Παρασκευή , 13 Σεπτεμβρίου 2024
Breaking News

Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Ο φρέσκος και  καθαρός αέρας δεν καθαρίζει μόνο τους πνεύμονές μας, αλλά ενισχύσει και τη διάθεσή μας, μειώνει τους καρδιακούς...
Περισσότερα
Καθαρός αέρας για ανάπαυση και αναζωογόνηση!

Νέα για κηπουρική, κηποτεχνία, αγροτικά και γεωπονικά θέματα

gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 Κάκτοι καθαρισμός, φροντίδα και μεταφύτευση gardenguide 2024-02-21T14:17:59+02:00 February 21, 2024 | ΚΑΚΤΟΙ & ΠΑΧΥΦΥΤΑ, ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ | Κάκτοι σε...
Περισσότερα

Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

H καλλιεργείται σε περιοχές με εύκρατο μεσογειακό κλίμα και απαιτεί κλιματικές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ζεστά...
Περισσότερα
Ελιά: Προβλήματα από την ξηρασία και τρόποι αντιμετώπισης

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Βασιζόμενη στους δασκάλους μου και στην όρεξή μου να μαθαίνω όλο και περισσότερα για τα αγαπημένα μου βότανα, είμαι περήφανη...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το χαμομήλι, το αγαπημένο

Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απαιτητική καθημερινότητα έχουν απομακρύνει τους περισσότερους από εμάς από την παραδοσιακή διατροφή και τα οφέλη...
Περισσότερα
Γρήγορα, απλά και κατανοητά – πάνγευστες σπιτικές σάλτσες με άριστα υλικά του πρωτογενούς τομέα της διατροφής για υγεία και ευζωία!

Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Σήμερα πηγαίνοντας στη λαϊκή βρήκα πολύ νόστιμα βερίκοκα και θυμήθηκα μιά αγαπημένη συνταγή που “παντρεύει” γευστικά τα βερίκοκα με το κοτόπουλο!...
Περισσότερα
Δένει γευστικά το κοτόπουλο με τα βερίκοκα; Μια υπέροχη συνταγή

Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

Λίγα απλά υλικά,  αλεύρι,  νερό,  μαγιά,  αλάτι, αρκούν για να ενωθούν και να φτιάξουν μια λιχουδιά, ένα αχνιστό και λαχταριστό...
Περισσότερα
Μια νοστιμότατη focaccia, το αγαπημένο ψωμάκι των παιδιών.

αυτάρκεια – μαραθοκεφτέδες ή μαλαθροκεφτέδες…

Κεφτέδες με κιμά μοσχαρίσιο,  με μπόλικο τριμμένο κρεμμύδι, με μπόλικο μπαγιάτικο ψωμί και άφθονο δυόσμο!!! Κεφτέδες με μαϊντανό και ρίγανη.  Κεφτέδες με μάραθο...
Περισσότερα
αυτάρκεια – μαραθοκεφτέδες ή μαλαθροκεφτέδες…

τι θα φάμε σήμερα; ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

και για να ετοιμάσω το γεύμα μας θα χρειαστώ: -. ελαιόλαδο – όσο θα μου πάρει -. 2 στήθη κοτόπουλο...
Περισσότερα
τι θα φάμε σήμερα; ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

Στίπα: Ένα καλλωπιστικό φυτό με “φτερά και πούπουλα”

Ένα ξεχωριστό αγρωστώδες φυτό από την κατηγορία των διακοσμητικών γρασιδιών είναι η στίπα που τα τελευταία χρόνια επιλέγεται όλο και...
Περισσότερα
Στίπα: Ένα καλλωπιστικό φυτό με “φτερά και πούπουλα”

