Το σύμφυτο σαν εναλλακτική ζωοτροφή

Το σύμφυτο σαν εναλλακτική ζωοτροφή
08 Σεπτεμβρίου 00:00 2014

Το σύμφυτο είναι πλούσιο σε πυρίτιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ιώδιο και πολλά άλλα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες A, C, Β-12.
Είναι κορυφαίας ποιότητας τροφή για τα ζώα, με πολύ σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης 22% – 23% και απόδοση ρεκόρ πάνω από 140 τόνους ανά 4 στρέμματα!

Το σύμφυτο είναι ο μεγαλύτερος και γρηγορότερος παραγωγός φυτικών πρωτεϊνών στον πλανήτη. Μπορεί να δώσει 20 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από την σόγια.Καλλιεργείται ευρέως σε όλο τον κόσμο ως τροφή για τα βοοειδή, κατσίκες, άλογα, χοίρους, πρόβατα και για κάθε ζώο που τρώει βλάστηση. Από γεωσκώληκες που χρησιμοποιούνται για το ψάρεμα, έως τα πουλιά, τα θηλαστικά και τον άνθρωπο.Μπορεί να στεγνώσει για σανό ή να θρυμματιστεί, να γίνει πέλλετ και να χρησιμοποιείται για ενσίρωση. Είναι και εύκολο στην καλλιέργεια και στην συλλογή αφού μαζεύουμε τα φρέσκα φύλλα. Αν έχετε λίγο χώρο, μπορείτε να μειώσετε σε σημαντικό βαθμό το κόστος των ζωοτροφών, καλλιεργώντας μερικά φυτά σύμφυτου και αντικαθιστώντας σόγια και καλαμπόκι.
Αυτή η τεράστια βιομάζα έχει μεγάλες δυνατότητες για λίπασμα, μεθάνιο και αλκοόλη για καύσιμο.Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύμφυτοΤο σύμφυτο μπορεί να ξηραθεί για σανό για να αποθηκευτεί σε σιρό ή να δοθεί για τροφή φρέσκο πράσινο.

Εάν χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση σε σιρό, αναμίξετε μισό σύμφυτο με μισό χορτάρι και όχι με όσπρια. Καλαμπόκι, βρώμη και κεχρί μπορούν να αντικαταστήσουν το χορτάρι. Εάν χρησιμοποιηθούν περισσότερο από 2/3 σύμφυτου στο αποθηκευμένο μίγμα τροφής, το περιεχόμενο της πρωτεΐνης είναι τόσο ψηλό, που γρήγορα θα προσβληθεί από έντομα.Το σύμφυτο δεν προκαλεί φούσκωμα στα ζώα. Η αλλαντοίνη που περιέχει είναι προφυλακτική και θεραπευτική για τις διάρροιες.

Στις κότες το σύμφυτο αυξάνει την παραγωγή αυγών και κάνει τους κρόκους των αυγών περισσότερο κίτρινα.

Δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με αρρώστιες ή έντομα. Η σκωρίαση είναι η μόνη γνωστή ασθένεια.Το σύμφυτο είναι ανώτερο από όλες τις απόψεις, περιλαμβάνοντας και την ποσότητα παραγωγής σε τόνους ανά στρέμμα.
Το σύμφυτο είναι 22% έως 33% πρωτεΐνη. Η μηδική είναι 12% έως 19% το ανώτερο.

Όσο παράξενο και να φαίνεται παράξενο το σύμφυτο είναι έτοιμο κομπόστ αμέσως μόλις κοπεί και ενσωματωθεί στη γη.
Το σύμφυτο είναι ιδανικό για εφαρμογές στην αεικαλλειέργεια PermacultureΤο σύμφυτο είναι το μοναδικό γνωστό φυτό που αντλεί και αποθηκεύει βιταμίνη Β-12 από το χώμα

view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment