Τετάρτη , 22 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Πως κάνουμε το νερό πόσιμο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το νερό πόσιμο και νερό από άγνωστη πηγή, φυσική η τεχνική, πρέπει πάντα να τυχαίνει μίας τέτοιας επεξεργασίας.
Ασφαλώς, αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε ασφαλές το νερό που θα πιείτε και δεν βρίσκετε άλλη πηγή, τότε η επιλογή είναι απλή: Το πίνεις και μπορεί να πεθάνεις ή δεν το πίνεις και σίγουρα πεθαίνεις.• Βράστε το
Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε πως το νερό είναι 100% ασφαλές είναι να το βράσετε για δέκα λεπτά. Αυτό λένε τα περισσότερα βιβλία και οι ειδικοί και είναι θαυμάσιο αν έχετε αρκετά καυσόξυλα για να διατηρήσετε μία φωτιά τόσο πολύ. Είναι επίσης χρονοβόρο, καθώς απαιτείται χρόνος για να αναφτεί η φωτιά, να βράσει το νερό και να κρυώσει ώστε να μπορείτε να το πιείτε. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να ξαναρχίσετε από την αρχή.
Το ιδανικό, λοιπόν, είναι δέκα λεπτά βράσιμο αν διαθέτετε δοχείο και καύσιμα. Αν δεν έχετε τόσα καύσιμα ή χρόνο, μειώστε στα πέντε λεπτά, εκτός και αν το νερό είναι πραγματικά βρώμικο και λασπωμένο.
Αν υπάρχουν ελάχιστα καύσιμα, ένα λεπτό σε σιγανό βρασμό αποδίδει σχεδόν πάντα, και εγώ, προσωπικά, αυτό μόνο κάνω. Σε πραγματική έλλειψη καυσίμων, απλώς ζεστάνετε το νερό μέχρι να πάρει μία βράση, και το πιθανότερο είναι πώς θα γίνει πόσιμο. Πάντως, σίγουρα θα είναι ασφαλέστερο από πριν.• Χρησιμοποιήστε Χημικά
Σε ιδανικές συνθήκες, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε από τις φανταχτερές ταμπλέτες και τα υγρά που υποτίθεται πως απολυμαίνουν το νερό.
Ένας επιζών σπάνια έχει πρόσβαση σε τέτοιες ουσίες τού εμπορίου, ας δούμε λοιπόν κάποιους αυτοσχέδιους τρόπους για να επεξεργαστείτε το νερό χημικά.
Η χλωρίνη είναι θαυμάσιο μέσο απολύμανσης, βρίσκεται σε όλο τον κόσμο και είναι εύκολη στην χρήση. Υπάρχουν πολλές συνταγές για την ποσότητα, αλλά εγώ προσπαθώ να κρατήσω τα πράγματα απλά και χρησιμοποιώ την συνταγή «Άφθονη», αρκεί να είναι ασφαλής. Βασικά, μία κουταλιά του γλυκού ανά τέσσερα λίτρα δεν θα σας βλάψει.Κανόνες Προσθήκης Χλωρίνης για Καθαρισμό του Νερού:

  • 1 σταγόνα αναλογίας 10% για κάθε λίτρο
  • 10 σταγόνες αναλογίας 1% για κάθε λίτρο
  • 5 σταγόνες αναλογίας 10% για κάθε γαλόνι ~ 4 λίτρα
  • 50 σταγόνες αναλογίας 1% για κάθε γαλόνι
  • Διπλασιάστε τις παραπάνω ποσότητες σε πολύ βρώμικο νερό

