Παρασκευή , 20 Σεπτεμβρίου 2024
Breaking News

πως ετοιμάζω βάμμα διπλής εκχύλισης από μανιτάρια γανόδερμα

Όπως και άλλες φορές έχω πει, το βάμμα είναι μια μέθοδος εκχύλισης, όπου χρησιμοποιούμε αλκοόλ, ξύδι ή γλυκερίνη. Η διπλή...
Περισσότερα
πως ετοιμάζω βάμμα διπλής εκχύλισης από μανιτάρια γανόδερμα

όταν με ρώτησαν αν μπορούν τα βότανα να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

…πως τα βότανα διαθέτουν μια έμφυτη σοφία και μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες! …με...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν αν μπορούν τα βότανα να μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τις δικές μας θεραπευτικές δυνατότητες, αφουγκραζόμενη προσωπικά βιώματα είπα…

Πενισέτο: Ένα φυτό με χνουδωτά άνθη σαν συντριβάνι

Το πενισέτο είναι ένα εντυπωσιακό που προσελκύει το βλέμμα στους κήπους με την ομορφιά και την κίνησή του.Με καταγωγή από...
Περισσότερα
Πενισέτο: Ένα φυτό με χνουδωτά άνθη σαν συντριβάνι

Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Ο φρέσκος και  καθαρός αέρας δεν καθαρίζει μόνο τους πνεύμονές μας, αλλά ενισχύσει και τη διάθεσή μας, μειώνει τους καρδιακούς...
Περισσότερα
Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Νέα για κηπουρική, κηποτεχνία, αγροτικά και γεωπονικά θέματα

gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 Κάκτοι καθαρισμός, φροντίδα και μεταφύτευση gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 February 21, 2024 | ΚΑΚΤΟΙ & ΠΑΧΥΦΥΤΑ, ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ | Κάκτοι σε...
Περισσότερα

Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

H καλλιεργείται σε περιοχές με εύκρατο μεσογειακό κλίμα και απαιτεί κλιματικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά...
Περισσότερα
Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Βασιζόμενη στους δασκάλους μου και στην όρεξή μου να μαθαίνω όλο και περισσότερα για τα αγαπημένα μου βότανα, είμαι περήφανη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τους περισσότερους από εμάς από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη...
Περισσότερα
Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Σήμερα πηγαίνοντας στη λαϊκή βρήκα πολύ νόστιμα βερίκοκα και θυμήθηκα μιά αγαπημένη συνταγή που “παντρεύει” γευστικά τα βερίκοκα με το κοτόπουλο!...
Περισσότερα
Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Λίγα απλά υλικά,  αλεύρι,  νερό,  μαγιά,  αλάτι, αρκούν για να ενωθούν και να φτιάξουν μια λιχουδιά, ένα αχνιστό και λαχταριστό...
Περισσότερα
Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Εξυπνα κόλπα για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Τα κουνούπια μπορούν να χαλάσουν ακόμα και την καλύτερη μέρα. Παρ’ όλο που είναι πάρα πολύ μικρά αυτά τα έντομα, η καταπολέμησή τους μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολη μερικές φορές.Μοιραζόμαστε μαζί μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο.

Αιθέρια έλαια

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι τα έλαια λεβάντας, βαλεριάνας, ευκαλύπτου, γερανιού, γλυκάνισου, θυμαριού, μέντας, δέντρου τσαγιού, καμφοράς και κέδρου.

Μέθοδοι εφαρμογής:

  • Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε ένα από τα παραπάνω αιθέρια έλαια και τοποθετήστε το βαμβάκι κοντά στο παράθυρο ή στο μαξιλάρι.
  • Ανακατέψτε το αιθέριο έλαιο της επιλογή σας με την κρέμα σας και εφαρμόστε το μείγμα στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος σας.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Ο Δυόσμος, η μυρτιά, το δεντρολίβανο και το γεράνι, είναι μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν με την έντονη μυρωδιά τους να απωθήσουν τα κουνούπια. Επίσης τα φύλλα ντομάτας απομακρύνουν σφήκες, κουνούπια, μύγες, ψύλ­λους και κοριούς.

Λεμόνι με γαρύφαλλα

© IngridHS

Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και καρφώστε πάνω του τα γαρυφαλλάκια. Τοποθετήστε το λεμόνι δίπλα στο κρεβάτι και μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα με το παράθυρο ανοιχτό.

Αυτοσχέδια παγίδα κουνουπιών

Το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τη μαγιά και το σκοτεινό περιβάλλον που δημιουργείται από το κάλυμμα του μπουκαλιού προσελκύουν τα κουνούπια. Το ζαχαρόνερο τα κάνει να κολλάνε και να χάνουν τον προσανατολισμό τους.

Κουκουνάρια και κλαδιά κέδρου

© electra

Στην εξοχή μπορείτε εύκολα να καταπολεμήσετε τα κουνούπια ρίχνοντας μερικά κουκουνάρια ή κλαδιά κέδρου στην φωτιά και η μυρωδιά τους θα απωθήσει τα έντομα.

Σορβιά

Αν βρίσκεστε στην εξοχή μπορείτε να τρίψετε τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας με φύλλα σορβιάς και τα κουνούπια θα σταματήσουν να σας πλησιάζουν.

Κρεμμύδι ή σκόρδο

© Timmary

Το κρεμμύδι και το σκόρδο βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και καταπραΰνουν τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Εφαρμόστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πάνω από την πληγείσα περιοχή. Συντρίψτε μια σκελίδα σκόρδο και ανακατέψτε το σκόρδο σε λίγο νερό. Βουτήξτε ένα στεγνό πανί στο μείγμα και εφαρμόστε το στην περιοχή του τσιμπίματος.

Σόδα

© Shining stars

Η μαγειρική σόδα είναι η πιο απλή και πιο συνηθισμένη λύση για την ανακούφιση από τον κνησμό. Αναμείξτε 3 κ.γ μαγειρικής σόδας με 1 κ.γ νερό μέχρι να προκύψει μια πηχτή πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω στο τσίμπημα, αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε την περιοχή με νερό.

Χυμός λεμονιού

© Gorenkova Evgenija

Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο λεμόνι στην περιοχή του τσιμπήματος για την ανακούφιση από τον κνησμό.

Αρωματικά κεριά

© beta7

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καμφοράς. Όταν θερμαίνεται το λάδι καμφοράς, βγάζει μια έντονη και χαρακτηριστική μυρωδιά η οποία απωθεί τα κουνούπια. Μπορείτε να εφαρμόσετε στην περιοχή του τσιμπήματος λίγο λάδι καμφοράς, με αυτόν τον τρόπο ο κνησμός και το φούσκωμα θα φύγει γρηγορότερα.

Το καλοκαίρι, όλοι θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στον καθαρό αέρα, να περπατήσουμε στο πάρκο και να απολαύσουμε το πράσινο και τα λουλούδια.

Αλλά τα κουνούπια μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και τις πιο υπέροχες διακοπές.

Βρήκαμε τις συνταγές για φυσικά αρώματα που θα διώξουν τα κουνούπια μακριά, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τις χαρές του καλοκαιριού.

1.Σκόνη βανίλια

via

Ανακατέψτε τη σκόνη βανίλιας με baby oil σε αναλογία 1 έως 10 και εφαρμόστε την σε όλα τα ανοικτά μέρη του σώματός σας. Μπορείτε επίσης να διαλύσετε τη βανιλίνη σε νερό και στη συνέχεια να ψεκάσετε το μείγμα στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος και στα ρούχα σας.

2. Αιθέρια έλαια γλυκάνισου, γαρύφαλλου, βασιλικού και ευκάλυπτου

via

Τα αιθέρια έλαια του γλυκάνισου, του γαρύφαλλου, του βασιλικού και του ευκάλυπτου μπορούν να φοβίσουν τα κουνούπια αν εφαρμόσετε τα αραιωμένα έλαια στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματός σας (5-10 σταγόνες ανά ποτήρι νερό) ή ψεκάστε τους σε μια πηγή θερμότητας . Μπορείτε επίσης να περιχύσετε ένα κομμάτι βαμβάκι και να το τοποθετήσετε στο περβάζι του παραθύρου.

3. Κλαδάκια από φρέσκα λουλούδια

via

Βάλτε φρέσκα κλαδιά στο δωμάτιό σας. Θα φοβίσουν τα κουνούπια μακριά εξίσου εύκολα με τα φύλλα ντομάτας. Αλλά να είστε προσεκτικοί, η έντονη μυρωδιά του λουλουδιού μπορεί να διακόψει τον ύπνο σας, οπότε είναι καλύτερα να βγάλετε τα κλαδιά από το υπνοδωμάτιό σας τη νύχτα.

