Κυριακή , 22 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Η μπρουνέρα είναι ένα πανέμορφο που ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό φύλλωμα σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ανθοφορία του.Στο εξωτερικό, η...
Περισσότερα
Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως φάρμακου για τη γρίπη χρονολογείται από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή. Συνήθως,...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πέντε βότανα που φρενάρουν τη λαχτάρα για γλυκό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η υπερφόρτωση του οργανισμού μας με ζάχαρη μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.  Και είναι φυσικό για εμάς να πλησιάζουμε το κουτί με τις νόστιμες ζαχαρούχες λιχουδιές, όταν οι γευστικοί μας κάλυκες το απαιτούν.  Η απόλαυση ενός γλυκού πιάτου είναι σαν ανταμοιβή, επειδή είναι διασκεδαστικό να κλέβουμε ενδιάμεσα στα γεύματα και να ικανοποιούμε τους γευστικούς μας κάλυκες με κάτι γλυκό.  Αλλά γιατί επιθυμούμε τόσο πολύ τη ζάχαρη;  Οι ευαισθησίες στα τρόφιμα,  οι χρονικές περίοδοι μακροχρόνιου στρες,  τα συναισθήματα μοναξιάς,  η ανισορροπία στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή ακόμη και οι διακυμάνσεις των ορμονών μπορεί να μας ωθούν και να μας κάνουν να επιθυμούμε το γλυκό.  Ωστόσο, η υπερβολή στα γλυκά πιάτα μπορεί να μην είναι η καλύτερη απόφαση.  Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές καταστάσεις υγείας, όπως παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, ανισορροπία των ορμονών,  πονοκέφαλοι – ας διαβάσουμε: Πονοκέφαλος – Η κατανάλωση ζάχαρης είναι μια από τις αιτίες του χαμηλή διάθεση ή ακόμη και άγχος.  Και να μην ξεχνάμε, η ζάχαρη είναι άκρως εθιστική.  Έτσι, αν επιθυμούμε καλή υγεία μακροπρόθεσμα, ίσως θα πρέπει μειώσουμε την πρόσληψη ζάχαρης.  Σε αυτή μας την προσπάθεια μπορούν να μας βοηθήσουν  βότανα, μπαχαρικά και αρώματα! Και σύμφωνα με μελέτες ορισμένα βότανα και μπαχαρικά μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε την επιθυμία για ζάχαρη! Εδώ χρειάζεται προσοχή, διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διαιτολόγος/διατροφολόγος Paige Doyle πολλές από τις προτάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποδεικνύονται αναποτελεσματικές, ενώ και οι ακραίες λύσεις, όπως η πλήρης αποχή, όχι απλώς δεν βοηθούν, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να οδηγήσουν στα αντίθετα αποτελέσματα. Σύμφωνα λοιπόν με την dr. Paige Doyle μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση γλυκών  με κάποιες “έξυπνες” λύσεις και να τα αντικαταστήσουμε υγιεινά σάκχαρα.  Σύμφωνα με την ίδια, ορισμένα μπαχαρικά και βότανα μπορούν να δώσουν στον εγκέφαλο την ψευδαίσθηση ότι τρώει κάτι γλυκό, χωρίς ωστόσο να προκαλούν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.  Η επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι πρόκειται για τρόφιμα που μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, καθιστώντας τα μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση. Αν θέλουμε λοιπόν να περιορίσουμε την επιθυμία μας για ζάχαρη, αυτά τα βότανα είναι η λύση που ψάχνουμε! Στις ευεργετικές τους ιδιότητες ανήκουν επίσης η αντιφλεγμονώδης δράση τους και η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού Ποια είναι αυτά; Κανέλα: Ο φλοιός της κανέλας περιέχει έλαια πλούσια σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, ενώ αυτό το μπαχαρικό έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, που βοηθούν στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη ελέγχοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ελαχιστοποιώντας την αντίδραση της ινσουλίνης.  