Κυριακή , 1 Οκτωβρίου 2023
Breaking News

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο!!! αχιλλέα ή χιλιόφυλλο ή αγριαψιθιά/Achillea millefolium, της ομάδας των πολύτιμων βοτάνων Ο Διοσκουρίδης...
Περισσότερα
Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας

Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Φυτά σαν “ζωντανές πέτρες”, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η φροντίδα τους;Οι λίθοπες είναι χαμηλής ανάπτυξης που όπως υποδηλώνει και...
Περισσότερα
Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Προετοιμασία σπόρων και σβώλων

Πώς θα σπείρουμε μαϊντανό, σέλινο, καρότο;
Αυτά τα τρία είδη σπόρων για να φυτρώσουν πρέπει να τα μουλιάσουμε για 48 ώρες και μισή ώρα πριν την σπορά να τα απλώσουμε σε χαρτί για να ξεχωρίσουν οι σπόροι. Ιδιαίτερα για το σέλινο το μούλιασμα είναι ακόμη πιο παρατεταμένο, μέχρι και τρεις εβδομάδες.Οι σπόροι των δέντρων για να φυτρώσουν μένουν στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον για μια εβδομάδα σε βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί και μετά μπαίνουν στο ειδικό χώμα για δέντρα εμείς χρησιμοποιούμε το ίδιο που χρησιμοποιούμε και για τα σπορόφυτα των λαχανικών.Επίσης τα βελανίδια πρέπει να συλλέγονται Δεκέμβριο και με την ίδια διαδικασία φυτρώνουν σε ένα μήνα ενώ τα άλλα είδη αν δεν πετάξουν την άνοιξη θα πετάξουν την άλλη χρονιά…ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝΜπορούμε να συλλέγουμε σπόρους από:

ΔΕΝΤΡΑ
ΓΑΖΙΑ-ΧΑΡΟΥΠΙΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ-ΛΑΜΠΟΥΡΝΟ-ΔΑΦΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ-ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ-ΠΟΥΡΝΑΡΙ-ΠΕΥΚΗ ΧΑΛΕΠΙΟΣ-ΜΟΥΡΙΑ-ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΓΚΟΡΤΣΙΑ-ΑΚΑΚΙΑ ΚΥΑΝΟΦΥΛΛΗ-ΜΕΛΙΚΟΥΚΙΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ-ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

ΘΑΜΝΟΙ
ΣΠΑΡΤΟ-ΤΕΥΚΡΙΟ-ΛΕΒΑΝΤΑ-ΚΥΤΙΣΟΣ-ΤΕΡΕΒΙΝΘΟΣ-ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ-ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ-ΡΟΥΣΚΟΣ-ΣΧΙΝΟΣ-ΜΥΡΤΙΑ-ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ-ΜΗΔΙΚΗ ΔΕΝΤΡΩΔΗΣ-ΚΟΡΟΝΙΛΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΑΓΡΙΑ-ΘΥΜΑΡΙ-ΡΙΓΑΝΗ-ΡΕΙΚΙ-ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ

ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ( ΜΗΛΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, Κ.Λ.Π. )

ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΩΔΗ ΦΥΤΑ
ΑΛΥΣΣΟ-ΣΚΥΛΑΚΙ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ-ΤΕΥΤΛΟ ΑΓΡΙΟ-ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ-ΚΑΠΠΑΡΗ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ-ΠΙΚΡΟΡΑΔΙΚΟ-ΕΣΧΟΛΤΣΙΑ-ΛΑΘΟΥΡΙ-ΛΟΥΠΙΝΟ-ΜΟΛΟΧΑ-ΑΓΡΙΟΒΡΟΥΒΑ-ΖΩΧΟΣ-ΠΥΡΕΘΡΟ-ΑΓΡΙΟΡΑΔΙΚΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ-ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ-ΑΓΡΙΟΜΑΡΑΘΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΛΕΙΜΩΝΙΟ-ΜΗΔΙΚΗ-ΜΕΛΙΤΩΤΟ-ΡΟΒΗ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ-ΚΟΥΚΙΑ-ΚΡΙΘΑΡΙ-ΣΙΚΑΛΗ-ΡΟΚΑ-ΦΑΚΕΛΩΤΗ-ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟΕργαστήρια παραγωγής σβώλων

