Πέμπτη , 21 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Ο στύφνος είναι ένα αγριόχορτο που συναντάμε σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ανάμεσα στα φυτά του λαχανόκηπου, αλλά και στην ύπαιθρο.Γνωστός επίσης...
Περισσότερα
Στύφνος ή Αγριοντοματιά, ένα αγριόχορτο που τρώγεται

Φτιάχνω σαπούνι με μέλι και κερί

Το συγκεκριμένο σαπούνι ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και φτιάχνετε με την ψυχρή μέθοδο. Οι θερμοκρασίες των μειγμάτων είναι 40°C και η υπερλίπανση 5%.Εργαλεία-σκεύη για την παρασκευή σαπουνιού

  • Λαστιχένια γάντια
  • 2 θερμόμετρα ζαχαροπλαστικής
  • Προστατευτικά γυαλιά
  • Κανάτα μικρή-μεγάλη
  • Μπλέντερ χειρός
  • Σπάτουλα
  • Παρασκευή σαπουνιού με μέλι και κερί

  • Ζυγίζουμε την καυστική σόδα και το νερό.
  • Σε μεταλλικό ανοξείδωτο σκεύος έχουμε το νερό και ρίχνουμε σε αυτό την καυστική σόδα. (Έχουμε κρατήσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το νερό για να διαλύσουμε το μέλι).
  • Περιμένουμε να μειωθεί η θερμοκρασία του διαλύματος της καυστικής σόδας.

  • Ζυγίζουμε τα λάδια.
  • Σε ένα μεταλλικό ανοξείδωτο σκεύος ζεσταίνουμε τα λάδια σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε στα λάδια και το κερί και αφήνουμε να λιώσει.
  • Σε μικρή ποσότητα από το νερό (2 μέρη μέλι -1 νερό) που έχουμε για τη συνταγή μας διαλύουμε το μέλι.
  • Ρίχνουμε το διάλυμα της καυστικής σόδας στο μείγμα ελαίων κεριού, όταν οι θερμοκρασίες των δυο μειγμάτων είναι ίσες (40°C).
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με το μπλέντερ χειρός.
  • Προσθέτουμε στη μάζα του σαπουνιού το μέλι μετά το πήξιμο (trace) και πριν να το βάλουμε στο καλούπι και ανακατεύουμε. Προσέχουμε, όταν το προσθέτουμε, να μην είναι πολύ πηχτό το σαπούνι, γιατί το μέλι επιταχύνει την πήξη. Ανακατεύουμε καλά το σαπούνι για να μην έχει σημεία με μέλι που δε θα έχει ενσωματωθεί.
  • Την επόμενη μέρα ελέγχουμε το pH με τις ειδικές ταινίες ή με ηλεκτρονικό όργανο. Το σκεπάζουμε με χοντρό ύφασμα.
  • Μετά από δυο ημέρες το αφαιρούμε από το καλούπι και διορθώνουμε τυχόν ατέλειες με ένα μαχαίρι. Το αφήνουμε να ωριμάσει για δυο μήνες σε αεριζόμενο χώρο χωρίς υγρασία.
  • Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σαπούνι Καστίλης με ελαιόλαδο

    About admin

    Check Also

    Καλλυντικά: Φυσικές συνταγές με αλάτι

    Στις περισσότερες συνταγές προτιμώ το αγνό θαλασσινό αλάτι, το οποίο προκύπτει μόλις εξατμιστεί το θαλασσινό …

    Πως να φτιάξετε το δικό σας άρωμα

    Για να φτιάξετε φυσικά αρώματα, θα χρειαστείτε ποικιλία αιθέριων ελαίων, οινόπνευμα, και λάδια-βάσεις, σταγονόμετρα, μπουκάλια, …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.