Τρίτη , 11 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Αθήνα 2025: 312kg ντομάτες από μπαλκόνι 9 τ.μ. με 0€

Αθήνα 2025: 312kg ντομάτεςαπό μπαλκόνι 9 τ.μ. με 0€ ⚠️ Προειδοποίηση: Μετά από αυτό το άρθρο θα πετάξεις όλα τα...
Περισσότερα

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Το μέλι ως θεμέλιο της ζωής – Ένα από τα πολυτιμότερα ζωικά προϊόντα του πλανήτη μας! …η όμορφη νύμφη Μέλισσα,...
Περισσότερα
“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Τρόποι μαγειρέματος και τοπικές κουζίνες – Κοτόπουλο Korma ,ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο

Κοτόπουλο korma **

Και θα χρειαστούμε:
Για το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
1 πολύ μικρή ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
1 μικρή ή μισή αν είναι μεγάλη , πράσινο πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πολύ ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
Για το γάλα ή την κρέμα από κάσιους
1/2  φλυτζάνι του τσαγιού κάσιους
1/2 φλιτζάνι νερό
Για το γαρνίρισμα
1/4  του φλιτζανιού κάσιους
1/4  του φλιτζανιού σταφίδα σουλτανίνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
νωπά φύλλα κόλιανδρου για το γαρνίρισμα
Τα μπαχαρικά που θα χρειαστούμε
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή όσο μας αρέσει
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού – αν δεν έχουμε δεν πειράζει
1/2 κουταλάκι κουταλάκι κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο – κακουλές
κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μοσχοσίταρο-fenugreek
4-5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες-περίπου 600g
1 φλιτζάνι νερό
μισό φλιτζάνι  λάδι
Για να φτιάξουμε το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε – αφήνουμε το μείγμα μας να με περιμένει.
Για να φτιάξουμε το γάλα ή την κρέμα από κάσιους βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους και το νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα – αφήνουμε την κρέμα μας να με περιμένει για λίγο.
Για να ετοιμάσουμε τη γαρνιτούρα μας , βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό τηγάνι να ζεσταθεί , προσοχή – όχι να κάψει και προσθέτουμε τα κάσιους και τη σουλτανίνα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσά τα κάσιους – τα αφαιρούμε αμέσως κρατώντας τα στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε ως γαρνιτούρα μαζί με τον κόλιανδρο.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί , προσοχή – όχι να κάψει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κύμινο και μόλις αρχίσει να καφετίζει ελαφριά ,  προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας
Ανακατεύουμε για 8 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αναδύονται οι μυρωδιές του κρεμμυδιού και της ντομάτας.
Αμέσως προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας , ανακατεύουμε και
προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το λάδι , σκεπάζουμε πολύ καλά το τηγάνι με το σκέπασμά του και σιγοψήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά.
Στο ενδιάμεσο πάντα ελέγχουμε το φαγητό μας αν έχει διατηρήσει τα υγρά του , αν όχι προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό , διότι το τελικό μας αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι καθόλου υδαρές.
Δυναμώσουμε τη θερμοκρασία  και ξεσκεπάζουμε το τηγάνι μας , ανακατεύουμε και με προσοχή προσθέτουμε την κρέμα κάσιους.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα , με προσοχή , να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία , τόσο όσο να σιγοβράζει το φαγητό μας ,  σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά ακόμα!
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε το πιάτο μας με τα κάσιους , τις σταφίδες και τον κόλιανδρο και με επιπλέον τσίλι ,αν θέλουμε , για να «σπρώξουμε» και τον μεταβολισμό μας.

Σημειώσεις:
Το πιάτο μας δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του , απλά χρειάζεται να έχουμε χρόνο , ηρεμία και φαντασία.
Το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής , ίσως , είναι η συγκέντρωση όλων των συστατικών , κάτι  που διαρκεί μόνο 5 λεπτά αν τα ράφια της κουζίνας μας είναι πλήρη σε μπαχάρια.
Η τοποθέτηση όλων των μπαχαρικών σε μπολάκια δίπλα μας ,θα μας διευκολύνει εδάφους μαζί σε ένα μπολ θα κάνει τη διαδικασία ψησίματος πολύ πιο γρήγορη / ομαλότερη.

** Με τη μέθοδο korma μπορούμε να ετοιμάσουμε και νοστιμότατα πιάτα λαχανικών.
Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε πως.
***Προσοχή στο μέλι , αν δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ανεπεξέργαστο το αποφεύγουμε,μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με σιρόπι σφένδαμου ή ανεπεξέργαστη υγρή ζάχαρη.
****για το Ceviche , το sushi το sashimi , το navratan korma θα τα πούμε πιο αναλυτικά σε επόμενο άρθρο
*βρώσιμα φύλλα χρυσού και ασημιού

About admin

Check Also

Τρόφιμα μακράς διάρκειας για μια διατροφική κρίση

    Παλαιότερα κάθε σπίτι φρόντιζε να έχει αρκετά τρόφιμα μακράς διάρκειας και να καλύπτουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.