Παρασκευή , 14 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Αναλυτικός Οδηγός Γνωρίζατε ότι το σκόρδο μέλι λεμόνι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς της φύσης; Έρευνες έχουν δείξει...
Περισσότερα
Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

…κάθε αναπαράσταση μιας κίνησης αφυπνίζει σε κάποιο βαθμό, την πραγματική κίνηση… Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο...
Περισσότερα
Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

Φτιάχνω κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες φουντουκιού

  • 250 γραμ. φουντούκι ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. βούτυρο γίδινο
  • 650-700 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 4 βανίλιες
  • άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
  • λίγο ανθόνερο
  • Χτυπάμε το βούτυρο μισή ώρα στο μίξερ ή στο χέρι μέσα σε λεκάνη. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το φουντούκι χοντροκοπανισμένο καί τέλος, λίγο-λίγο, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
    Πλάθουμε μικρούς και φουσκωτούς κουραμπιέδες (γιατί ή ζύμη είναι μαλακιά και απλώνουν) και τούς τοποθετούμε σε ταψί πού στον πάτο στρώνουμε μια λαδόκολλα.
    Ψήνουμε τούς κουραμπιέδες στο φούρνο σε 200° επί 25′ λεπτά. Κατόπιν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.Κουραμπιέδες με χουρμάδες (Συνταγή Μικράς Ασίας)

  • 1 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1 ½ πακετάκι χουρμάδες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
  • 1 αυγό
  • ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι γαρίφαλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι
  • ζάχαρη άχνη
  • Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι. Τα χτυπάμε με το χέρι μας πολλή ώρα, μέχρι το μίγμα τους να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη κουραμπιέ.
    Έχουμε έτοιμη τη γέμιση από χουρμάδες: Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τούς κάνουμε σαν πουρέ, προσθέτουμε τα κοπανισμένα γαρίφαλα και τα ανακατεύουμε.
    Παίρνουμε στο χέρι μας ένα κομματάκι ζύμη, το ανοίγουμε σαν χοντρή πιτούλα. βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση χουρμά και το πλάθουμε στο σχήμα πού θέλουμε, (στρογγυλό ή οβάλ) κλείνοντας μέσα τη γέμιση.
    Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε βουτυρωμένο ταψί και τούς ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν τους βγάλουμε, ζεστούς τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.Κουραμπιέδες με λάδι

  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι
  • 3 σωληνάκια βανίλια
  • 2 κουταλιές του γλυκού ούζο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • μισό κιλό ζάχαρη άχνη
  • μισό κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ούζο, το ζουμί από το βράσιμο της αρμπαρόριζας (ένα φλιτζανάκι του καφέ) τη σόδα λιωμένη στο λεμόνι, κι ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι, ώσπου να πάρουν άσπρο χρώμα. Προσθέτουμε, τότε, το αλεύρι – λίγο λίγο – και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη μέτρια. Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα.
    Πλάθουμε από τη ζύμη κουραμπιέδες – σε ότι σχήμα θέλουμε – και τούς τοποθετούμε στη σειρά σε ταψί, αφού πριν το στρώσουμε με λαδόχαρτο.
    Ψήνουμε τούς κουραμπιέδες σε 200° θερμοκρασία για 20′ λεπτά και, κατόπιν, στους 150° άλλα πέντε λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
    Βγάζουμε τούς κουραμπιέδες από το ταψί, τους τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω μερέντα

    Υλικά για σπιτική μερέντα 2 μέρη ταχίνι μαύρο 1 μέρος μέλι Χαρουπάλευρο (όσο πάρει) Λίγα …

    Γλυκό σύκο και συκομαίδες

    Συνταγή ώριμο γλυκό σύκουΠαρασκευή γλυκού σύκου Βράζουμε τα φρέσκα σύκα μας σε δυνατή φωτιά περίπου …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.