Παρασκευή , 7 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Το μέλι ως θεμέλιο της ζωής – Ένα από τα πολυτιμότερα ζωικά προϊόντα του πλανήτη μας! …η όμορφη νύμφη Μέλισσα,...
Περισσότερα
“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Σταφίδες: η δική μας σούπερ τροφή

Με την ευχάριστη εξέλιξη που έχει πάρει η τάση των καταναλωτών σε ποιοτικά προϊόντα με έμφαση την επίδραση στην υγεία ως φυσικά διατροφικά μέσα ενίσχυσης της ευεξίας καιρός είναι να γνωρίσουμε τη διαιτητική αξία της σταφίδας όπως προκύπτει από πρόσφατες επίσημες έρευνες αμερικανικών κυρίως πανεπιστημίων.1. 84-120 γρ. σταφίδες ημερησίως προστατεύουν πιθανότατα από σοβαρές ασθένειες του παχέος εντέρου Spiller, GA, et al. Journal of Medicinal Food (2003), Spiller, GA et al. British Journal of Nutrition (2003)2. 84 γρ. σταφίδες που χρησιμοποιήθηκαν ως snack σε αθλητές βοήθησαν σε καλλίτερες επιδόσεις λόγω της διατήρησης ικανοποιητικών επιπέδων σακχάρων στο αίμα Spiller et al. 16th International Congress of Nutrition, 1997 (Montreal, Canada).3. Δύο snack των 350 kcal 1) 84 γρ σταφίδες, + 350 cm3 λεμονάδα με ζάχαρη 2) 56 γρ σταφίδες + 31 γρ φυστίκια χωρίς αλάτι συγκρίθηκαν σε αθλητές. Το δεύτερο έδωσε μια σταδιακή αύξηση του σακχάρου στο αίμα και επομένως διαθέσιμη ενέργεια σε μακρότερο χρονικό διάστημα και καλλίτερες επιδόσεις ενώ τo 2 έδωσε απότομη αύξηση του σακχάρου. Ο συνδυασμός των σταφίδων με ξηρούς καρπούς βοηθούν στη πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Haskell, W. et al. Medicine and Science in Sports and Exercise (2002).4. Ένα διαιτολόγιο που συντίθεται από λάδι ελιάς, ξηρούς καρπούς, βούτυρο ξηρών καρπών, ηλιόσπορους, λαχανικά, σταφιδόψωμο ολικής αλέσεως, και 84 γρ. σταφίδες μείωσαν την κακή χοληστερόλη. Οι σταφίδες μπορεί να αποτελούν τμήμα ενός διαιτολογίου για μείωση της χοληστερόλης Bruce, B. et al. Published in Vegetarian Nutrition, An International Journal (1997).5. Η κατανάλωση σταφίδων σε ισόποση ενέργεια 520 kcal με αναψυκτικά σε αθλητές τριάθλου προστάτεψε τα κύτταρα από τη καταστροφή με την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν σε αντίθεση με τα σακχαρούχα αναψυκτικά .Spiller et al. Published in the Journal of the American College of Nutrition (2002).6. Οι σταφίδες περιέχουν ουσίες μεταξύ των οποίων ολεανικό οξύ που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων Streptococcus. mutans in vitro, που είναι υπεύθυνα για τη τερηδόνα στα δόντια. Το ολεανικο οξύ καθώς και άλλες ουσίες παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων Porphyromonas gingivalis and Fusobacterium nucleatum υπεύθυνων για περιοδοντικές ασθένειες και παίζουν ρόλο μιας υγιεινής τσίχλας. Christine D. Wu, M.S., Ph.D.University of Illinois at Chicago, College of Dentistry 2004.7. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) οι σταφίδες είναι πλούσιες σε Bo που βοηθά στα οστά με την αφομοίωση Ca και Cu και επομένως τη πρόληψη οστεοπόρωσης.8. Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε φαινολικές ουσίες π.χ. quercetin που σε πειραματόζωα τα προστάτεψαν από το καρκίνο. Σε μελέτη 20 χρόνων σε 34.000 άτομα στο Loma Linda University έδειξε ότι η χαμηλή παρουσία του καρκίνου του παγκρέατος συσχετίστηκε θετικά με τη κατανάλωση σταφίδων.9. Οι σταφίδες περιέχουν την αντιοξειδωτική ουσία κατεχίνη που σε πειράματα σε ζώα στο Medical College of Cornel University έδειξε πολύ καλή αντικαρκινική δράση σε πειραματόζωα.10. Σύμφωνα με αναλύσεις του California Marketing Board 2000 εκτός από τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τις φαινολικές ουσίες οι σταφίδες είναι πλούσιες σε στερόλες (stigmasterol 250-600 mg/kg, β-sitosterol 5500-11000 mg/kg καθώς και σε ρεσβατρόλη.Το συμπέρασμα είναι δικό σας. Οι σταφίδες αξίζουν της προσοχής μας και θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους προβολής και ένταξης τους στα είδη υγιεινής διατροφής είτε ακόμη την αύξηση της ποικιλίας των μεταποιημένων προϊόντων ακόμη και στα καλλυντικά για να αποκτήσουν μέσω της υπεραξίας μια καλύτερη τιμή που την αξίζουν. Εμείς πρώτοι πρέπει να αγαπήσουμε αυτό το προϊόν για να πείσουμε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο αντί να αναζητούμε άλλους θησαυρούς αμφίβολης και εφήμερης αξίας.

About admin

Check Also

Η πραγματική αλήθεια για την υγεία και την διατροφή

Δύο χρόνια μετά από το μεγαλύτερο συνέδριο για την υγεία και την διατροφή στην Αμερική, …

Βιολογικές μεταβολές

Βιολογικές οργανικές μεταλλαγές-μεταμορφώσεις-μεταστοιχειώσειςΣύμφωνα με μία πρόσφατη θεωρία, η ζωντανή ύλη μπορεί να μεταστοιχειώσει ένα στοιχείο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.