Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News

Πλήρης διατροφική επάρκεια σε 400 τετραγωνικά κηπο

Advertisement Ζούμε ομολογουμένως σε πολύ δύσκολους καιρούς και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει το μέλλον. Με την σημερινή κρίση...
Περισσότερα
Πλήρης διατροφική επάρκεια σε 400  τετραγωνικά κηπο

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο

Ο μύθος λέει ότι όταν ο Θεός έριξε τα λουλούδια στη γη τους είπε “διαλέξετε το χρώμα που θέλετε να...
Περισσότερα
Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για το αγριοράδικο

Γλιστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Η γλιστρίδα φυτρώνει μόνη της κάθε χρόνο στους ανοιξιάτικους λαχανόκηπους και στα καλλιεργούμενα χωράφια της Μεσογείου.Γνωστή και με την ονομασία...
Περισσότερα
Γλιστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Ένα ξεχωριστό, ασυνήθιστο και άκρως θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου!

Θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου και φυτικού γάλακτος με την προσθήκη μελιού! Κάθε χρόνο, ο ενθουσιασμός μου για τη συγκομιδή της ρίζας...
Περισσότερα
Ένα ξεχωριστό, ασυνήθιστο και άκρως θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου!

Γλυστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Η γλυστρίδα φυτρώνει μόνη της κάθε χρόνο στους ανοιξιάτικους λαχανόκηπους και στα καλλιεργούμενα χωράφια της Μεσογείου.Γνωστή και με την ονομασία...
Περισσότερα
Γλυστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που τρώγεται σαλάτα

Γνωρίζετε ότι η μπάμια είναι φρούτο και πως τα φύλλα της…

Γνωρίζετε ότι η μπάμια είναι φρούτο και πως τα νεαρά της φύλλα μπορούν να μαγειρευτούν παρόμοια με τα χόρτα των...
Περισσότερα
Γνωρίζετε ότι η μπάμια είναι φρούτο και πως τα φύλλα της…

Φρούτα που όλοι λανθασμένα, πιστεύουμε ότι είναι λαχανικά

Ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, πιπεριές – είναι λαχανικά ή φρούτα; Και η μπάμια; Για να δούμε: ντομάτα – η κυρία με...
Περισσότερα
Φρούτα που όλοι λανθασμένα, πιστεύουμε ότι είναι λαχανικά

Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης, ένας ζωμός φυσικά επουλωτικός, καταπραϋντικός και ανακουφιστικός που προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, στις ανάγκες του καθενός από εμάς,...
Περισσότερα
Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Γνωρίζετε ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια…

Φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια. Γνωρίζετε ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι πλούσια σε σουλφίδια, χημικές ουσίες που περιέχουν θείο; Το θείο είναι...
Περισσότερα
Γνωρίζετε ότι τα φρέσκα κρεμμυδάκια…

Γνωρίζετε ότι τα κουκιά…

… τα κουκιά/Vicia faba L** είναι πλούσια σε μια ουσία που ονομάζεται L-dopa**, η οποία χρησιμοποιείται στη θεραπεία της νόσου...
Περισσότερα
Γνωρίζετε ότι τα κουκιά…

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει το πότισμα με σταγόνες

Είναι καιρός να αναβαθμίσουμε τον τρόπο που ποτίζουμε τα φυτά μας και να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα ποτίσματος με σταγόνες.

Το πότισμα αποτελεί βασική φροντίδα που χρειάζονται όλα τα φυτά και μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα αν το αμελήσουμε.

Πολλοί φίλοι της κηπουρικής συνηθίζουν να ποτίζουν παραδοσιακά τα φυτά τους με ένα λάστιχο, ωστόσο η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι η καλύτερη για το .

Όταν ποτίζουμε με λάστιχο, συχνά τα φυτά δέχονται παραπάνω νερό από όσο πρέπει. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται χαρακτηριστικά συμπτώματα από όπως , εμφανίζονται , σαπίσματα στη ρίζα και προσβολές από ασθένειες.

Αντίθετα, τo σύστημα ποτίσματος με σταγόνες διαθέτει όλα εκεινά τα χαρακτηριστικά που μας εξασφαλίζουν ομοιόμορφο πότισμα για να απολαμβάνουμε υγιή φυτά με πλούσια ανθοφορία και σημαντική παραγωγή καρπών.

Ας δούμε, λοιπόν, γιατί το πότισμα με σταγόνες αποτελεί το πιο δημοφιλές σύστημα ποτίσματος και ποια πλεονεκτήματα μας προσφέρει για την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών.

Το πότισμα με σταγόνες είναι ένα σύστημα ποτίσματος που μας επιτρέπει να ποτίζουμε τα φυτά ομοιόμορφα και ταυτόχρονα να εξοικονομούμε νερό.

Περιλαμβάνει ένα σύστημα πλαστικών σωλήνων, συνδέσμων και σταλακτήρων σταθερής ή ρυθμιζόμενης παροχής που ρίχνουν σταγόνα-σταγόνα το νερό κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών.

Το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη φυτών από και , μέχρι , λουλούδια, θάμνους και .

