Το πουρνάρι στην λαϊκή ιατρική

Το πουρνάρι στην λαϊκή ιατρική
22 Δεκεμβρίου 00:00 2014

Για αμοιβάδες, σάκχαρο, πίεση — υπόταση, ορεκτικό, δυναμωτικό, προφυματίωση (μόνον μέχρι σκιές στους πνεύμονας) είναι το πουρνάρι “πρίνος-κοκκινοπούρναρο” κατά προτίμηση το φυόμενο άνωθεν της θαλάσσης 700 μέτρα, η ρίζα του.Τρόπος παρασκευής της ρίζας του πουρναριούΤην ρίζα την τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. 660 γραμμάρια εξ αυτών, θα τεθούν σε πήλινο τσουκάλι, προσθέτοντας δύο κιλά νερό. Αρχικώς θα βράσει (να κοχλάσει) και έπειτα να ελαττωθεί η φωτιά στο ελάχιστο, βράζοντας 2-3 ώρες, να μείνει δε ακριβώς 650 γραμμάρια υγρό. Για εκείνους (που θα είναι και οι περισσότεροι) να μείνει 600 γραμμάρια, προσθέτοντας 25% οινόπνευμα καθαρό 95 βαθμών. Δηλαδή τρία μέρη υγρό πουρναρόρριζα, ένα μέρος οινόπνευμα. Διατηρείται άνευ ψυγείου, επ’ αόριστον. Για τους προβεβηκότες την ηλικία, είναι προτιμότερη η παρασκευή του ούτως.Δόση: Για όλες τις ανωτέρω διαλαμβανομένας περιπτώσεις, για ενηλίκους πρωί, μεσημέρι, βράδυ από ένα ποτηράκι τού λικέρ και αμέσως φαγητό. (Περιέχει πολύ ασβέστιο φυσικό).

Αποτελέσματα: Για τις αμοιβάδες θα λαμβάνεται επί δίμηνο.
Σάκχαρο επί 20 ημέρες συνεχώς. Άνευ ουδεμιάς διαίτης. Πίεση — υπόταση — ζαλάδες επί μήνα συνεχώς, άνευ διαίτης. Ορεκτικό — δυναμωτικό. Δημιουργεί πολύ μεγάλη όρεξη και το ασβέστιο που εμπεριέχει είναι ιδεώδες για εξασθενισμένους οργανισμούς και αναιμικά και αδενικά παιδιά. Για προφυματίωση (μέχρι σκιές στον πνεύμονα). Λαμβανόμενο επί μήνα συνεχώς, και κατόπιν ακτινογραφίας διαπιστούται ουδέν.Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

view more articles

About Article Author

write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment