Πέμπτη , 12 Σεπτεμβρίου 2024
Breaking News

Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Ο φρέσκος και  καθαρός αέρας δεν καθαρίζει μόνο τους πνεύμονές μας, αλλά ενισχύσει και τη διάθεσή μας, μειώνει τους καρδιακούς...
Περισσότερα
Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Νέα για κηπουρική, κηποτεχνία, αγροτικά και γεωπονικά θέματα

gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 Κάκτοι καθαρισμός, φροντίδα και μεταφύτευση gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 February 21, 2024 | ΚΑΚΤΟΙ & ΠΑΧΥΦΥΤΑ, ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ | Κάκτοι σε...
Περισσότερα

Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

H καλλιεργείται σε περιοχές με εύκρατο μεσογειακό κλίμα και απαιτεί κλιματικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά...
Περισσότερα
Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Βασιζόμενη στους δασκάλους μου και στην όρεξή μου να μαθαίνω όλο και περισσότερα για τα αγαπημένα μου βότανα, είμαι περήφανη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τους περισσότερους από εμάς από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη...
Περισσότερα
Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Σήμερα πηγαίνοντας στη λαϊκή βρήκα πολύ νόστιμα βερίκοκα και θυμήθηκα μιά αγαπημένη συνταγή που “παντρεύει” γευστικά τα βερίκοκα με το κοτόπουλο!...
Περισσότερα
Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Λίγα απλά υλικά,  αλεύρι,  νερό,  μαγιά,  αλάτι, αρκούν για να ενωθούν και να φτιάξουν μια λιχουδιά, ένα αχνιστό και λαχταριστό...
Περισσότερα
Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

αυτάρκεια – μαραθοκεφτέδες ή μαλαθροκεφτέδες…

Κεφτέδες με κιμά μοσχαρίσιο,  με μπόλικο τριμμένο κρεμμύδι, με μπόλικο μπαγιάτικο ψωμί και άφθονο δυόσμο!!! Κεφτέδες με μαϊντανό και ρίγανη.  Κεφτέδες με μάραθο...
Περισσότερα
αυτάρκεια – μαραθοκεφτέδες ή μαλαθροκεφτέδες…

τι θα φάμε σήμερα; ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

και για να ετοιμάσω το γεύμα μας θα χρειαστώ: -. ελαιόλαδο – όσο θα μου πάρει -. 2 στήθη κοτόπουλο...
Περισσότερα
τι θα φάμε σήμερα; ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

Στίπα: Ένα καλλωπιστικό φυτό με “φτερά και πούπουλα”

Ένα ξεχωριστό αγρωστώδες φυτό από την κατηγορία των διακοσμητικών γρασιδιών είναι η στίπα που τα τελευταία χρόνια επιλέγεται όλο και...
Περισσότερα
Στίπα: Ένα καλλωπιστικό φυτό με “φτερά και πούπουλα”

Τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αράπικα φιστίκια επηρεάζουν θετικά το μικροβίωμα του εντέρου

Η προσθήκη βοτάνων και μπαχαρικών, περίπου ένα/1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα ή 28gr αράπικα φυστίκια/Arachis hypogaea έναντι ενός σνακ με υδατάνθρακες, όπως π.χ κράκερ και τυρί,  στη διατροφή μας επηρεάζει τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου μας, ένα δείκτη της συνολικής μας υγείας, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Penn State. Σε δύο ξεχωριστές μελέτες, διατροφολόγοι μελέτησαν τα αποτελέσματα μικρών αλλαγών στη μέση  διατροφή μας  και βρήκαν βελτιώσεις στο μικροβίωμα του εντέρου. Στη μελέτη με βότανα και μπαχαρικά, η οποία δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition , οι επιστήμονες ανέλυσαν τον αντίκτυπο της προσθήκης αράπικων φιστικιών, μιγμάτων βοτάνων και μπαχαρικών, όπως κανέλας, τζίντζερ, κουρκουμιού, δεντρολίβανου, ρίγανης, βασιλικού και θυμαριού… Στο τέλος τεσσάρων εβδομάδων, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφάνισαν αύξηση της ποικιλότητας των βακτηρίων του εντέρου, κυρίως με τις μέσες και υψηλές δόσεις βοτάνων και μπαχαρικών. H dr.Kris-Etherton – καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Evan Pugh και Διακεκριμένη καθηγήτρια Διατροφής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια επισημαίνει: “Και είναι τόσο απλές αυτές οι πρακτικές, οι οποίες  μπορούν να εφαρμοστούν πανεύκολα από όλους τους ανθρώπους” και όπως και άλλοι ερευνητές επισημαίνουν: “Όταν προσθέτoυμε βότανα και μπαχαρικά στα φαγητά μας, σίγουρα προσφέρουμε στον εαυτό μας επιπλέον οφέλη εκτός από τη γεύση”. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι, πολύ απλά, να προσθέτουμε στα φαγητά μας βότανα και μπαχαρικά, να τρώμε ξηρούς καρπούς, ανάμεσά τους και τα αράπικα φιστίκια και αντί για αναψυκτικά, να ετοιμάζουμε τα ροφήματά μας με τα πολύτιμα βότανά μας και τα μπαχαρικά!!! Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr read more:Είναι το μικροβίωμα του οργανισμού μας το απόλυτο ίαμα; μελέτες, έρευνες, αναφορές https://academic.oup.com/jn/article/152/11/2461/6687807 https://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614(22)00290-4/fulltext https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221201203929.htm sciencedaily.com

The post Τα βότανα, τα μπαχαρικά και τα αράπικα φιστίκια επηρεάζουν θετικά το μικροβίωμα του εντέρου appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

αυτάρκεια-–-μαραθοκεφτέδες-ή-μαλαθροκεφτέδες…

αυτάρκεια – μαραθοκεφτέδες ή μαλαθροκεφτέδες…

Κεφτέδες με κιμά μοσχαρίσιο,  με μπόλικο τριμμένο κρεμμύδι, με μπόλικο μπαγιάτικο ψωμί και άφθονο δυόσμο!!! Κεφτέδες με …

τι-θα-φάμε-σήμερα;-ταλιατέλες-με-μανιτάρια,-κοτόπουλο-και-μυρωδικά

τι θα φάμε σήμερα; ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

και για να ετοιμάσω το γεύμα μας θα χρειαστώ: -. ελαιόλαδο – όσο θα μου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.