Τρίτη , 22 Οκτωβρίου 2024
Breaking News

Βελόνες κωνοφόρων και κουκουνάρια στην παραδοσιακή ιατρική – μια πρώτη γνωριμία

Οι βελόνες tvn κωνοφόρων είναι ένα συμπύκνωμα πολύτιμων βιολογικά ενεργών ουσιών.  Είναι πλούσιες σε χλωροφύλλη, αιθέρια έλαια, φυτοστερόλες, βιταμίνες – περιέχουν πέντε φορές...
Περισσότερα
Βελόνες κωνοφόρων και κουκουνάρια στην παραδοσιακή ιατρική – μια πρώτη γνωριμία

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο -2

Ο μύθος λέει ότι όταν ο Θεός έριξε τα λουλούδια στη γη τους είπε “διαλέξετε το χρώμα που θέλετε να...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο -2

Αντένιουμ: Το ρόδο της ερήμου

Το αντένιουμ, γνωστό και ως “ρόδο της ερήμου”, είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό που προέρχεται από τις ξηρές περιοχές της ανατολικής...
Περισσότερα
Αντένιουμ: Το ρόδο της ερήμου

Παχυπόδιο: Ο φοίνικας της Μαδαγασκάρης

Ένα που ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη εμφάνιση του είναι το παχυπόδιο. Μοιάζει με ένα πάντρεμα φοίνικα και κάκτου, γι’ αυτό...
Περισσότερα
Παχυπόδιο: Ο φοίνικας της Μαδαγασκάρης

τι μας δίδαξαν οι σοφοί στο πέρασμα του χρόνου και που τα αγνοήσαμε -John Muir

“αυτό το μικρούλι μωβ λουλουδάκι, που το φρόντιζε ο Δημιουργός του, έκλεισε τα πέταλά του, έσκυψε χαμηλά στη χαραμάδα του...
Περισσότερα
τι μας δίδαξαν οι σοφοί στο πέρασμα του χρόνου και που τα αγνοήσαμε -John Muir

όταν με ρώτησαν “τι είναι κρυμμένο στο μπουκαλάκι, ntina?

…είπα πως μέσα στο μπουκαλάκι μου είναι ένα υπέροχο και μεθυστικό βάμμα φασκόμηλου! Το βάμμα ενός βοτάνου δεν είναι απλά...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν “τι είναι κρυμμένο στο μπουκαλάκι, ntina?

όταν με ρώτησαν τι είναι τα γαστρονομικά βότανα και μπαχαρικά είπα…

…πως είναι όλα τα βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων για να είναι το φαγητό του...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν τι είναι τα γαστρονομικά βότανα και μπαχαρικά είπα…

Πεπερόμια: 9 μυστικά για τη φροντίδα της

Η πεπερόμια είναι από τα πιο δημοφιλή με μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων στα φύλλα της.Τα περισσότερα είδη πεπερόμιας (Peperomia...
Περισσότερα
Πεπερόμια: 9 μυστικά για τη φροντίδα της

Leonhart Fuchs και De historia stirpium commentarii insignes/Αξιοσημείωτα σχόλια για την ιστορία των βοτάνων

Οφηλία: Υπάρχει δεντρολίβανο, αυτό είναι για ανάμνηση.  Προσευχήσου αγάπη μου, να θυμάσαι. Και υπάρχουν πανσέδες, αυτό είναι για σκέψεις… Το...
Περισσότερα
Leonhart Fuchs και De historia stirpium commentarii insignes/Αξιοσημείωτα σχόλια για την ιστορία των βοτάνων

αποφθέγματα υγείας

…αποφθέγματα ονομάζουμε σύντομες προτάσεις ή φράσεις, οι οποίες περιέχουν συμβουλές ή κρίσεις από πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους και θεωρούνται αιώνιες αλήθειες!...
Περισσότερα
αποφθέγματα υγείας

Δωρεάν βιβλία για υλικά και κατασκευές

Γεωργική καλλιέργεια

https://www.openbook.gr/category/collections/farming/

Ιστοσελίδες για λήψη βιβλίων σε μορφή PDF

Library Genesis

Library Genesis Δικτυακός τόπος

Η Library Genesis είναι μια τοποθεσία όπου μπορείτε να αναζητήσετε εκατομμύρια βιβλία και άρθρα. Σε αυτή την ιστοσελίδα, τα περισσότερα αρχεία είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF ενώ κάποια άλλα σε ePUB. Για να αποκτήσετε το βιβλίο που επιθυμείτε, πρέπει απλώς να πληκτρολογήσετε τον τίτλο του και να το ψάξετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα για να μεταβείτε σε μια σελίδα με λεπτομερέστερα στοιχεία. Τέλος, μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομά του ξανά και να πατήσετε “GET” έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε λήψη του βιβλίου που σας ενδιαφέρει.