4. Γαρύφαλλο

via

Βάζετε 5 γρ. γαρύφαλλο σε ένα ποτήρι νερό και τα βράζετε για 15 λεπτά. Ανακατέψτε 10 σταγόνες από αυτό το βρασμένο με 1 κουταλιά της σούπας κολόνια και εφαρμόστε την παρασκευή στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας. Τώρα μπορείτε να παραμείνετε στην ύπαιθρο για τουλάχιστον 2 ώρες, και τα κουνούπια και τα κουνάβια θα μείνουν μακριά από εσάς.

5. Κλαδιά άρκευθου

via

Αν κάθεστε έξω ανάψτε φωτιά με αυτά τα κλαδιά και διώξτε τα κουνούπια.

6. Έλαιο κέδρου

via

Η μυρωδιά του κέδρου φοβίζει όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά και τις μύγες και τις κατσαρίδες.

7. Φασκόμηλο

via

Κανένα έντομο δεν θα αγγίξει το πρόσωπό σας, αν το πλένετε με τις ρίζες του φασκόμηλου. Πρέπει να βάλετε μια χούφτα ψιλοκομμένες ρίζες σε 0,4 γρ. νερού, να το φέρετε σε βράση και αφήστε το για 20-30 λεπτά.

8. Χαμομήλι

via

Το χαμομήλι είναι ένα παλιό φυσικό φάρμακο κατά των κουνουπιών. Τα αποξηραμένα λουλούδια, οι μίσχοι και τα φύλλα αυτού του φυτού μπορούν να αλεσθούν σε σκόνη και θα επηρεάσουν τα νευρικά κύτταρα των εντόμων. Μπορείτε να βάλετε μερικές μικρές δέσμες χαμομηλιού γύρω από το διαμέρισμά σας ή το σπίτι σας.

9. Στάρι

via

Σε παλαιές εποχές, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη ζύμη των ριζών του σιταριού για να τρομάξουν τα κουνούπια και άλλα έντομα. Βάλτε μια χούφτα από τις ψιλοκομμένες ρίζες σταριού σε 0,4 γρ νερό και βράστε τους 3 φορές, έτσι ώστε το μείγμα να γίνει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Πλύνετε το πρόσωπό σας και τα χέρια σας με αυτό το βραστό, και δεν θα έρθει κοντά σας ένα κουνούπι.

10. Βασιλικός

via

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα και λουλούδια του βασιλικού. Βάλτε τα στο δωμάτιό σας ή τρίψτε τα στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας.

11. Ελαιόλαδο, σαμπουάν και ξύδι

Για να κάνετε ένα αποτελεσματικό απωθητικό ενάντια στα κουνούπια και τις μύγες, θα χρειαστείτε λάδι μαγειρέματος, σαμπουάν και ξίδι 9%. Ανακατέψτε αυτά τα συστατικά σε ίσες ποσότητες και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να δείτε λευκό αφρό. Μπορείτε να ψεκάσετε με αυτό το σώμα σας, ή να το χύσετε σε ένα δοχείο και να το αφήσετε ανοιχτό.

Το ξύδι τρομάζει τα έντομα, το σαμπουάν κρύβει την έντονη μυρωδιά ενώ το λάδι είναι η βάση οποιασδήποτε κρέμας. Αυτό το απωθητικό είναι ασφαλές για τα παιδιά και δεν έχει έντονη οσμή.

φωτ.: brightside

https://toftiaxa.gr/

About admin

Check Also

maurice-messegue-–-o-θρυλικός-Γάλλος-βοτανολόγος-ο-επονομαζόμενος-και-“πάπας-των-βοτάνων”

Maurice Mességué – o θρυλικός Γάλλος βοτανολόγος ο επονομαζόμενος και “πάπας των βοτάνων”

Ο Maurice Mességué  ήταν Γάλλος βοτανολόγος και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα βότανα, για τη …

Ένα-πανίσχυρο-λάδι-ίαμα-με-δεντρολίβανο-και-δάφνη,-για-τους-κιρσούς-και-όχι-μόνο

Ένα πανίσχυρο λάδι-ίαμα με δεντρολίβανο και δάφνη, για τους κιρσούς και όχι μόνο

Το πολύτιμο δεντρολίβανο, το ελιξήριο της νεότητάς μας, είναι ένα από τα βότανα της αγαπημένης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.