    Προσθέστε την χλωρίνη, κουνήστε δυνατά, αφήστε το μείγμα να ενεργήσει 15-30 λεπτά και πιείτε. Οι περισσότεροι πίνουν καθημερινά λίγο χλώριο μαζί με το νερό της βρύσης τους, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το χλώριο σκοτώνει πολλά, αν όχι όλα τα παράσιτα και αν είναι το μόνο που έχετε, χρησιμοποιήστε το άφοβα.Ιώδιο
    Το ιώδιο είναι επίσης καλός τρόπος για την απολύμανση του πόσιμου νερού. Απλώς αργεί περισσότερο, γι’ αυτό αφήστε το να ενεργήσει κάπου 30 λεπτά, ή 60 λεπτά εάν κάνει πολύ κρύο.
    Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πάντα στο κουτί των πρώτων βοηθειών ιώδιο σε σταγόνες. Όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μικρό τραύμα, αν δεν έχετε νερό να το καθαρίσετε, αλλά επίσης είναι και ένας τρόπος για να έχετε ασφαλέστερο νερό.
    Τα περισσότερα βάμματα ιωδίου πουλιούνται σε σκούρα γυάλινα μπουκαλάκια με περιεκτικότητα 2%. Ρίξτε λίγες σταγόνες στο νερό σας, ανακατέψτε και αφήστε να περάσουν 30 λεπτά πριν το καταναλώσετε.Σταγόνες Προσθήκης Ιωδίου 2% για Καθαρισμό του Νερού:
    2 σταγόνες ανά λίτρο
    10 σταγόνες ανά γαλόνι• Διηθήστε το
    Μπορείτε να αγοράσετε πολλών ειδών φίλτρα, τα οποία και πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που είναι διαθέσιμα. Συνήθως όμως δεν υπάρχουν και έτσι χρειάζεται κάποια μέθοδος διήθησης ώστε αν μη τί άλλο να απαλλαγείτε από τα μεγαλύτερα ζωύφια και τα άλλα σκουπίδια.
    Το νερό φιλτράρεται καλύτερα μέσα από στρώσεις υλικού. Βρείτε μερικές κάλτσες, παντελόνια, ή φουλάρια και δέστε τα σε ένα τρίποδο από ξύλα – οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μία σειρά από στρώματα μέσα από τα οποία να κυλάει το νερό. Ή χρησιμοποιήστε οτιδήποτε άλλο βρείτε, όπως ένα μπιτόνι νερού με τον πάτο κομμένο και αναποδογυρισμένο χωρίς καπάκι, έτσι ώστε το νερό να διηθείται μέσα από αυτό.Μόλις έχετε έτοιμες τις στρώσεις (αν υπάρχει μόνο μία στρώση, έστω αυτή), τότε χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε φυσικό υλικό υπάρχει γύρω σας ως φίλτρο νερού (σκεφτείτε τα φίλτρα άνθρακα).
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμμο, πηλό, πέτρες, χώμα, κάρβουνα από την φωτιά σας, ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο υλικό ως φίλτρο νερού. Σημασία έχει να βάζετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα στην κορυφή, και μετά να κάνετε στρώματα με το πιο ψιλό υλικό στον πάτο. Βεβαιωθείτε πώς χρησιμοποιείτε το πιο λεπτό ύφασμα στον πάτο, ώστε τα μικρότερα σωματίδια να μην παρασυρθούν μέσα στο δοχείο σας.
    Αν υπάρχει πολύ νερό, όπως ένα ρυάκι, καλό είναι να αφήσετε το νερό να τρέξει μέσα από το φίλτρο για αρκετή ώρα ώστε να ξεπλύνετε και να διυλίσετε τυχόν σωματίδια και άσχημες γεύσεις ή οσμές.