Bookboon.com

Bookboon Σελίδα

Ακόμα μια τοποθεσία για λήψη δωρεάν PDF όπου μπορείτε να αποκτήσετε eBooks και εγχειρίδια είναι το BookBoon.com. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν λήψη σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια βιβλία σε μορφή PDF. Να σημειωθεί ότι προς το παρόν αποτελεί τον μεγαλύτερο online εκδοτικό οίκο ηλεκτρονικών βιβλίων (eBooks), ο οποίος επικεντρώνεται σε σύντομα και πρακτικά βιβλία για τη Τεχνολογία Πληροφοριών (ΙΤ), τις Επιχειρήσεις καθώς και βιβλιογραφία για τη μηχανολογία κτλ. Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, μπορείτε να επωφεληθείτε στο μέγιστο βαθμό αφού τα βιβλία διατίθενται σε ξεχωριστές κατηγορίες. Επίσης, εκτός από λήψη βιβλίων που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε επίσης να βρείτε και άλλους συναφείς τίτλους.

Free-Ebooks.net

Free Ebooks Σελίδα

Σε αντίθεση με τις παραπάνω ιστοσελίδες, η συγκεκριμένη περιέχει περισσότερες μορφές βιβλίων όπως PDF, ePUB, Kindle, και TXT. Παρόλα αυτά, η μορφή PDF είναι η πιο συνηθισμένη. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες κατηγορίες όπως μυθιστορήματα, αληθινές ιστορίες, ακαδημαϊκά βιβλία, εγχειρίδια, κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα και αληθινές ιστορίες σε ηχητικά βιβλία καθώς και παιδικά βιβλία. Τέλος, να σημειωθεί ότι πριν από την λήψη ενός βιβλίου, η ιστοσελίδα σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε προεπισκόπηση του.

Free Computer Books

Free Computer Books Σελίδα

Το FreeComputerBooks συγκαταλέγεται στις ιστοσελίδες για δωρεάν λήψη βιβλίων PDF στο τομέα των Θετικών Επιστημών. Σε αυτή την ιστοσελίδα, θα βρείτε διάφορες κατηγορίες που σχετίζονται με την πληροφορική, τα μαθηματικά και τον προγραμματισμό, οι οποίες εμφανίζονται στο πάνω μέρος της σελίδας.

ManyBooks

Manybooks Κατεβάστε

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, αυτή η ιστοσελίδα διαθέτει χιλιάδες δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία (eBooks). Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη των βιβλίων σε μορφή PDF, καθώς και σε άλλες μορφές όπως ePUB, pkg, mobi, pdb, κτλ. Στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανάγνωση των αρχείων στο κινητό, στο iPod, στο Kindle και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

CALAMEO PDF DOWNLOADER

Calameo PDF Downloader Σελίδα

Εμείς επιλέξαμε να προσθέσουμε και το Calameo PDF Downloader στη λίστα με τις ιστοσελίδες για δωρεάν λήψη βιβλίων PDF. Η επιλογή μας βασίστηκε στο γεγονός ότι ενδεχομένως να μην θέλετε να διαβάσετε μόνο βιβλία, αλλά επίσης ψηφιακά περιοδικά και άλλα δημοσιεύματα. Το Calaméo είναι μια τοποθεσία όπου μπορείτε να απολαύσετε online περιοδικά διαφόρων ειδών με θεματολογία που περιλαμβάνει τα εξής: μαγειρική, ταξίδια, μόδα στον αθλητισμό, ηλεκτρονικά παιχνίδια και μουσική. Με το CALAMEO PDF Downloader, μπορείτε να αποκτήσετε ψηφιακά βιβλία Calaméo σε μορφή PDF. Κάντε απλώς επικόλληση του URL οποιουδήποτε τίτλου στο Calaméo και αποθηκεύστε το σε μορφή PDF.