Η πεντανόστιμη κανέλα μιμείται τη γεύση του γλυκού και μπορεί να προστεθεί σε διάφορα πιάτα και ροφήματα, χαρίζοντας γεύση και μεθυστικό άρωμα. περισσότερες πληροφορίες για την κανέλα:Κανέλα, ένα πανάρχαιο γιατρικό, το κιννάμωμον των αρχαίων Ελλήνων Κουρκούμι:  Πρόκειται για ένα βραβευμένο αντιφλεγμονώδες, που χρησιμοποιείται εκτενώς στην αγιουρβεδική ιατρική.  Η καλά μελετημένη δραστική πολυφαινόλη που βρίσκεται στο κουρκούμι, η κουρκουμίνη, έχει αποδειχθεί ότι αντιστρέφει την αντίσταση στην ινσουλίνη και την υπεργλυκαιμία.  Διαθέτει επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, συγκρίσιμη με εκείνη των ισχυρών συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.  Οι αντιοξειδωτικές δράσεις της κουρκουμίνης αποκαθιστούν τις κυτταρικές βλάβες και θεραπεύουν την επένδυση του παχέος εντέρου.  Συνδυάζεται ιδανικά με γάλα,  κοτόπουλο, διάφορα άλλα ροφήματα, ψάρια, σάλτσες, και βέβαια μην ξεχνάμε το χρυσό γάλα: Πως ετοιμάζουμε το περίφημα χρυσό γάλα με βάση το κουρκούμι Γαρύφαλλο:  Αυτό το βότανο έχει ρυθμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αναφορικά με τα επίπεδα σακχάρου του αίματος.  Περιέχει quercetin, ένα αντιφλεγμονώδες συστατικό, αποτελεσματικό στη θεραπεία των εποχιακών αλλεργιών και τη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος.  Αυτή η ισχυρή φυτική χρωστική ουσία παίζει ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος σε εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ασθένεια,  η έλλειψη ύπνου,  οι πολλές ώρες εργασίας και η έκθεση σε τοξίνες.  Η ευγενόλη είναι μια άλλη αντιοξειδωτική ένωση που προέρχεται στο γαρύφαλλο και βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των στομαχικών διαταραχών.  Δοκιμάστε το γαρύφαλλο σε σάλτσες και μαγειρευτά. Τζίντζερ: Αυτό το υπερ-τρόφιμο έχει πολύτιμα οφέλη για τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων της συμβολής του στην καταπολέμηση της επιθυμίας για γλυκό και της ανακούφισης των γαστρεντερικών διαταραχών.  Αυτό το μπαχαρικό διεγείρει επίσης την πέψη, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και περιέχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, της περίφημες τζιντζερόλες.  Το χρησιμοποιούμε φρέσκο,  αποξηραμένο ή σε σκόνη, σε smoothies, ροφήματα, σούπες,  πιάτα με βάση το κρέας – Το τζίντζερ στην κουζίνα μας – ένα θεραπευτικό πιάτο Πιπέρι καγιέν: Αυτό το μπαχαρικό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και το καροτένιο.  Το ενεργό συστατικό καψαϊκίνη αναγνωρίζεται ευρέως για την ιδιότητά του να βοηθά στις καύσεις του λίπους και να αυξάνει το μεταβολισμό.  Αν αντιμετωπίζετε κρυολόγημα, το πιπέρι καγιέν μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του.  Μπορεί να προστεθεί σε συνταγές με κοτόπουλο ή ακόμη και σε ένα ρόφημα κακάο, για μια ξεχωριστή γευστική πινελιά. – ας θυμηθούμε: Είκοσι δύο απίστευτα οφέλη για την υγεία μας των Capsicum      -. επίσης: Άρωμα γιασεμί-μεθυστικό και γλυκό, νικάει τη λαχτάρα για ζάχαρη και γλυκά επιμέλεια κειμένου: ntina https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26376619/ https://iribeyond.com/pente-votana-pou-frenaroun-ti-lachtara-gia-glyko-extra-bonous-to-dynato-anosopoiitiko/ https://www.eatingwell.com/article/7763406/best-vegetables-for-diabetes/ https://www.ndtv.com/health/diabetes-these-herbs-can-help-reduce-sugar-cravings-4831073

The post Πέντε βότανα που φρενάρουν τη λαχτάρα για γλυκό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Μαϊντανός-και-πως-ετοιμάζω-ένα-γρήγορο-και-αναζωογονητικό-φυσικό-ρόφημα

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του …

Επίφυση-ή-τρίτο-μάτι,-η “έδρα-της-ψυχής”-σύμφωνα-με-τον-rene-descartes.

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.