  • Με τα χέρια: Κοσκινίζουμε το χώμα ( κοκκινόχωμα ).
    Προσθέτουμε άμμο ή κοπριά Ρίχνουμε τους σπόρους και αναδεύουμε προσθέτοντας λίγο νερό. Ζυμώνουμε το μίγμα πλάθουμε τους βόλους με τα χέρια Αφού τους στεγνώσουμε καλά τους μαζεύουμε σε τσουβάλια.
  • Με τα πόδια:
    Στρώνουμε ένα νάιλον. Πάνω στο νάιλον απλώνουμε πριονίδι κατά προτίμηση από δρυ. Αποφεύγουμε από επιπλοποιίες και πεύκο – έλατο που είναι επιβαρυμένα με ρητίνη και έχει επίπτωση στη βλαστικότητα του σπόρου. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των σπόρων και μετά το αργιλόχωμα. Προσθέτουμε νερό προσεκτικά και ζυμώνουμε με τα πόδια. Τοποθετούμε τη λάσπη σε κουβάδες και ακροβολιζόμαστε στη περιοχή της σποράς. Κάθε φορά που πιάνουμε λάσπη από τον κουβά με τη χούφτα μας την πετάμε με δύναμη στο έδαφος για να κολλήσει και αν είναι δυνατόν σε ξέφωτα και όχι βέβαια πάνω σε πέτρες.
  • Με την μπετονιέρα:
    Οι σπόροι των βελτιωτικών φυτών είναι πενταπλάσιοι των σπόρων των δασικών φυτών στο μίγμα Το μίγμα αναδεύεται κατ’ αρχήν σε μια μπετονιέρα που έχουν αφαιρεθεί τα πτερύγιά της. Σε κάθε μπετονιέρα που κάνουμε, σε μίγμα 10 κιλών σπόρων προσθέτουμε τέσσερις με πέντε φορές περισσότερο χώμα. Ημερησίως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε 6 – 8 μπετονιέρες. Πρέπει να σπαρθούν με αυτή την ποσότητα βόλων περισσότερα από 200 στρέμματα. Για την σπορά επί εδάφους χρειάζονται 20 άντρες για μισή μέρα.
  • Με τον κόφτη:
    Τη λάσπη της δίνουμε σχήμα λουκάνικου και μετά το περνάμε από τον κόφτη και έτσι έχουμε μεγάλους σβώλους για δύσκολες περιπτώσεις.
  • (Για να θυμόμαστε: από τα φούλια τα κτηνοτροφικά μπιζέλια τον βίκο πάνε 5 κιλά το στρέμμα. Τα όσπρια τα μουλιάζουμε 3 τέταρτα της ώρας πριν την παρασκευή των σβώλων. Τα τριφύλλια, η μηδική πάνε μισό κιλό το στρέμμα.)ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ
    Προτείνουμε κάθε μαθητής κάθε πολίτης, να υιοθετήσει ένα δέντρο , όποιο θέλει και να το φυτέψει όπου θέλει. Στον κήπο του σπιτιού του, σε ένα χωράφι , κάπου οπουδήποτε που μπορεί να φυτέψει κανείς ένα δέντρο, σε ένα βουνό, στην όχθη ενός ποταμού, οπουδήποτε. Να είναι υπεύθυνος για αυτό το δέντρο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, εκτός από τον εαυτό του.
    Συνήθεις παραγγελίες: Αροκάρια , Μανόλια, Γαζία, Χαρουπιά, Πλάτανος Ελληνικός κ.λ.π..
    Πηγή των δέντρων θα είναι το δημόσιο δασικό φυτώριο Λάππα στην Ηλεία. Πληροφορίες κ. Λιάπης 2693031209.Δέντρα Βελτιωτικά του εδάφους
    Ελεάγνος, Μοσχοιτιά, Μοσχοτζιτζιφιά, ΥποφαέςΔέντρα Αντοχής στην ξηρασία
    Κρανιά, Βιβούρνο, Κιδωνίαστρο, Πραούστι Σαμοθράκης ( τα κίτρινα δαμάσκηνα Μπερεκέτια ), Δάφνη του Απόλλωνα, Μηδική δενδρώδης, Κερλετουέρια, Κορωνίλα