Internet Archive

Internet Archive Σελίδα

Πρόκειται για μια μη-κερδοσκοπική online σελίδα που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκτήσουν διαφόρων ειδών ηλεκτρονικά βιβλία (eBooks), ηχητικά βιβλία, βίντεο κτλ. Αυτή προσφέρει βιβλία από διάφορες πλατφόρμες σε διάφορες μορφές. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον τίτλο, να αναζητήσετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει και να βρείτε ό,τι υπάρχει διαθέσιμο σε μορφή PDF. Στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήστε δωρεάν λήψη του υλικού που σας ενδιαφέρει.

Με όλες τις παραπάνω ιστοσελίδες για λήψη βιβλίων σε μορφή PDF, έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε υπέροχα βιβλία οπουδήποτε. Επιπλέον, εάν θέλετε να διαβάσετε βιβλία PDF στον υπολογιστή σας και ψάχνετε για ένα καλό πρόγραμμα ανάγνωσης PDF, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί λήψης. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση που θα σας βοηθήσει να διαβάσετε τα ληφθέντα βιβλία PDF σας, να προσθέσετε σχόλια και υποσημειώσεις, να τροποποιήσετε το περιεχόμενο των eBooks, κτλ.

24γράμματα

Το περιοδικό  24γράμματα διατηρεί μια ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανοιχτής πρόσβασης με περισσότερα από 2500 επιλεγμένα Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά δωρεάν βιβλία.

Σε πολλά από τα βιβλία της συλλογής έχουν εξαντληθεί τα πνευματικά δικαιώματα (έχουν περάσει 70 έτη από το θάνατο του συγγραφέα), όμως υπάρχουν και νεότερα που τα έχουν αποστείλει οι ίδιοι οι συγγραφείς ή οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων στο 24γράμματα.

Επισκεφθείτε το 24γράμματα

Ανέμη

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη ιδρύθηκε το 2006 από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων βιβλίων.

Από το 2008 περιλαμβάνει πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια σε επιλεγμένα βιβλία. Χάρη στο ηλεκτρονικό ευρετήριο “Ανταίος”, ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση σε όλα τα λήμματα που περιέχονται σε επιμέρους ευρετήρια.

Επισκεφθείτε την Ανέμη

EasyWriter

Η EasyWriter.gr είναι μια πλατφόρμα αυτοέκδοσης για Ελληνικά βιβλία. Ο συγγραφέας μπορεί να δημοσιεύσει το έργο του χωρίς καμία χρέωση, και να το διαθέσει δωρεάν ή επί πληρωμή.

Αν το διαθέσει επί πληρωμή, ο συγγραφέας λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό από την πώληση, μείον 20% για την EasyWriter και τα έξοδα συναλλαγής του PayPal.

Επίσης η EasyWriter παρέχει επιπλέον υπηρεσίες όπως η δημιουργία εξωφύλλου, η σελιδοποίηση, η επιμέλεια κειμένου, και προωθητικές ενέργειες, με το ανάλογο κόστος.

Για τους αναγνώστες, η EasyWriter παρέχει πάνω από 300 δωρεάν βιβλία σε 18 κατηγορίες.

Επισκεφθείτε την EasyWriter

ebooks4Greeks

Το eBooks4Greeks είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες όσον αφορά τα δωρεάν βιβλία, και διαθέτουν μια τεράστια συλλογή τίτλων σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες.

Εκτός από παλιά, κλασσικά, και σπάνια βιβλία, θα βρείτε και νεότερα έργα λογοτεχνίας, που έχουν δημοσιευτεί ακόμα και το 2013 και έχουν αποσταλεί από τον ίδιο το συγγραφέα.

Επισκεφθείτε το eBooks4Greeks

Εκδόσεις Σαΐτα

Οι Εκδόσεις Σαΐτα είναι μια μη-εμπορική πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012. Όλα τα βιβλία των εκδόσεων είναι δωρεάν και ελεύθερα σε μορφή ebook, με άδειες creative commons.