    Λυτή η μέθοδος φιλτραρίσματος δεν θα σκοτώσει ούτε θα αφαιρέσει τα παράσιτα των εντέρων, μα θα δώσει στο νερό καλύτερη οσμή και γεύση και θα μειώσει το σύνολο των βακτηριδίων.• Σουρώστε το
    Αν πραγματικά δεν έχετε τίποτα, και δεν έχετε την πολυτέλεια να σκίσετε τα ρούχα σας για να κάνετε ένα πρόχειρο φίλτρο, τότε κάποιες φορές είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την Μητέρα Φύση ως σουρωτήρι τού νερόλακκου.
    Ανοίξτε μία τρύπα κοντά στην πηγή τού νερού και αφήστε την να γεμίσει. Μετά πιείτε. Σκάψτε κάπου 30 εκατοστά μακριά από την όχθη του ποταμού ή της λίμνης, σε βάθος 30 περίπου εκατοστών.• Λιάστε το
    Αν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βράσετε, να διηθήσετε, ή να επεξεργαστείτε με κάποιον άλλο τρόπο το νερό σας, αφήστε τον ήλιο να κάνει την δουλειά για εσάς. Οι υπεριώδεις ακτίνες του μπορούν να κάνουν το νερό ασφαλές.
    Ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι είναι ιδανικό, αλλά οτιδήποτε διαφανές μπορεί να χρησιμεύσει, ακόμα και μία πλαστική σακούλα με κλείσιμο ή ένα κομμάτι πλαστικού. Γεμίζετε μέχρι βάθος 10 εκατοστών, επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες δύσκολα διαπερνούν περισσότερο.Πάρτε το νερό που έχετε, φιλτράρετε ώστε να αφαιρέσετε τα σωματίδια που εμποδίζουν τον ήλιο, βάλτε το νερό στο καθαρότερο διαφανές πλαστικό ή γυάλινο δοχείο που έχετε, γεμίστε το σχεδόν ως επάνω, κουνήστε το για να οξυγονωθεί και μετά κλείστε το ώστε να μην μπαίνει αέρας.
    Μετά αφήστε το στον ήλιο όσο περισσότερο μπορείτε. Βάλτε το πάνω σε κάτι μαύρο ή ζεστό, όπως έναν σκούρο βράχο ή μεταλλική επιφάνεια για να αυξήσετε την θερμοκρασία του. Όσο πιο ζεστό, τόσο καλύτερα. Όσο περισσότερο μείνει στον ήλιο, τόσο το καλύτερο.Βασικές Συμβουλές για το Λιάσιμο του Νερού:
    Σε μία ζεστή ημέρα το νερό φτάνει στους 50° C (την επιθυμητή θερμοκρασία) μέσα σε μία περίπου ώρα.
    Αν έχει ήλιο αλλά δεν κάνει πολλή ζέστη, χρειάζεται περίπου έξι ώρες.
    Αν δεν κάνει καθόλου ζέστη μα η ημέρα είναι ηλιόλουστη, μπορεί να χρειαστούν 12 ώρες, ή όλη την ήμερα. Αν έχει συνεχώς συννεφιά, τότε αφήστε το νερό έξω για δύο ολόκληρες ημέρες.Το μόνο πρόβλημα με αυτή την τεχνική είναι πώς τα βακτηρίδια αναπτύσσονται πάλι, αντίθετα με το βρασμένο νερό το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε για λίγο. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, καλό είναι να βγάζετε τα δοχεία σας έξω το πρωί και να πίνετε το νερό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Με άλλα λόγια, πρέπει να πίνετε κάθε ημέρα το νερό που καθαρίσατε.