Πώς γίνεται ο πολλαπλασιασμός της κρασούλας με μοσχεύματα

H κρασούλα με τα στρογγυλά δερματώδη γυαλιστερά φύλλα είναι ίσως το πιο δημοφιλές παχύφυτο που συναντάμε σε αυλές και μπαλκόνια. Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες κρασούλας με τα οποία μπορούμε να διακοσμήσουμε το σπίτι και να μοιραστούμε με τους φίλους μας. Για να αποκτήσουμε καινούρια φυτά κρασούλας γρήγορα και αποτελεσματικά, ακολουθούμε τη μέθοδο πολλαπλασιασμού φυτών με μοσχεύματα. Τι μοσχεύματα πάιρνουμε για τον πολλαπλασιασμό της κρασούλας; Για τον επιτυχή πολλαπλασιασμό της κρασούλας, χρησιμοποιούμε μοσχεύματα που μπορεί να είναι τμήματα βλαστού μήκους 10-15 εκατοστών ή και μόνο φύλλα κρασούλας. Αν πάρουμε τμήματα βλαστού, προτιμούμε να είναι από την κορυφαία βλάστηση από υγιή καλοσχηματισμένα φυτά για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας του πολλαπλασιασμού. Αφαιρούμε τα φύλλα του κάτω τμήματος του βλαστού της κρασούλας και διατηρούμε 2-3 ζέυγη φύλλων στο πάνω μέρος για να βοηθήσουν μέσω της φωτοσύνθεσης στη ριζοβολία. Αν αντί για τμήματα βλαστού κρασούλας, πάρουμε σκέτα φύλλα, επιλέγουμε φύλλα απο τη βάση ή το μέσο της κρασούλας, μεσαίου μεγέθους και σχετικά τρυφερά. Κατάλληλη εποχή για τον πολλαπλασιασμό της κρασούλας είναι μέσα στην άνοιξη ή το φθινόπωρο. 


Ποια διαδικασία ακολουθούμε στον πολλαπλασιασμό της κρασούλας; Φυτεύουμε τα μοσχεύματα του βλαστού σε μια σχετικά μικρή γλάστρα φυτωρίου βυθίζοντας περίπου το μισό τμήμα του βλαστού στο χώμα. Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρασούλας, το βυθίζουμε στο χώμα της γλάστρας κατά το 1/3 του μήκους του φύλλου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ορμόνη ριζοβολίας στο κομμένο τμήμα του βλαστού ή του φύλλου για να αυξήουμε τις πιθανότητες επιτυχίας, στην περίπτωση της κρασούλας ωστόσο δεν είναι απαραίτητο. Για υπόστρωμα που θα βάλουμε στο γλαστράκι χρησιμοποιούμε ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα ή ανακατεύουμε τύρφη και άμμο σε αναλογία 1:1 για να επιτύχουμε καλό αερισμό και αποστράγγιση. Όταν ολοκληρωθεί ο σχηματισμός των ριζών της κρασούλας, σε διάστημα 5-6 εβδομάδες, μπορούμε να μεταφυτεύσουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα ή στην οριστική θέση στον κήπο. 

4 μυστικά για την φροντίδα της κρασούλας
4 μυστικά για την φροντίδα της κρασούλας


 Κι ένα μυστικό για τον πολλαπλασιασμό της κρασούλας Η γλάστρα που θα τοποθετηθεί το μόσχευμα θα πρέπει να έιναι σε φωτεινό μέρος που να έχει μια σχετική δροσιά με θερμοκρασία 17-20°C. Επίσης, θα πρέπει να κάνουμε τακτικά ποτίσματα στο γλαστράκι με το μόσχευμα της κρασούλας διατηρώντας υγρό το χώμα, αποφεύγοντας όμως την υπερβολική υγρασία γιατί μπορεί να προκαλέσει σάπισμα στις ρίζες. 

 

About admin

Check Also

Πυράκανθος, ένας ανθεκτικός καλλωπιστικός θάμνος με μικρούς καρπούς

Πυράκανθος, ένας από τους πιο ανθεκτικούς καλλωπιστικούς θάμνους που ξεχωρίζει την εποχή του χειμώνα με …

Λοροπέταλο, ένας χαμηλός θάμνος με κόκκινα φύλλα

Λοροπέταλο, ένας αειθαλής θάμνος με χαρακτηριστικά λουλούδια που μοιάζουν με λεπτές κορδέλες. Με καταγωγή από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.