ένα τυρόψωμο για όλες τις ώρες
Μια χορταστική και απολαυστική τυρόπιτα ή τυρόψωμο, πανεύκολο και γρήγορο στην εκτέλεση! Το κάνω συχνά για να έχουμε κάτι για όποιον πεινάσει στο ενδιάμεσο των γευμάτων Θα χρειαστώ -. 3 φλιτζάνια αλεύρι η όσο μου πάρει για να έχω έναν παχύρευστο χυλό -. 4 αυγά -. 1lit γάλα -. 1/2 κιλό τυρί φέτα -. αλάτι, λίγο, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα -. πιπέρι, όσο μου αρέσει -. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι -. λίγο μοσχοκάρυδο -. λάδι για να λαδώσω το ταψί μου και -. χτυπάω με σύρμα τα αυγά με το γάλα και -. προσθέτω όλα μου τα μπαχάρια και το αλάτι -. συνεχίζω να χτυπάω και προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω έναν παχύρευστο χυλό και -. σπάω το τυρί με τα ακροδάχτυλά μου και -. το ρίχνω στο μείγμα μου -. ανακατεύω με ένα κουτάλι πολύ καλά και -. προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 °C -. λαδώνω το ταψί – 38άρι – και -. ρίχνω το μείγμα μου -. το ραντίζω με ελαιόλαδο και -. το τοποθετώ στον φούρνο -. ψήνω για 50′ με 60′ στους 180°C ή ανάλογα με τον φούρνο μέχρι να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα λεπτομέρειες: -. το τυρόψωμό μου πρέπει να είναι τραγανό, για αυτό το σιγοψήνω και ανεβάζω τη θερμοκρασία 5 με 10′ πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος! -. το μείγμα μου το βάζω σε μεγαλύτερο ταψί από ότι συνήθως, για αυτό και το 38άρι για αυτή την ποσότητα των υλικών μου! από τις συνταγές μου ntina/thalia, botanologia.gr
The post ένα τυρόψωμο για όλες τις ώρες appeared first on Βοτανολογία.