    Τελικά, μπορείτε να κάνετε το νερό ασφαλέστερο στην πόση μόνο με το να βγάλετε στον ήλιο. Σαν τελευταία λύση, ακόμα και ένας κουβάς ή άλλο δοχείο που εκθέτει το νερό στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει κάπως. Φροντίστε μόνο να πίνετε το νερό από το πάνω μέρος του δοχείου, αφού πρώτα αυτό μείνει για αρκετή ώρα εκτεθειμένο.

    About admin

    Check Also

    Εσωτερική υδροθεραπεία αποτοξίνωση

    Για να καθαρίσουμε το αίμα μας μένει ένα μέσο: το νεκρό νερό, eau distillée, το …

    Φτηνό φίλτρο για πόσιμο νερό

    Κόβουμε ένα κλαδί πεύκου και στις δύο άκρες και το κρατάμε κατακόρυφα. Ρίχνουμε βρόμικο νερό …

    Πως κάνουμε το νερό πόσιμο

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το νερό πόσιμο και νερό από άγνωστη πηγή, φυσική η τεχνική, πρέπει πάντα να τυχαίνει μίας τέτοιας επεξεργασίας.
    Ασφαλώς, αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε ασφαλές το νερό που θα πιείτε και δεν βρίσκετε άλλη πηγή, τότε η επιλογή είναι απλή: Το πίνεις και μπορεί να πεθάνεις ή δεν το πίνεις και σίγουρα πεθαίνεις.• Βράστε το
    Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε πως το νερό είναι 100% ασφαλές είναι να το βράσετε για δέκα λεπτά. Αυτό λένε τα περισσότερα βιβλία και οι ειδικοί και είναι θαυμάσιο αν έχετε αρκετά καυσόξυλα για να διατηρήσετε μία φωτιά τόσο πολύ. Είναι επίσης χρονοβόρο, καθώς απαιτείται χρόνος για να αναφτεί η φωτιά, να βράσει το νερό και να κρυώσει ώστε να μπορείτε να το πιείτε. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να ξαναρχίσετε από την αρχή.
    Το ιδανικό, λοιπόν, είναι δέκα λεπτά βράσιμο αν διαθέτετε δοχείο και καύσιμα. Αν δεν έχετε τόσα καύσιμα ή χρόνο, μειώστε στα πέντε λεπτά, εκτός και αν το νερό είναι πραγματικά βρώμικο και λασπωμένο.
    Αν υπάρχουν ελάχιστα καύσιμα, ένα λεπτό σε σιγανό βρασμό αποδίδει σχεδόν πάντα, και εγώ, προσωπικά, αυτό μόνο κάνω. Σε πραγματική έλλειψη καυσίμων, απλώς ζεστάνετε το νερό μέχρι να πάρει μία βράση, και το πιθανότερο είναι πώς θα γίνει πόσιμο. Πάντως, σίγουρα θα είναι ασφαλέστερο από πριν.• Χρησιμοποιήστε Χημικά
    Σε ιδανικές συνθήκες, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε από τις φανταχτερές ταμπλέτες και τα υγρά που υποτίθεται πως απολυμαίνουν το νερό.
    Ένας επιζών σπάνια έχει πρόσβαση σε τέτοιες ουσίες τού εμπορίου, ας δούμε λοιπόν κάποιους αυτοσχέδιους τρόπους για να επεξεργαστείτε το νερό χημικά.
    Η χλωρίνη είναι θαυμάσιο μέσο απολύμανσης, βρίσκεται σε όλο τον κόσμο και είναι εύκολη στην χρήση. Υπάρχουν πολλές συνταγές για την ποσότητα, αλλά εγώ προσπαθώ να κρατήσω τα πράγματα απλά και χρησιμοποιώ την συνταγή «Άφθονη», αρκεί να είναι ασφαλής. Βασικά, μία κουταλιά του γλυκού ανά τέσσερα λίτρα δεν θα σας βλάψει.Κανόνες Προσθήκης Χλωρίνης για Καθαρισμό του Νερού:

  • 1 σταγόνα αναλογίας 10% για κάθε λίτρο
  • 10 σταγόνες αναλογίας 1% για κάθε λίτρο
  • 5 σταγόνες αναλογίας 10% για κάθε γαλόνι ~ 4 λίτρα
  • 50 σταγόνες αναλογίας 1% για κάθε γαλόνι
  • Διπλασιάστε τις παραπάνω ποσότητες σε πολύ βρώμικο νερό

