Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News

Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Φυτά σαν “ζωντανές πέτρες”, πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η φροντίδα τους;Οι λίθοπες είναι χαμηλής ανάπτυξης που όπως υποδηλώνει και...
Περισσότερα
Λίθοπες: Τα παχύφυτα που μοιάζουν με μικρές πέτρες

Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει έναν “κύριο μηχανισμό chi/qi και αίματος”  Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το yang και όλοι οι μεσημβρινοί...
Περισσότερα
Το σημείο baihui στο κεφάλι μας και η σημασία του, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Ενώ ο υποσυνείδητος νους μας μπορεί να τρέχει όλα τα εσωτερικά προγράμματα και ταυτόχρονα να “ρεμβάζει”, ο συνειδητός μας νους μπορεί να...
Περισσότερα
Τα προγράμματα του υποσυνείδητου νου μας

Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Η μιμόζα Νικαίας είναι ένα όμορφο που ξεχωρίζει μέσα στον χειμώνα με τα χνουδωτά κίτρινα λουλούδια του που θυμίζουν μικρές...
Περισσότερα
Μιμόζα Νικαίας: ένα υπέροχο φυτό με κίτρινα λουλούδια

Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Όπως καλά γνωρίζουμε, με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies* Oι συνδυασμοί των...
Περισσότερα
Θρεπτικότατο smoothie με ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα βοτάνων που μας δροσίζει, μας τονώνει και κατευνάζει τη ζέστη!!! Το ρόφημα από βότανα είναι ένα νόστιμο...
Περισσότερα
Δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα/έγχυμα βοτάνων.

Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Πότε ωριμάζουν τα φρέσκα σύκα, τι γίνεται με τα αποξηραμένα σύκα και ποια εποχή κόβουμε σύκα για γλυκό του κουταλιού;Αναμφισβήτητα,...
Περισσότερα
Πότε ωριμάζουν τα σύκα;

Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

ζοχοί – μια πρώτη γνωριμία! -. γνωρίζετε πως το όχι και τόσο γνωστό. αλλά εκπληκτικό αγριόχορτο ζοχός ή ζοχιά με...
Περισσότερα
Έχετε φάει ζοχούς σαλάτα;

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Τι συμβαίνει όταν ο βασιλικός εμφανίζει ;Ο βασιλικός είναι ένα από τα αγαπημένα που συναντάμε σε κάθε αυλή και μπαλκόνι...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα του βασιλικού

Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Υπάρχουν που βοηθούν τα φυτά όταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια άλλα που δημιουργούν προβλήματα.Την περίοδο του καλοκαιριού, τα...
Περισσότερα
Βάζουμε λίπασμα στα φυτά όταν έχει καύσωνα;

Γλυκό σύκο και συκομαίδες

Συνταγή ώριμο γλυκό σύκουΠαρασκευή γλυκού σύκου
Βράζουμε τα φρέσκα σύκα μας σε δυνατή φωτιά περίπου ενα τέταρτο της ώρας. Μετά από 24 ώρες επαναλαμβάνουμε το βράσιμο, σε δυνατή φωτιά πάντα (για να πάρουν ωραίο κόκκινο χρώμα). Όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό ρίχνουμε λεμόνι και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 2 βανίλιες και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.Συνταγές για συκομαίδες1η συνταγή από Άγγελο Ανδρεάδη
Αφού αποξηράνω τα σύκα, επειδή είναι σαν πετσί, τα βάζω μέσα σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν.
Τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα βάζω στο μπλέντερ ώστε να γίνουν ένας πολτός. Επειδή συνεχίζει να είναι πολύ σφιχτός ο πολτός βάζω μέσα πετιμέζι ή μέλι τόσο ώστε να μαλακώσει και να γίνει πιο εύπλαστο το μίγμα. Μετά μπορείτε να το εμπλουτίσετε με ξηρούς καρπούς. Τελικά πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα μπιφτεκιού. Εγώ το πλάθω σε σχήμα μπάρας. Αν θέλετε καβουρδίζετε ελαφρά σουσάμι και τα πασπαλίζετε σε όλες τις πλευρές. Κατόπιν τα βάζετε στο φούρνο περίπου στους 60 βαθμούς για να φύγει όση υγρασία υπάρχει από το ζεμάτισμα των σύκων. Είναι έτοιμες όταν γίνουν σαν πετσί. Τις αφήνετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού που δεν έχει υγρασία. Μετά τις αποθηκεύετε.2η συνταγή από Καίτη Τραγγανίδα
Αποξηραίνουμε τα σύκα λίγο περισσότερο από το κανονικό.
Στύβουμε σταφύλια για να πάρουμε μούστο και με αυτόν φτιάχνουμε μεσοπετίμεζο.
Μέσα σε αυτό ρίχνουμε ψιλοκομμένα σε μέγεθος φουντουκιού, τα ξερά σύκα. Τα αφήνουμε έως να μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να γίνει σε δύο, τρεις ή και περισσότερες μέρες. Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε (όποτε το θυμόμαστε).
Όταν μαλακώσουν, στραγγίζουμε όσο υγρό έχει περισσέψει (αν έχει περισσέψει). Στο σκεύος που έχουμε τα σύκα προσθέτουμε, μαραθόσπορο, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, σουσάμι (ελαφρά καβουρντισμένα και τα δύο), καρύδια και χοντροκομμένους κόκκους μαύρου πιπεριού.Αφήνουμε το μείγμα για περίπου μια μέρα, ανακατεύοντάς το μερικές φορές (αυτό καλά είναι να το θυμόμαστε).
Παίρνουμε φύλλα από καρυδιά (αυτά προτιμώ για το άρωμά τους) ή συκιάς ή κληματόφυλλα. Τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια, τα τοποθετούμε πάνω στα φύλλα και διπλώνουμε να σκεπαστούν, δένοντας όλο το «δέμα» με σπάγγο, ακτινωτά.
Τα αφήνουμε στο ήλιο (σκεπασμένα με τούλι) για 1 μέρα να εξατμιστεί η περίσσεια υγρασία και τα αποθηκεύουμε. Χρονοβόρο μεν, απίστευτη γεύση δε!!!!

About admin

Check Also

Φτιάχνω μερέντα

Υλικά για σπιτική μερέντα 2 μέρη ταχίνι μαύρο 1 μέρος μέλι Χαρουπάλευρο (όσο πάρει) Λίγα …

Συνταγή: Τραχανάς γλυκό

Γλυκό: Τραχανόπιτα με σιρόπιΥλικά για το φύλλο: 750 γραμ. αλεύρι 1 ποτήρι του κρασιού λάδι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.