    About admin

    Check Also

    Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

    Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

    Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

     ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

    Προετοιμασία σπόρων και σβώλων

    Πώς θα σπείρουμε μαϊντανό, σέλινο, καρότο;
    Αυτά τα τρία είδη σπόρων για να φυτρώσουν πρέπει να τα μουλιάσουμε για 48 ώρες και μισή ώρα πριν την σπορά να τα απλώσουμε σε χαρτί για να ξεχωρίσουν οι σπόροι. Ιδιαίτερα για το σέλινο το μούλιασμα είναι ακόμη πιο παρατεταμένο, μέχρι και τρεις εβδομάδες.Οι σπόροι των δέντρων για να φυτρώσουν μένουν στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον για μια εβδομάδα σε βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί και μετά μπαίνουν στο ειδικό χώμα για δέντρα εμείς χρησιμοποιούμε το ίδιο που χρησιμοποιούμε και για τα σπορόφυτα των λαχανικών.Επίσης τα βελανίδια πρέπει να συλλέγονται Δεκέμβριο και με την ίδια διαδικασία φυτρώνουν σε ένα μήνα ενώ τα άλλα είδη αν δεν πετάξουν την άνοιξη θα πετάξουν την άλλη χρονιά…ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝΜπορούμε να συλλέγουμε σπόρους από:

    ΔΕΝΤΡΑ
    ΓΑΖΙΑ-ΧΑΡΟΥΠΙΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ-ΛΑΜΠΟΥΡΝΟ-ΔΑΦΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ-ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ-ΠΟΥΡΝΑΡΙ-ΠΕΥΚΗ ΧΑΛΕΠΙΟΣ-ΜΟΥΡΙΑ-ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΓΚΟΡΤΣΙΑ-ΑΚΑΚΙΑ ΚΥΑΝΟΦΥΛΛΗ-ΜΕΛΙΚΟΥΚΙΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ-ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

    ΘΑΜΝΟΙ
    ΣΠΑΡΤΟ-ΤΕΥΚΡΙΟ-ΛΕΒΑΝΤΑ-ΚΥΤΙΣΟΣ-ΤΕΡΕΒΙΝΘΟΣ-ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ-ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ-ΡΟΥΣΚΟΣ-ΣΧΙΝΟΣ-ΜΥΡΤΙΑ-ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ-ΜΗΔΙΚΗ ΔΕΝΤΡΩΔΗΣ-ΚΟΡΟΝΙΛΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΑΓΡΙΑ-ΘΥΜΑΡΙ-ΡΙΓΑΝΗ-ΡΕΙΚΙ-ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

    ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ

    ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ( ΜΗΛΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, Κ.Λ.Π. )

    ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΩΔΗ ΦΥΤΑ
    ΑΛΥΣΣΟ-ΣΚΥΛΑΚΙ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ-ΤΕΥΤΛΟ ΑΓΡΙΟ-ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ-ΚΑΠΠΑΡΗ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ-ΠΙΚΡΟΡΑΔΙΚΟ-ΕΣΧΟΛΤΣΙΑ-ΛΑΘΟΥΡΙ-ΛΟΥΠΙΝΟ-ΜΟΛΟΧΑ-ΑΓΡΙΟΒΡΟΥΒΑ-ΖΩΧΟΣ-ΠΥΡΕΘΡΟ-ΑΓΡΙΟΡΑΔΙΚΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ-ΒΕΡΜΠΑΣΚΟ-ΑΓΡΙΟΜΑΡΑΘΟ-ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΛΕΙΜΩΝΙΟ-ΜΗΔΙΚΗ-ΜΕΛΙΤΩΤΟ-ΡΟΒΗ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΜΠΙΖΕΛΙ-ΚΟΥΚΙΑ-ΚΡΙΘΑΡΙ-ΣΙΚΑΛΗ-ΡΟΚΑ-ΦΑΚΕΛΩΤΗ-ΣΙΝΑΠΙ ΜΑΥΡΟΕργαστήρια παραγωγής σβώλων