    Προσθέστε την χλωρίνη, κουνήστε δυνατά, αφήστε το μείγμα να ενεργήσει 15-30 λεπτά και πιείτε. Οι περισσότεροι πίνουν καθημερινά λίγο χλώριο μαζί με το νερό της βρύσης τους, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το χλώριο σκοτώνει πολλά, αν όχι όλα τα παράσιτα και αν είναι το μόνο που έχετε, χρησιμοποιήστε το άφοβα.Ιώδιο
    Το ιώδιο είναι επίσης καλός τρόπος για την απολύμανση του πόσιμου νερού. Απλώς αργεί περισσότερο, γι’ αυτό αφήστε το να ενεργήσει κάπου 30 λεπτά, ή 60 λεπτά εάν κάνει πολύ κρύο.
    Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πάντα στο κουτί των πρώτων βοηθειών ιώδιο σε σταγόνες. Όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μικρό τραύμα, αν δεν έχετε νερό να το καθαρίσετε, αλλά επίσης είναι και ένας τρόπος για να έχετε ασφαλέστερο νερό.
    Τα περισσότερα βάμματα ιωδίου πουλιούνται σε σκούρα γυάλινα μπουκαλάκια με περιεκτικότητα 2%. Ρίξτε λίγες σταγόνες στο νερό σας, ανακατέψτε και αφήστε να περάσουν 30 λεπτά πριν το καταναλώσετε.Σταγόνες Προσθήκης Ιωδίου 2% για Καθαρισμό του Νερού:
    2 σταγόνες ανά λίτρο
    10 σταγόνες ανά γαλόνι• Διηθήστε το
    Μπορείτε να αγοράσετε πολλών ειδών φίλτρα, τα οποία και πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που είναι διαθέσιμα. Συνήθως όμως δεν υπάρχουν και έτσι χρειάζεται κάποια μέθοδος διήθησης ώστε αν μη τί άλλο να απαλλαγείτε από τα μεγαλύτερα ζωύφια και τα άλλα σκουπίδια.
    Το νερό φιλτράρεται καλύτερα μέσα από στρώσεις υλικού. Βρείτε μερικές κάλτσες, παντελόνια, ή φουλάρια και δέστε τα σε ένα τρίποδο από ξύλα – οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μία σειρά από στρώματα μέσα από τα οποία να κυλάει το νερό. Ή χρησιμοποιήστε οτιδήποτε άλλο βρείτε, όπως ένα μπιτόνι νερού με τον πάτο κομμένο και αναποδογυρισμένο χωρίς καπάκι, έτσι ώστε το νερό να διηθείται μέσα από αυτό.Μόλις έχετε έτοιμες τις στρώσεις (αν υπάρχει μόνο μία στρώση, έστω αυτή), τότε χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε φυσικό υλικό υπάρχει γύρω σας ως φίλτρο νερού (σκεφτείτε τα φίλτρα άνθρακα).
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμμο, πηλό, πέτρες, χώμα, κάρβουνα από την φωτιά σας, ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο υλικό ως φίλτρο νερού. Σημασία έχει να βάζετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα στην κορυφή, και μετά να κάνετε στρώματα με το πιο ψιλό υλικό στον πάτο. Βεβαιωθείτε πώς χρησιμοποιείτε το πιο λεπτό ύφασμα στον πάτο, ώστε τα μικρότερα σωματίδια να μην παρασυρθούν μέσα στο δοχείο σας.
    Αν υπάρχει πολύ νερό, όπως ένα ρυάκι, καλό είναι να αφήσετε το νερό να τρέξει μέσα από το φίλτρο για αρκετή ώρα ώστε να ξεπλύνετε και να διυλίσετε τυχόν σωματίδια και άσχημες γεύσεις ή οσμές.
    Λυτή η μέθοδος φιλτραρίσματος δεν θα σκοτώσει ούτε θα αφαιρέσει τα παράσιτα των εντέρων, μα θα δώσει στο νερό καλύτερη οσμή και γεύση και θα μειώσει το σύνολο των βακτηριδίων.• Σουρώστε το
