο βήμα για την επιτυχημένη διαχείριση των ορυζοκαλλιεργειών. Σήμερα, η τεχνολογία των Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων...
Περισσότερα
Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα: Το νέο “εργαλείο” για την αναγνώριση ζιζανίων στο ρύζι

Εναέρια υποβοήθηση επικονίασης με dronesΚάντε εγγραφή στο newsletter

Πολλές δενδροκομικές καλλιέργειες παρουσιάζουν προβλήματα καρπόδεσης από κακή γονιμοποίηση λόγω δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών, που δημιουργούνται και εντείνονται κατ’ έτος από...
Περισσότερα
Εναέρια υποβοήθηση επικονίασης με dronesΚάντε εγγραφή στο newsletter

Τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ; – Εχεις κάτι να μας πεις για την κανέλα;

…ναι βέβαια – και είναι μια γυναικεία, αποκλειστικά, υπόθεση:  “η κανέλα μειώνει και την ένταση της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας”  …αυτό το...
Περισσότερα
Τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ; – Εχεις κάτι να μας πεις για την κανέλα;

Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Αναλυτικός Οδηγός Γνωρίζατε ότι το σκόρδο μέλι λεμόνι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς της φύσης; Έρευνες έχουν δείξει...
Περισσότερα
Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

…κάθε αναπαράσταση μιας κίνησης αφυπνίζει σε κάποιο βαθμό, την πραγματική κίνηση… Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο...
Περισσότερα
Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Πως φτιάχνετε το οινόπνευμα

Η αιθανόλη ονομάζεται επίσης αιθυλική αλκοόλη ή οινόπνευμα. Παρασκευάζετε από ένα μείγμα καλαμποκιού, μαγιάς, ζάχαρης και νερού που έχει υποστεί ζύμωση.
Η προκύπτουσα αλκοόλη είναι 100 έως 200 περιεκτικότητας proof (200 proof είναι καθαρή αλκοόλη).
Εκτός από τη χρήση στο εργαστήριο, η αιθανόλη είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση καυσίμου και πρόσθετου βενζίνης. Επειδή είναι εύφλεκτη, η αιθανόλη είναι απαγορευτικά ακριβή για να μεταφερθεί, έτσι υπάρχει λογική για την δική σας απόσταξη. Καθένας μπορεί να έχει ένα αποστακτήρα, αλλά θα πρέπει να πάρετε μια ειδική άδεια για να κάνετε αλκοόλ.Δυσκολία: Εύκολη
Απαιτούμενος χρόνος: 3-10 ημέρες, μερικές φορές περισσότεροΥλικά κατασκευής οινοπνεύματος:

  • 11.5 κιλά καλαμποκάλευρο ή ολόκληρο το καλαμπόκι
  • 45,5 κιλά ζάχαρη (σακχαρόζη)
  • 378.5 κιλά νερού
  • 170 γραμμάρια μαγιά
  • Παρασκευή αλκοόλ (οινοπνεύματος):
    Εάν ξεκινάτε με ολόκληρο καλαμπόκι, θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το άμυλο του καλαμποκιού σε ζάχαρη με προβλάστηση του καλαμποκιού. Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα δοχείο, σκεπάστε το με ζεστό νερό και καλύψτε το δοχείο με ένα πανί για να αποφύγετέ τυχόν επιμόλυνση αλλά και για να διατηρήσετε την θερμοκρασία. Στην ιδανική περίπτωση, ο περιέκτης θα έχει μία τρύπα στο κάτω μέρος για αργή αποστράγγιση. Προσθέστε ζεστό νερό από καιρό σε καιρό, όταν η στάθμη του υγρού πέφτει. Διατηρήστε τα για 3 ημέρες ή έως ότου το καλαμπόκι έχει προβλαστήσει περίπου 5 πόντους.Αφήστε το προβλαστημένο καλαμπόκι να ξεραθεί. Στη συνέχεια αλέστε το και κάντε το χοντρό αλεύρι. Εναλλακτικά, ξεκινήστε με καλαμποκάλευρο. Άλλοι σπόροι μπορούν να παρασκευαστούν με τον ίδιο τρόπο (π.χ. πολτός σίκαλης).
    Ο πολτός γίνεται με την προσθήκη βραστού νερού στο χοντροαλεσμένο καλαμπόκι. Ο πολτός διατηρείται ζεστός για να ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης. Η μαγιά προστίθεται, εάν είναι διαθέσιμη (περίπου 250 γραμμάρια ανά 200 κιλά πολτού για παράδειγμα) και η ζάχαρη (αναλόγως τη συνταγή). Με τη μαγιά, η ζύμωση διαρκεί περίπου 3 ημέρες. Χωρίς μαγιά, ίσως η ζύμωση μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από 10 ημέρες. Ο πολτός είναι έτοιμος όταν σταματήσει να βγάζει φυσαλίδες. Ο πολτός έχει μετατραπεί σε ανθρακικό οξύ και αλκοόλη μέσο της διαδικασίας της ζύμωσης. Ονομάζεται «μπύρα» ή «ξινός πολτός».Η μάζα τοποθετείτε στον αποστακτήρα και στους 78° Κελσίου το αλκοόλ αποστάζεται. Το πρώτο υγρό περιέχει πτητικές προσμείξεις λαδιού εκτός από το αλκοόλ. Αυτά τα περισσεύματα στην αρχή της απόσταξης είναι εξαιρετικά τοξικά και για αυτό πετάγονται. Μετά από αυτό, το υγρό συλλέγεται. Οι αρχικές συλλογές είναι υψηλότερες σε ποσοστό αλκοόλ, από αυτές που συλλέγονται καθώς προχωρά η απόσταξη.Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παρασκευή οινοπνεύματος (αλκοόλ)

  • Εάν ζείτε στην Ελλάδα, απαιτείται άδεια προκειμένου να αποστάξετε νόμιμα αιθανόλη (αλκοόλ).
  • Εάν η διαδικασία γίνει με λάθος τρόπο, μπορεί να είναι τοξικό.
  • Σε περίπτωση που το ποσοστό του επιπέδου αλκοόλ είναι υψηλό, μπορεί να είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.
  • Προφυλάξεις
    Ειδικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται για την παρασκευή οινοπνεύματος. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
    Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσηςΔιαβάστε ακόμη:Φτιάχνω αποστακτήρα νερού

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω πρόχειρο τσιμέντο

    Σε μισό λίτρο γάλα προσθέστε μία ίδια ποσότητα ξυδιού με σκοπό να το πήξετε. Μετά …

    Το Ελληνικό τσιμέντο, η εξαφανισμένη Ελληνική Χυμεία και τα χαμένα βιβλία

    Έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι τεχνολογικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων ήταν ελάχιστες και υπολείποντο …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.