Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας
Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των υγρών του και του αίματος. -. η υπερβολική κατανάλωση νατρίου και η ανεπαρκής κατανάλωση καλίου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. -. η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Γιατί είναι σημαντικά Το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της ενυδάτωσης, του όγκου του αίματος και της λειτουργίας των νεύρων και των μυών. Λαμβάνουμε ηλεκτρολύτες από τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουμε. Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Ο περιορισμός της πρόσληψης νατρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση. Η αύξηση της πρόσληψης καλίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η αύξηση της πρόσληψης καλίου μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Όροι που πρέπει να γνωρίζουμε Αν και οι λέξεις “αλάτι” και “νάτριο” χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, δεν έχουν την ίδια σημασία. Το αλάτι είναι επίσης γνωστό με τη χημική του ονομασία, χλωριούχο νάτριο. Το αλάτι είναι μια κρυσταλλική ένωση που απαντάται συχνά στη φύση. Το νάτριο είναι ένα μέταλλο και ένα χημικό στοιχείο που βρίσκεται στο αλάτι. Πηγές νατρίου και καλίου στα τρόφιμα Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα νατρίου και πολύ λίγη ποσότητα καλίου. Η σύσταση είναι λιγότερο από 2.300 mg νατρίου την ημέρα για εφήβους και ενήλικες, ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου διατροφής. Το μεγαλύτερο μέρος του νατρίου στη διατροφή μας προέρχεται από συσκευασμένα τρόφιμα και έτοιμο φαγητό. Τρόφιμα με μέτριες ποσότητες νατρίου, όπως το ψωμί, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικές πηγές νατρίου, επειδή καταναλώνονται πολύ συχνά. Το μεγαλύτερο μέρος του καλίου που καταναλώνουμε βρίσκεται φυσικά στα λαχανικά, τα φρούτα, τα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μερικές καλές πηγές καλίου είναι οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, τα πεπόνια, οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και το μαγειρεμένο σπανάκι και το μπρόκολο. μετάφραση και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia – https://botanologia.gr/ πληροφορίες από https://www.cdc.gov/salt/sodium-potassium-health/?CDC_AAref_Val=https://www.cdc.gov/salt/potassium.htm
The post Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας appeared first on Βοτανολογία.