Φτιάχνω τζιτζιμπύρα

admin

2 Μαΐου 2018

Η τζιτζιμπύρα είναι ένα παραδοσιακό, τονωτικό δροσιστικό αναψυκτικό που που φτιάνεται με νερό, ζάχαρη, λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ.
Το συνηθισμένο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπύρα στη Ελλάδα είναι η Κέρκυρα, κατάλοιπο της αγγλικής παρουσίας στο νησί. Καταναλώνεται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Το βασικό συστατικό της τζιτζιμπύρας είναι το τζίντζερ (πιπερόριζα).Παρασκευή τζιτζιμπύραςΤο τόσο δροσιστικό και εύχυμο ποτόν καλούμενο μπίρα του Ζιγγιβέρεως απολαμβάνετε κατά τον ακόλουθο τρόπο.Βράσε

  • 4 δράμια (13 γραμμάρια) της ρίζας του Ζιγγιβέρεως: τζίντζερ (πιπερόριζα),
  • 100 δράμια (320 γραμμάρια)ζάχαρης,
  • 16 δράμια (51 γραμμάρια) ζωμού των λεμονιών μετά
  • 2 οκάδων (2,5 κιλά) νερού.
  • Μετά την ψύξη του διαλύματος αυτού πρόσθεσε μικρό ποσό ζύμης της μπύρας (μαγιάς καλούμενης) και άφησε αυτό το μείγμα για μερικές ημέρες μέχρι να αρχίσει η ζύμωση ακολούθως, όσο είναι καθαρό, βάλε αυτό σε καλές και δυνατές γυάλινες ή πήλινες φιάλες. Μετά την άρση του πώματος εξέρχεται το ρευστό αυτό, αναβράζοντας ως ο εκλεκτότερος καμπανίτης οίνος.

    Σχολιάστε

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.