Σάββατο , 15 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

και τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ντίνα; – θα είχες κάτι ακόμα να μας πεις για την κανέλα;

…ναι βέβαια – και είναι μια γυναικεία, αποκλειστικά, υπόθεση:  “η κανέλα μειώνει και την ένταση της πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας”  …αυτό το...
Περισσότερα
και τι μας συμβουλεύουν τα βότανα ντίνα; – θα είχες κάτι ακόμα να μας πεις για την κανέλα;

Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Αναλυτικός Οδηγός Γνωρίζατε ότι το σκόρδο μέλι λεμόνι αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς της φύσης; Έρευνες έχουν δείξει...
Περισσότερα
Πώς να Φτιάξετε Φυσικό Αντιβιοτικό με Σκόρδο, Μέλι και Λεμόνι

Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

…κάθε αναπαράσταση μιας κίνησης αφυπνίζει σε κάποιο βαθμό, την πραγματική κίνηση… Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο...
Περισσότερα
Το μυαλό μας πάνω από την ύλη – ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας κάνει σωματικά πιο δυνατούς!

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει τη διάρκεια της ζωής τους για αρκετούς μήνες. Τα ένζυμα στα φρούτα και λαχανικά μπορούν να προκαλέσουν απώλεια σε θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της κατάψυξης, αλλά τα οφέλη είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα.Παρόλο που η κατάψυξη κρατά τους χυμούς ασφαλείς για αόριστο χρόνο, η ποιότητα αρχίζει να μειώνεται μετά από λίγους μήνες. Οι βιταμίνες υποβαθμίζονται κατά την αποθήκευση, και όσο περισσότερο χρόνο μένουν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απώλεια. Οι κατεψυγμένοι χυμοί θα χάσουν το 20 έως 50% της βιταμίνης C, μετά από έναν χρόνο. Για την μεγαλύτερη ποιότητα, συσκευάστε τους χυμούς σε αεροστεγείς χοντρές πλαστικές σακούλες ή σε κουτιά καταψύκτη και καταναλώστε τους μέσα σε τρεις μήνες.Μέθοδοι επεξεργασίας χυμών
Το είδος των προϊόντων και ο τόπος που γίνεται η επεξεργασία παίζουν αποφασιστικό ρόλο για τον χρόνο που θα διατηρηθούν οι βιταμίνες όταν θα καταψυχθούν.
Χυμοί φτιαγμένοι από “φρέσκα” φρούτα και λαχανικά μπορεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης από εκείνους που γίνονται με κατεψυγμένα.
Τα φρούτα και λαχανικά που θα αγοράσετε μπορεί να έχουν συλλεχθεί δύο εβδομάδες πριν. Χάνουν την θρεπτικής αξίας κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και της αποθήκευσης από όσο το 10 έως 50%, ενώ τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά τα επεξεργάζεστε σύντομα μετά τη συγκομιδή, διατηρούν περισσότερες θρεπτικές ουσίες. Όσο περισσότερες βιταμίνες περιέχει ο χυμός όταν τον καταψύχουμε, τόσο περισσότερες θα έχει και όταν τον καταναλώσουμε.Ο καλύτερος τρόπος συντήρησης χυμώνΓια να είναι θρεπτικότεροι οι κατεψυγμένοι χυμοί σας, ξεκινήστε με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν συλλεχθεί πριν μια ή δύο ημέρες. Αγοράστε προϊόντα κατευθείαν από παραγωγούς αφού τους ρωτήσετε πότε τα συνέλεξαν, για να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται. Καταψύξτε τα φρούτα και τα λαχανικά αμέσως όταν φτάσετε στο σπίτι, και τον χυμό τους το συντομότερο δυνατόν, αφού τα συσκευάσετε κατάλληλα, στους -17 βαθμούς.Συμβουλή
Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για την απώλεια βιταμινών στον παγωμένο χυμό. Εάν αποθηκεύσετε φρέσκο χυμό στο ψυγείο, βιταμίνες πάλι θα υποστούν μείωση. Η κατάψυξη σας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε χυμό που σε άλλη περίπτωση θα πετούσατε. Πέρα από αυτό, το πάγωμα των χυμών είναι βολικό, επειδή μπορεί να αποψυχθεί και να καταναλωθεί σε περιόδους που δεν έχετε τον χρόνο να φτιάξετε φρέσκο.
Η διατροφικής αξία και η ποιότητα των κατεψυγμένων χυμών–ειδικά όταν έχουν συσκευαστεί σωστά και τους καταναλώσετε αμέσως–είναι αρκετά υψηλή, για να μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι αξίζει τον κόπο!

About admin

Check Also

Φυσική διατήρηση των φρούτων

Διατήρηση σταφυλιών Καθαρίζουμε κατ’ αρχάς τα τσαμπιά από τις σάπιες ρόγες τους και τα κρεμούμε …

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.