Τρέλα – φρενίτιδα

Τρέλα – φρενίτιδα
18 Μαΐου 00:00 2015

Μανία είναι η λεγόμενη τρέλα των ανθρώπων, η οποία συμβαίνει στον εγκέφαλο αυτών.
Αυτή προέρχεται από ζωηρές φαντασίες, από την μελαγχολία, από τα πνευματώδη ποτά, από τον έρωτα και φόβο και από τα βίαια χτυπήματα της κεφαλής.
Διαιρείται η τρέλα σε σθενική και ασθενική, σε οξεία και χρονική, σε ιατή και ανίατη, πολλές φορές είναι και θανατηφόρος.Στην τρέλα ωφελεί: η συνεχής φλεβοτομία, οι βδέλλες στον πάτο, το ψυχό νερό στην κεφαλή, το χιόνι και ο πάγος και στα πόδια ζεστό νερό.

Εσωτερικώς παίρνει το καθαρτικό στάγμα 843. Την μπελαντόνα 1084. Την λευκή βρυωνία 1085. Την ντιτζιτάλις 1099. Την ιππεκακουάνα 1115. Τον ελλέβορο 1104. Το εμετικό κάρυο 1123. Τον τάτουλα 1195. Τον υοσκύαμο 1198. και τον άζωτον και βρωμερόν αέρα.

Λέει ο Ιπποκράτης ότι «οι μαινόμενοι, κυριευθέντες από αιμορροΐδες ή κιρσοκήλες, ελευθερώνονται».ΦρενίτιδαΦρενίτης αληθήςΗ ψευδοφρενίτης διαφέρει από την αληθή, διότι αυτή γενάτε ύστερα από οξείες αρρώστιες και θέρμες.

Ωφελεί σε αυτή την αρρώστεια το δυναμωτικό μίγμα 704. Η κίνα 1134. Η ντιτζιτάλις 1099. Το βυζικάντε στις κνήμες των ποδιών 608. Οι βδέλλες και οι βεντούζες στον τράχηλο, στις πλάτες και στον πάτο. Να μένει σε κατοικία ανοικτή και καθαρή.Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment