Σάββατο , 8 Νοεμβρίου 2025
Breaking News

ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Το φυτό/βότανο της αναγέννησης και της ανάστασης, το σύμβολο της αντοχής και της αναγέννησης της φύσης. Στις πιο σκληρές ερήμους,...
Περισσότερα
ο “θάμνος της ανάστασης” που φέρει την επιστημονική ονομασία Myrothamnus Flabellifolius

Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Όλοι οι ξηροί καρποί υποστηρίζουν μια διατροφή που προάγει την υγεία μας, αλλά διαφέρουν ως προς τα θρεπτικά συστατικά και...
Περισσότερα
Τα πολύτιμα καρύδια – Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας ευρείας γκάμας ασθενειών

Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

βοτανολογία και βιοκεντρισμός; …και ίσως με ρωτήσετε – αξίζει τον κόπο (χρειάζεται;) να γνωρίζουμε τι είναι και τι πρεσβεύει ο βιοκεντρισμός;...
Περισσότερα
Η εμπειρία για τον κόσμο είναι ιδιωτική υπόθεση!

Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Μαγνήσιο “Η προηγούμενη μελέτη μας έδειξε ότι η συμπλήρωση μαγνησίου  βελτιστοποιεί την κατάσταση της βιταμίνης D, αυξάνοντας την σε άτομα...
Περισσότερα
Το μαγνήσιο ξυπνά κρυμμένα βακτήρια του εντερικού συστήματος που προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Μῦθος A’    Ἀλώπηξ  -. Ἀλώπηξ εἰσελθοῦσα εἰς πλάστου ἐργαστήριον και ἕκαστον τῶν ἐνόντων διερευνῶσα, ὡς περιέτυχε τραγῳδοῦ προσωπείῳ, τοῦτο...
Περισσότερα
Ἀλώπηξ προς μορμολύκειον – intermezzo

Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Και είναι πια γνωστές σε, σχεδόν, όλους μας οι συστάσεις για μια υγιεινή ή συνετή διατροφή, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν...
Περισσότερα
Οι φλούδες των εσπεριδοειδών και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη διάθεση και την εστίαση μέσω...
Περισσότερα
Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά μας, είναι και στο πιάτο...
Περισσότερα
Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Το μέλι ως θεμέλιο της ζωής – Ένα από τα πολυτιμότερα ζωικά προϊόντα του πλανήτη μας! …η όμορφη νύμφη Μέλισσα,...
Περισσότερα
“χωρίς το μέλι, δεν υπάρχουν μέλισσες”

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Πως κάνω pesto/σάλτσα με το αρωματικό φασκόμηλο!

Για το πολύτιμό μας φασκόμηλο έχω μιλήσει πολλές φορές! Το φασκόμηλο, το “βότανο της  αθανασίας” είναι ένα από τα βότανα της αγαπημένης μου 10αδας και οι τρόποι που το χρησιμοποιώ πολλοί και διάφοροι όπως σας έχω περιγράψει κατά καιρούς σε διάφορα άρθρα μου. Σε αυτό μου το άρθρο θα σας περιγράψω πως κάνω pesto/σάλτσα με το αρωματικό φασκόμηλο! Φασκόμηλο. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι χάριζε στον άνθρωπο την αθανασία. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ήταν ιερό, γιατί μπορούσε να σώσει την ζωή του ανθρώπου ή να του την χαρίσει. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι του είχαν μεγάλο σεβασμό και για αυτό συνόδευαν την συγκομιδή του με ειδικές τελετουργίες. Οι Γάλλοι το ονομάζουν “το ελληνικό τσάι” και όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι το χρησιμοποιούν σαν τρόφιμο και σαν ίαμα. Οι Κινέζοι, το ιερό αυτό βοτάνι των αρχαίων Ελλήνων το ονόμαζαν “ελληνικό βλαστάρι” και το θεωρούσαν πολύ καλύτερο από το δικό τους τσάι. Λέγεται ότι κατά την ακμή του εμπορίου του κινέζικου τσαγιού με την δύση, οι Κινέζοι αντάλλασσαν δύο δεσμίδες τσάι κινέζικο με μία δεσμίδα ελληνικό φασκόμηλο. To pesto μου το κάνω πάντα με φρέσκο φασκόμηλο και δουλεύω τα υλικά μου στο γουδί. Στο γουδί το φασκόμηλο, όπως και τα υπόλοιπα υλικά μου πολτοποιούνται και οι μυρωδιές και η νοστιμιά τους είναι ασυναγώνιστα. Για να ετοιμάσω το pesto μου θα χρειαστώ -. μισό  φλιτζάνι ελαιόλαδο -. τρεις με τέσσερις σκελίδες σκόρδο -. ένα φλιτζάνι από τις κορυφές φρέσκου φασκόμηλου, μόνο φύλλα -. μισό φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό -. μισό φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια -. μισό φλυτζάνι καρύδια -. λίγο θαλασσινό αλάτι -. τζίντζερ σκόνη, μισό κουταλάκι του γλυκού -. το χυμό ενός λεμονιού και χτυπάω το φασκόμηλο στο γουδί μου,  συνεχίζω με με το σκόρδο, το μαϊντανό…μόλις όλα αυτά τα έχω πολτοποιήσει πολύ καλά, ρίχνω τα κουκουνάρια και τα καρύδια και συνεχίζω να πολτοποιώ, μόλις είναι έτοιμα και τα καρύδια και τα κουκουνάρια μου, αδειάζω το μείγμα μου σε ένα ανάλογου μεγέθους γυάλινο μπολ, όπου και προσθέτω το λάδι μου, το αλάτι μου και το τζίντζερ, ανακατεύω πολύ καλά να απορροφηθεί το λάδι μου και το pesto μου είναι έτοιμο!!! Η σάλτσα μου του φασκόμηλου “δένει”  άριστα και δίνει μια εξαίσια γεύση σε διάφορα πιάτα μου, όπως σε άσπρες μακαρονάδες, σε ριζότο, σε ψητά λαχανικά, σε ψητά ψάρια – η απόλυτη γεύση! σε ψητά κολοκυθάκια, σε κολοκυθάκια Carpaccio σε ψητές πατάτες!!! Η διατροφική αξία της σάλτσας μου υψηλότατη και αν έχετε πρόσβαση σε φρέσκο φασκόμηλο ή αν έχετε στις γλάστρες σας φασκόμηλο, ετοιμάστε την, δίνη μια “θεϊκή” διάσταση, όπως σας είπα, σε πολλά-πολλά πιάτα!!! Από τις συνταγές μου:thalia-botanologia.gr

The post Πως κάνω pesto/σάλτσα με το αρωματικό φασκόμηλο! appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Η-υγιής-πέψη-δίνει-πάντα,-τον-τόνο-της-ημέρας-μας.

Η υγιής πέψη δίνει πάντα, τον τόνο της ημέρας μας.

Ναι, η υγιής πέψη θέτει τον τόνο για την ημέρα μας, επηρεάζοντας την ενέργεια, τη …

Πράσα,-σπανάκι-και-αυγά-ένα-από-τα-αγαπημένα-μας-φαγητά!

Πράσα, σπανάκι και αυγά- ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά!

     Η επιστήμη κάθε μέρα αποδεικνύει ότι η μακροζωία δεν είναι μόνο στα γονίδιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.