Τετάρτη , 27 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο!!! αχιλλέα ή χιλιόφυλλο ή αγριαψιθιά/Achillea millefolium, της ομάδας των πολύτιμων βοτάνων Ο Διοσκουρίδης...
Περισσότερα
Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Φυτά σαν “ζωντανές πέτρες”, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η φροντίδα τους;Οι λίθοπες είναι χαμηλής ανάπτυξης που όπως υποδηλώνει και...
Περισσότερα
Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Πως κάνω pesto/σάλτσα με το αρωματικό φασκόμηλο!

Για το πολύτιμό μας φασκόμηλο έχω μιλήσει πολλές φορές! Το φασκόμηλο, το “βότανο της  αθανασίας” είναι ένα από τα βότανα της αγαπημένης μου 10αδας και οι τρόποι που το χρησιμοποιώ πολλοί και διάφοροι όπως σας έχω περιγράψει κατά καιρούς σε διάφορα άρθρα μου. Σε αυτό μου το άρθρο θα σας περιγράψω πως κάνω pesto/σάλτσα με το αρωματικό φασκόμηλο! Φασκόμηλο. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι χάριζε στον άνθρωπο την αθανασία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ήταν ιερό, γιατί μπορούσε να σώσει την ζωή του ανθρώπου ή να του την χαρίσει. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι του είχαν μεγάλο σεβασμό και για αυτό συνόδευαν την συγκομιδή του με ειδικές τελετουργίες. Οι Γάλλοι το ονομάζουν “το ελληνικό τσάι” και όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το χρησιμοποιούν σαν τρόφιμο και σαν ίαμα. Οι Κινέζοι, το ιερό αυτό βοτάνι των αρχαίων Ελλήνων το ονόμαζαν “ελληνικό βλαστάρι” και το θεωρούσαν πολύ καλύτερο από το δικό τους τσάι. Λέγεται ότι κατά την ακμή του εμπορίου του κινέζικου τσαγιού με την δύση, οι Κινέζοι αντάλλασσαν δύο δεσμίδες τσάι κινέζικο με μία δεσμίδα ελληνικό φασκόμηλο. To pesto μου το κάνω πάντα με φρέσκο φασκόμηλο και δουλεύω τα υλικά μου στο γουδί. Στο γουδί το φασκόμηλο, όπως και τα υπόλοιπα υλικά μου πολτοποιούνται και οι μυρωδιές και η νοστιμιά τους είναι ασυναγώνιστα. Για να ετοιμάσω το pesto μου θα χρειαστώ -. μισό  φλιτζάνι ελαιόλαδο -. τρεις με τέσσερις σκελίδες σκόρδο -. ένα φλιτζάνι από τις κορυφές φρέσκου φασκόμηλου, μόνο φύλλα -. μισό φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό -. μισό φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια -. μισό φλυτζάνι καρύδια -. λίγο θαλασσινό αλάτι -. τζίντζερ σκόνη, μισό κουταλάκι του γλυκού -. το χυμό ενός λεμονιού και χτυπάω το φασκόμηλο στο γουδί μου,  συνεχίζω με με το σκόρδο, το μαϊντανό…μόλις όλα αυτά τα έχω πολτοποιήσει πολύ καλά, ρίχνω τα κουκουνάρια και τα καρύδια και συνεχίζω να πολτοποιώ, μόλις είναι έτοιμα και τα καρύδια και τα κουκουνάρια μου, αδειάζω το μείγμα μου σε ένα ανάλογου μεγέθους γυάλινο μπολ, όπου και προσθέτω το λάδι μου, το αλάτι μου και το τζίντζερ, ανακατεύω πολύ καλά να απορροφηθεί το λάδι μου και το pesto μου είναι έτοιμο!!! Η σάλτσα μου του φασκόμηλου “δένει”  άριστα και δίνει μια εξαίσια γεύση σε διάφορα πιάτα μου, όπως σε άσπρες μακαρονάδες, σε ριζότο, σε ψητά λαχανικά, σε ψητά ψάρια – η απόλυτη γεύση! σε ψητά κολοκυθάκια, σε κολοκυθάκια Carpaccio σε ψητές πατάτες!!! Η διατροφική αξία της σάλτσας μου υψηλότατη και αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκο φασκόμηλο ή αν έχετε στις γλάστρες σας φασκόμηλο, ετοιμάστε την, δίνη μια “θεϊκή” διάσταση, όπως σας είπα, σε πολλά-πολλά πιάτα!!! Από τις συνταγές μου:thalia-botanologia.gr

The post Πως κάνω pesto/σάλτσα με το αρωματικό φασκόμηλο! appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Πως-συλλέγω,-πως-αποξηραίνω-και-πως-αποθηκεύω-τα-φύλλα-της-συκιάς

Πως συλλέγω, πως αποξηραίνω και πως αποθηκεύω τα φύλλα της συκιάς

Τη συκιά την γνωρίζουμε όλοι μας – είναι φυλλοβόλο δέντρο, γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους. …

Εσείς-τρώτε-τα-φύλλα-της-συκιάς;

Εσείς τρώτε τα φύλλα της συκιάς;

Αλήθεια – τι γνωρίζετε για τα φύλλα της συκιάς; Τι σας έρχεστε στο νου όταν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.