  • Με τα χέρια: Κοσκινίζουμε το χώμα ( κοκκινόχωμα ).
    Προσθέτουμε άμμο ή κοπριά Ρίχνουμε τους σπόρους και αναδεύουμε προσθέτοντας λίγο νερό. Ζυμώνουμε το μίγμα πλάθουμε τους βόλους με τα χέρια Αφού τους στεγνώσουμε καλά τους μαζεύουμε σε τσουβάλια.
  • Με τα πόδια:
    Στρώνουμε ένα νάιλον. Πάνω στο νάιλον απλώνουμε πριονίδι κατά προτίμηση από δρυ. Αποφεύγουμε από επιπλοποιίες και πεύκο – έλατο που είναι επιβαρυμένα με ρητίνη και έχει επίπτωση στη βλαστικότητα του σπόρου. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα των σπόρων και μετά το αργιλόχωμα. Προσθέτουμε νερό προσεκτικά και ζυμώνουμε με τα πόδια. Τοποθετούμε τη λάσπη σε κουβάδες και ακροβολιζόμαστε στη περιοχή της σποράς. Κάθε φορά που πιάνουμε λάσπη από τον κουβά με τη χούφτα μας την πετάμε με δύναμη στο έδαφος για να κολλήσει και αν είναι δυνατόν σε ξέφωτα και όχι βέβαια πάνω σε πέτρες.
  • Με την μπετονιέρα:
    Οι σπόροι των βελτιωτικών φυτών είναι πενταπλάσιοι των σπόρων των δασικών φυτών στο μίγμα Το μίγμα αναδεύεται κατ’ αρχήν σε μια μπετονιέρα που έχουν αφαιρεθεί τα πτερύγιά της. Σε κάθε μπετονιέρα που κάνουμε, σε μίγμα 10 κιλών σπόρων προσθέτουμε τέσσερις με πέντε φορές περισσότερο χώμα. Ημερησίως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε 6 – 8 μπετονιέρες. Πρέπει να σπαρθούν με αυτή την ποσότητα βόλων περισσότερα από 200 στρέμματα. Για την σπορά επί εδάφους χρειάζονται 20 άντρες για μισή μέρα.
  • Με τον κόφτη:
    Τη λάσπη της δίνουμε σχήμα λουκάνικου και μετά το περνάμε από τον κόφτη και έτσι έχουμε μεγάλους σβώλους για δύσκολες περιπτώσεις.
  • (Για να θυμόμαστε: από τα φούλια τα κτηνοτροφικά μπιζέλια τον βίκο πάνε 5 κιλά το στρέμμα. Τα όσπρια τα μουλιάζουμε 3 τέταρτα της ώρας πριν την παρασκευή των σβώλων. Τα τριφύλλια, η μηδική πάνε μισό κιλό το στρέμμα.)ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ
    Προτείνουμε κάθε μαθητής κάθε πολίτης, να υιοθετήσει ένα δέντρο , όποιο θέλει και να το φυτέψει όπου θέλει. Στον κήπο του σπιτιού του, σε ένα χωράφι , κάπου οπουδήποτε που μπορεί να φυτέψει κανείς ένα δέντρο, σε ένα βουνό, στην όχθη ενός ποταμού, οπουδήποτε. Να είναι υπεύθυνος για αυτό το δέντρο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, εκτός από τον εαυτό του.
    Συνήθεις παραγγελίες: Αροκάρια , Μανόλια, Γαζία, Χαρουπιά, Πλάτανος Ελληνικός κ.λ.π..
    Πηγή των δέντρων θα είναι το δημόσιο δασικό φυτώριο Λάππα στην Ηλεία. Πληροφορίες κ. Λιάπης 2693031209.Δέντρα Βελτιωτικά του εδάφους
    Ελεάγνος, Μοσχοιτιά, Μοσχοτζιτζιφιά, ΥποφαέςΔέντρα Αντοχής στην ξηρασία
    Κρανιά, Βιβούρνο, Κιδωνίαστρο, Πραούστι Σαμοθράκης ( τα κίτρινα δαμάσκηνα Μπερεκέτια ), Δάφνη του Απόλλωνα, Μηδική δενδρώδης, Κερλετουέρια, Κορωνίλα

    About admin

    Check Also

    Φυτέψτε μια Ροδιά από Σπόρο με Αυτόν τον Εύκολο Τρόπο

    Τα ρόδια είναι τα φρούτα της ζωής και της καλοτυχίας. Ένα από τα πρώτα καρποφόρα δέντρα που …

    Πως να φτιάξω σπορείο – πλήρης οδηγός για ερασιτέχνες και επαγγελματίες

     ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΠΟΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΟΡΕΙΟ ΜΑΣ Γι’ αυτόν που προτίθεται να καλλιεργήσει λαχανικά είναι …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.