Στον κατάλογο των εκδόσεων θα βρούμε πάνω από 130 συλλογές διηγημάτων, μυθιστορήματα, παιδικά παραμύθια, και εκπαιδευτικά βιβλία.

Επίσης, η ιστοσελίδα θα βοηθήσει ενεργά νέους συγγραφείς να σχεδιάσουν και να εκδώσουν τα βιβλία τους, χωρίς καμία χρέωση ή απαίτηση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Επισκεφθείτε τις Εκδόσεις Σαΐτα

free-ebooks

Μία ταχέως ανερχόμενη σελίδα σχετική με δωρεάν βιβλία, το free-ebooks διαθέτει δεκάδες εκατοντάδες τίτλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα Επιστημονικά βιβλία (800+ τίτλοι) και τα βιβλία για παιδιά (750+).

Προσωπικά, θα θέλαμε το site να περιλάμβανε περισσότερες πληροφορίες, όπως πχ την ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου και τον εκδοτικό οίκο.

Επισκεφθείτε το free-ebooks

OpenBook

Μία επίσης εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα, με αναπτυγμένη κοινότητα. Στην ανοιχτή βιβλιοθήκη του Openbook θα βρούμε δωρεάν βιβλία στο χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης, και των δοκιμίων. Δεν θα βρούμε τα επιστημονικά συγγράμματα που διαθέτουν άλλες σελίδες.

Επίσης, η ανοιχτή βιβλιοθήκη Openbook αναλαμβάνει και δικές της εκδόσεις ηλεκτρονικών βιβλίων.

Επισκεφθείτε το OpenBook

Project Gutenberg

Περισσότερα από 42.000 δωρεάν βιβλία σε δεκάδες γλώσσες φιλοξενούνται στις σελίδες του Project Gutenberg, ενώ θα έχετε και πρόσβαση σε πάνω από 100.000 τίτλους μέσω συνεργαζόμενων σελίδων.

Η πλοήγηση στη σελίδα είναι κάπως παράξενη, όταν όμως τη συνηθίσετε θα βρείτε εκατοντάδες έργα στα Ελληνικά.

Επισκεφθείτε το Project Gutenberg

taxeiola

Μια σελίδα αφιερωμένη στα σχολικά βιβλία. Θα βρείτε ψηφιοποιημένα τα βιβλία για κάθε τάξη από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο, βοηθήματα, καθώς και υποστηρικτικό υλικό, διαγωνίσματα, θέματα πανελληνίων, ασκήσεις και λεξικά.

Στη σελίδα θα βρείτε επίσης βιντεομαθήματα που έχουν αναρτηθεί στο youtube, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πράξις Group.

Επισκεφθείτε το taxeiola

ΤοΒιβλίο

Ο εκδοτικός οίκος ΤοΒιβλίο δημιούργησε την ομώνυμη ιστοσελίδα το 2013.

Στον ιστότοπο θα βρούμε παρουσιάσεις βιβλίων, αρθρογραφία, ανακοινώσεις λογοτεχνικών διαγωνισμών, και αρκετές τακτικές στήλες.

Στην ενότητα “Βιβλιοθήκη” θα βρούμε περισσότερα από 40 δωρεάν βιβλία από τις εκδόσεις ΤοΒιβλίο αλλά και από τη σελίδα ΤοΒιβλίο.net, σε μορφή PDF.

Επισκεφθείτε τη σελίδα ΤοΒιβλίο

Η Ανοικτή ΒιβλιοθήκηOpenbook.gr

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Περιλαμβάνει επίσης έργα Κλασικής Λογοτεχνίας και Αρχαίας Γραμματείας που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (Public domain). Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία, εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή. Τα ψηφιακά βιβλία ταξινομούνται σε 40 θεματικές κατηγορίες. Τα Λογοτεχνικά e-books ταξινομούνται σε 8 κατηγορίες: Κλασική λογοτεχνία, μυθιστόρημα-νουβέλα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο, θεατρικό έργο, παιδική λογοτεχνία και κόμικ. Και πέρα από τις μεγάλες κατηγορίες Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Αρχαία Γραμματεία, υπάρχουν και συλλογές με εξαιρετικά ενδιαφέροντα βιβλία που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τη γεωργική καλλιέργεια, τα χόμπι, τη διαφορετικότητα, τα ΑμεΑ, το ταξίδι και την επιχειρηματικότητα. Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη περιλαμβάνεται στον κατάλογο “The Legal Bay” του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας για νόμιμο και ασφαλές ελληνικό περιεχόμενο.Επισκεφτείτε το εδώ: www.openbook.gr

