Παρασκευή , 7 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Το μέλι ως θεμέλιο της ζωής – Ένα από τα πολυτιμότερα ζωικά προϊόντα του πλανήτη μας! …η όμορφη νύμφη Μέλισσα,...
Περισσότερα
“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Πως να φτιάξετε τυρί με… κεφίρ!

Πως να φτιάξετε τυρί με… κεφίρ!

Θέλατε ποτέ να φτιάξετε τυρί αλλά είστε πολύ προβληματισμένοι από την περίπλοκη διαδικασία;
Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τυρί με κεφίρ γάλακτος, ένα εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο, μαλακό τυρί που θα έχει υποστεί ζύμωση.

Πρέπει επίσης να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε κόκκους γάλακτος κεφίρ (Όχι νερού, και καλά είναι να φροντίσετε να έχετε κεφίρ από κατσικίσιο γάλα, εάν τέτοιο γάλα θα χρησιμοποιήσετε).

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Ενώ δεν είναι πραγματικά καν σπόροι, μοιάζουν κάπως στην εμφάνιση. Στην πραγματικότητα, οι κόκκοι κεφίρ είναι μια μορφή «SCOBY» (αυτό δεν κατάφερα να το μεταφράσω ακριβώς. Εννοεί μία μορφή προβιοτικού), η οποία αντιπροσωπεύει τη συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων και ζυμομυκήτων. 

Η αλήθεια είναι ότι η ζύμωση και η καλλιέργεια του SCOBY μοιάζει με το γάλα, τη ζάχαρη ή το μέλι σε προβιοτική δεινότητα!
Έτσι, το πρώτο βήμα για να κάνετε το κεφίρ είναι να βρείτε μερικούς από αυτούς τους κόκκους κεφίρ. Εάν έχετε έναν φίλο ή γνωστό που φτιάχνει κεφίρ γάλακτος μπορείτε να πάρετε μια μικρή κουταλιά από αυτά, καθώς πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε online.

Μόλις έχετε τους σπόρους σας, μπορείτε να ξεκινήσετε!

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Πρώτα βάζετε τους κόκκους σας σε ένα βάζο. Στη συνέχεια, γεμίστε το βάζο με πλήρες γάλα (καλλίτερα κατσικίσιο) αφήνοντας περίπου δυόμισι εκατοστά του χώρου στην κορυφή. Το κεφίρ χρειάζεται λίγο χώρο στην κορυφή γιατί θα φουσκώσει και θα επεκταθεί λίγο.

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Καλύψτε το με ένα καπάκι και αφήστε το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12-24 ώρες, ή μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και να το αφήσετε να ζυμώνεται αργά για 3-4 εβδομάδες, και τελικά θα γίνει όπως ακριβώς θα γινόταν και με τον πρώτο τρόπο.

Μόλις έχει δέσει πρέπει να στραγγίξετε τους κόκκους.

Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε πρώτα ένα μικρό μπολ το οποίο θα έχετε καλύψει με τσαντίλα και στη συνέχεια από πάνω της, να βάλετε ένα σουρωτήρι (ΠΛΑΣΤΙΚΟ).

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Ρίξτε στο κεφίρ γάλακτος που έχει πήξει. Στραγγίζετε τους κόκκους κεφίρ με το σουρωτήρι. Αφήσετε τα στην άκρη για να κάνετε μια άλλη παρτίδα γάλακτος με κεφίρ.

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Θα μείνετε με το υπόλοιπο του κεφίρ γάλακτος στο ύφασμα.

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Ενώστε τις γωνίες του υφάσματος σε ένα μακρύ κουτάλι ή ένα μακρύ ραβδί. Κάπως έτσι:

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Στη συνέχεια, κρεμάστε τη δέσμη πάνω από ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα.

Αυτό θα διώξει το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος, αφήνοντας το πήγμα στο ύφασμα. Αφήστε το να κρεμάσει εκεί και να στραγγίξει για άλλες 24-48 ώρες. Αν είναι ζεστό, ίσως θελήσετε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο σας με κάποιο τρόπο, αλλά καλό είναι συνήθως να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τον υπόλοιπο γάλα για άλλες χρήσεις.

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Έτσι πρέπει να μοιάζει το τυρί μετά από στράγγισμα.

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Βγάλτε το στο μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ό, τι μπαχαρικά επιθυμείτε. Ανακατέψτε το όλα μαζί και έτοιμο, ένα σπιτικό και υπέροχο μαλακό τυρί!

pos-na-ftiaxete-tyri-me-kefir

Είναι κατάλληλο για οτιδήποτε θα χρησιμοποιούσατε κάποιο είδος τυριού.

Το έχω χρησιμοποιήσει για λαζάνια και αποδείχτηκε υπέροχο. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας! Είναι πραγματικά αρκετά νόστιμο, σαν μια παχιά και πλούσια ξινή κρέμα ή γιαούρτι.https://www.proionta-tis-fisis.com/

About admin

Check Also

Φτιάχνω τυρί γραβιέρα

Το τυρί γραβιέρα είναι ο εκλεκτότερος τύπος των εγχωρίων σκληρών τυριών, όταν δε παρασκευαστεί μετά …

Η πυτιά του τυριού και του γιαουρτιού

Η πυτιά του τυριού Σήμερα, βέβαια, μπορεί να μπει σ’ ένα ειδικό κατάστημα, ν’ αγοράσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.