    Αν πραγματικά δεν έχετε τίποτα, και δεν έχετε την πολυτέλεια να σκίσετε τα ρούχα σας για να κάνετε ένα πρόχειρο φίλτρο, τότε κάποιες φορές είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την Μητέρα Φύση ως σουρωτήρι τού νερόλακκου.
    Ανοίξτε μία τρύπα κοντά στην πηγή τού νερού και αφήστε την να γεμίσει. Μετά πιείτε. Σκάψτε κάπου 30 εκατοστά μακριά από την όχθη του ποταμού ή της λίμνης, σε βάθος 30 περίπου εκατοστών.• Λιάστε το
    Αν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βράσετε, να διηθήσετε, ή να επεξεργαστείτε με κάποιον άλλο τρόπο το νερό σας, αφήστε τον ήλιο να κάνει την δουλειά για εσάς. Οι υπεριώδεις ακτίνες του μπορούν να κάνουν το νερό ασφαλές.
    Ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι είναι ιδανικό, αλλά οτιδήποτε διαφανές μπορεί να χρησιμεύσει, ακόμα και μία πλαστική σακούλα με κλείσιμο ή ένα κομμάτι πλαστικού. Γεμίζετε μέχρι βάθος 10 εκατοστών, επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες δύσκολα διαπερνούν περισσότερο.Πάρτε το νερό που έχετε, φιλτράρετε ώστε να αφαιρέσετε τα σωματίδια που εμποδίζουν τον ήλιο, βάλτε το νερό στο καθαρότερο διαφανές πλαστικό ή γυάλινο δοχείο που έχετε, γεμίστε το σχεδόν ως επάνω, κουνήστε το για να οξυγονωθεί και μετά κλείστε το ώστε να μην μπαίνει αέρας.
    Μετά αφήστε το στον ήλιο όσο περισσότερο μπορείτε. Βάλτε το πάνω σε κάτι μαύρο ή ζεστό, όπως έναν σκούρο βράχο ή μεταλλική επιφάνεια για να αυξήσετε την θερμοκρασία του. Όσο πιο ζεστό, τόσο καλύτερα. Όσο περισσότερο μείνει στον ήλιο, τόσο το καλύτερο.Βασικές Συμβουλές για το Λιάσιμο του Νερού:
    Σε μία ζεστή ημέρα το νερό φτάνει στους 50° C (την επιθυμητή θερμοκρασία) μέσα σε μία περίπου ώρα.
    Αν έχει ήλιο αλλά δεν κάνει πολλή ζέστη, χρειάζεται περίπου έξι ώρες.
    Αν δεν κάνει καθόλου ζέστη μα η ημέρα είναι ηλιόλουστη, μπορεί να χρειαστούν 12 ώρες, ή όλη την ήμερα. Αν έχει συνεχώς συννεφιά, τότε αφήστε το νερό έξω για δύο ολόκληρες ημέρες.Το μόνο πρόβλημα με αυτή την τεχνική είναι πώς τα βακτηρίδια αναπτύσσονται πάλι, αντίθετα με το βρασμένο νερό το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε για λίγο. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, καλό είναι να βγάζετε τα δοχεία σας έξω το πρωί και να πίνετε το νερό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Με άλλα λόγια, πρέπει να πίνετε κάθε ημέρα το νερό που καθαρίσατε.

    Τελικά, μπορείτε να κάνετε το νερό ασφαλέστερο στην πόση μόνο με το να βγάλετε στον ήλιο. Σαν τελευταία λύση, ακόμα και ένας κουβάς ή άλλο δοχείο που εκθέτει το νερό στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει κάπως. Φροντίστε μόνο να πίνετε το νερό από το πάνω μέρος του δοχείου, αφού πρώτα αυτό μείνει για αρκετή ώρα εκτεθειμένο.

    About admin

    Check Also

    Εσωτερική υδροθεραπεία αποτοξίνωση

    Για να καθαρίσουμε το αίμα μας μένει ένα μέσο: το νεκρό νερό, eau distillée, το …

    Φτηνό φίλτρο για πόσιμο νερό

    Κόβουμε ένα κλαδί πεύκου και στις δύο άκρες και το κρατάμε κατακόρυφα. Ρίχνουμε βρόμικο νερό …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.