Λογοτεχνία-Πολιτικά κείμενα και διάφορα άλλα σε μορφή .Pdf

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Λεβαδείας – http://ebooks.liblivadia.gr/liblivadia

Ανέμη – http://anemi.lib.uoc.gr/?lang=el
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Νεοελληνικών Σπουδών. Πλούσια συλλογή βιβλιογραφικών πληροφοριών, ψηφιοποιημένων βιβλίων και άρθρων με έμφαση στο Νεοελληνικό πολιτισμό. 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες σπάνιων βιβλίων και νεότερων εκδόσεων, των οποίων οι συγγραφείς επέτρεψαν την ψηφιοποίηση και ελεύθερη διάθεση στο διαδίκτυο, διατίθενται ελεύθερα στον επισκέπτη της.

Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας – http://www.iaen.gr

Το Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας είναι ένα ερευνητικό και εκδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που λειτούργησε στο δικό της πλαίσιο κατά τα έτη 1983-1989 και, από το 1994, ως φιλοξενούμενο πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με χρηματοδότηση της ΓΓΝΓ. Διευθύνεται από Επιτροπή.
Βορειοδυτικές Εκδόσεις – http://voreiodytikes.blogspot.gr/p/e-books.html
Τα e-books όλων των βιβλίων των βορειοδυτικών εκδόσεων θα διατίθενται δωρεάν σε μορφές pdf και epub, χωρίς κανένα απολύτως κλείδωμα, ώστε να μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή, στον ηλεκτρονικό αναγνώστη και το smartphone σας.

Εκδόσεις Σαΐτα – http://pinterest.com/saitapub/ebook-covers/ – Τα ebooks των εκδόσεων Σαΐτα διατίθενται δωρεάν σε μορφή pdf.

Εκδόσεις Δήγμα – http://www.ekdoseis-digma.gr/index.php?tab=3 – Δωρεάν ελληνικά ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή pdf.

Εκδόσεις Αρχίγραμμα – http://arxigramma.wordpress.com/

tovivlio.net – http://tovivlio.net/βιβλιοθήκη/ –

Τα ebook που δημιουργήθηκαν από τον εκδοτικό οίκο το βιβλίο.

H Εκπαιδευτική βιβλιοθήκη του Τάσου Ανθουλιά –  www.helidoni.info/ba1.html
Ναυτικά βιβλία του Ιδρύματος Ευγενίδου – http://www.eugenfound.edu.gr/
Η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης μας. Οι λόγοι; Πολλοί. Αυξάνουν την ικανότητα μας στο να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε, μας κάνουν να σκεφτόμαστε καλύτερα, να αναπτύσσουμε την φαντασία μας, μας ηρεμούν όταν είμαστε αγχωμένοι, μας κάνουν πιο ισχυρούς απέναντι στους κάθε λογής εκμεταλλευτές, μας ταξιδεύουν σε διαστάσεις που δεν θα είχαμε την δυνατότητα να πηγαίναμε ποτέ και μας βοηθάνε σε τόσα πολλά άλλα πράγματα…
Δωρεάν e-books στο internet θα βρείτε στα παρακάτω sites: 
http://books.google.com/  Πληροφορίες σχετικές: εδώ  

Ξενόγλωσσα ebooks
free audio books
Ανταλλαγές βιβλίων
Δανειστικές βιβλιοθήκες
Λίστα βιβλιοθηκών, για Αθήνα :εδώ
και για Θεσσαλονίκη :εδώ

About admin

Check Also

Περισσοτερο απο 200 δωρεάν βιβλία για τις καλλιέργειες (λαχανικά, βότανα, δέντρα)

New Update !!! Ο κατάλογος δωρεάν βιβλίων αναβαθμίζεται συνεχώς , σε αυτή τη λίστα μπορείτε να …

Δωρεάν βιβλία μελισσοκομίας

Δωρεάν Βιβλία Μελισσοκομίας για Όλους ! Πρόκειται για μια συλλογή με πάνω από 50 άρθρα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.