Επιπλέον, έχει πολύ μικρό οικονομικό κόστος συγκριτικά με τα οφέλη που μας προσφέρει όσον αφορά την ευκολία, την αποτελεσματικότητα και τον περιορισμό της σπατάλης του νερού που πετυχαίνουμε.

Το πότισμα με σταγόνες χρησιμοποιείται σε ερασιτεχνικούς κήπους, σε γλάστρες και σε επαγγελματικές καλλιέργειες, καθώς προσφέρει μία σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα:

Εφαρμόζοντας πότισμα με σταγόνες κάνουμε μεγάλη οικονομία στην ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε. Οι ρυθμιζόμενοι σταλάκτες μας επιτρέπουν να ρίχνουμε συγκεκριμένη ποσότητα νερού.

Επιπλέον, το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες έχει πολύ μικρές απώλειες νερού λόγω εξάτμισης, κάτι που είναι πολύ ωφέλιμο από περιβαλλοντικής και από οικονομικής άποψης για να αποφύγουμε μεγάλη κατανάλωση νερού.

Όταν ποτίζουμε τα φυτά μας με το λάστιχο, είναι πρακτικά δύσκολο να υπολογίσουμε την απαιτούμενη ποσότητα που χρειάζονται σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

Με το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες, μπορούμε να ρυθμίσουμε τις ακριβείς ποσότητες νερού που απαιτούνται ανάλογα την εποχή, την περίοδο της άνοιξης, του καλοκαιριού, του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Κατά την εφαρμογή του συστήματος ποτίσματος με σταγόνες, το νερό διαβρέχει περιορισμένη επιφάνεια του εδάφους γύρω από τα φυτά και τα δέντρα του κήπου μας, χωρίς να επεκτείνεται παραπέρα.

Με αυτό τον τρόπο περιορίζουμε το φύτρωμα και την ανάπτυξη των ζιζανίων, των ανεπιθύμητων αγριόχορτων που δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στα φυτά του κήπου μας.

Το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες, τόσο στον κήπο όσο και στο μπαλκόνι, μπορεί να συνδεθεί με λιπαντήρα κατάλληλης χωρητικότητας για τον αριθμό των φυτών που διαθέτουμε.

Με τη σύνδεση του λιπαντήρα, γίνεται πολύ εύκολη η προσθήκη του κατάλληλου υγρού ή υδατοδιαλυτού λιπάσματος και η άμεση απορρόφηση του από τα φυτά.

Το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια και ομοιόμορφη διανομή του νερού, κοντά στις ρίζες και όχι πάνω στο φύλλα του φυτού.

Η διατήρηση στεγνού του φυλλώματος και η αποφυγή υγρασίας βοηθά στην προστασία από την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών που εμφανίζονται συχνά στα φυτά μας.

Το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες βοηθά να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να ποτίζουμε ταυτόχρονα όλα τα φυτά που έχουμε στον κήπο ή το μπαλκόνι μας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξουμε την βρύση ή την παροχή του συστήματος ποτίσματος για όσο χρόνο απαιτείται και να την κλείσουμε στη συνέχεια.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του συστήματος ποτίσματος με σταγόνες είναι ότι συνδέεται πολύ εύκολα με ένα προγραμματιστή για .

Η σύνδεση του προγραμματιστή με το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες μας λύνει τα χέρια, καθώς ποτίζει αυτόματα σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ακόμα και όταν λείπουμε για διακοπές.

Το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες προσφέρει αποτελεσματικότητα και σε κήπους με εδάφη που διαθέτουν μεγάλη κλίση, χωρίς να έχουμε απώλεια νερού.

Ακόμα και σε συστήματα κάθετης φύτευσης κήπων (vertical garden) που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια το πότισμα, το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία.

Με το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες, σε αντίθεση με το πότισμα με λάστιχο, δεν ρίχνουμε πολλά νερά στο χώμα του κήπου μας και στο πάτωμα του μπαλκονιού μας.

Λόγω της ελεγχόμενης ποσότητας νερού, αποφεύγουμε να λερώνουμε τα μπαλκόνια και τον κήπο μας καθώς και τα παπούτσια μας με πολλά νερά και λάσπες κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό.

Όταν επικρατούν δυνατοί άνεμοι, το πότισμα με λάστιχο ή με εκτοξευτήρες γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο και έχει μεγάλες απώλειες νερού. Αντίθετα, το σύστημα ποτίσματος με σταγόνες δεν επηρεάζεται από τον αέρα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, ακόμα και στις πιο ανεμόπληκτες περιοχές.

About admin

Check Also

Φρούτα-που-όλοι-λανθασμένα,-πιστεύουμε-ότι-είναι-λαχανικά

Φρούτα που όλοι λανθασμένα, πιστεύουμε ότι είναι λαχανικά

Ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, πιπεριές – είναι λαχανικά ή φρούτα; Και η μπάμια; Για να δούμε: …

Ζωμός-αποτοξίνωσης-με-κρεμμύδια,-κουρμούμι,-καρότα,-τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Ζωμός αποτοξίνωσης, ένας ζωμός φυσικά επουλωτικός, καταπραϋντικός και ανακουφιστικός που προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.