Κυριακή , 21 Ιουλίου 2024
Breaking News

Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της ορτανσίας

Όσοι έχουμε ορτανσίες, κατά καιρούς έχουμε παρατηρήσει ορισμένα φύλλα να χάνουν το πράσινο χρώμα τους και να κιτρινίζουν.Αρχικά, πρέπει να...
Περισσότερα
Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της ορτανσίας

Ορχιδέα δενδρόβιουμ: Μια εντυπωσιακή ορχιδέα εσωτερικού χώρου

Οι ανήκουν σε μία μεγάλη οικογένεια φυτών (Orchidaceae) με χιλιάδες γένη και είδη που ξεχωρίζουν για τα εντυπωσιακά σχήματα και...
Περισσότερα
Ορχιδέα δενδρόβιουμ: Μια εντυπωσιακή ορχιδέα εσωτερικού χώρου

Alzheimer και βότανα

Alzheimer Το Alzheimer είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που πλήττει σχεδόν αποκλειστικά την τρίτη ηλικία, αλλά παρόλο που πολλοί το πιστεύουν,...
Περισσότερα
Alzheimer και βότανα

6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Τα έντομα στον λαχανόκηπο αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς δημιουργούν σοβαρές ζημιές στο φύλλωμα των κηπευτικών, στην ανθοφορία και στην...
Περισσότερα
6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Ξεράθηκε η τριανταφυλλιά; Γιατί εμφανίζουν κίτρινα φύλλα οι τριανταφυλλιές;Αν η μας εμφανίζει σημάδια στα φύλλα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα βότανα για να ετοιμάσουμε πολύτιμα γεύματα! Και ναι, τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  ὅτῳ δὲ τρόπῳ καὶ ἐξ...
Περισσότερα
…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea millefolium. Αν παρατηρήσουμε ή ερευνήσουμε...
Περισσότερα
Αχιλλέα

Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Οι επιστήμονες δείχνουν ότι η ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της “εντροπίας” Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός...
Περισσότερα
Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Περιπατητικός διαλογισμός

-. το μυαλό μου μπορεί να πάει σε χίλιες κατευθύνσεις. -. αλλά υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι, που εδώ περπατώ με...
Περισσότερα
Περιπατητικός διαλογισμός

Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Τι θέλει να μας πει ένα φυτό όταν οι άκρες των φύλλων του γίνονται καφέ και χάνουν το πράσινο χρώμα τους;

Η ξήρανση στις άκρες των φύλλων είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά σε που διατηρούμε μέσα στο σπίτι και που έχουμε σε γλάστρες στο μπαλκόνι, την αυλή και τη βεράντα.

Οι καφέ άκρες στα φύλλα σταδιακά επεκτείνονται και καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια του φύλλου.

Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε έγκαιρα την αιτία που προκαλεί τις ξηράνσεις στις άκρες των φύλλων, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του προβλήματος και να προστατέψουμε τα φυτά.

Εκτός από το αισθητικό πρόβλημα που δημιουργεί για τα φυτά μας, η ξήρανση στις άκρες των φύλλων δημιουργεί προβλήματα στις φυσικές λειτουργίες του φυτού. Αν προχωρήσει περισσότερο, θα δούμε τα ή το .

Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι αιτίες που ξεραίνονται οι άκρες τα φύλλα των φυτών και πώς να το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, ώστε να απολαμβάνουμε όμορφα και υγιή φυτά μέσα στο σπίτι, στον κήπο και στο μπαλκόνι μας.

Οι βασικοί λόγοι που παρατηρούμε ξηράνσεις στις άκρες των φύλλων είναι το ακανόνιστο πότισμα και η έλλειψη υγρασίας.

Η κακή ποιότητα νερού, η συσσώρευση αλάτων και η υπερβολική ποσότητα λιπάσματος είναι μερικοί ακόμη παράγοντες που κάνουν τις άκρες των φύλλων να γίνονται καφέ.

Παρόλο που δε μπορούμε να αναστρέψουμε τις άκρες των φύλλων που έχουν γίνει καφέ και να τις επαναφέρουμε στο υγιές πράσινο χρώμα τους, με την κατάλληλη φροντίδα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι το πρόβλημα θα σταματήσει να επεκτείνεται και η νέα βλάστηση θα είναι υγιής με καταπράσινο χρώμα.

Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο για την φωτοσύνθεση και την απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων από τα φυτά. Πολύ συχνά, η σταδιακή έλλειψη νερού και εδαφικής υγρασίας στις γλάστρες των φυτών εκδηλώνεται με ξήρανση στις άκρες.

Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ξήρανσης στις άκρες, φροντίζουμε να κάνουμε τακτικό σύμφωνα με τις ανάγκες των φυτών καθώς και τις συνθήκες που επικρατούν.

Ιδιαίτερα τη ζεστή περίοδο του καλοκαιριού, ποτίζουμε συχνότερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα, φροντίζοντας να επαναλαμβάνουμε το πότισμα μόλις στεγνώνει το χώμα στο έδαφος και στις γλάστρες.

Όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το ξηρό περιβάλλον και η μειωμένη ατμοσφαιρική υγρασία σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους, μπορεί να προκαλέσει ξήρανση στις άκρες των φυτών.

Για να διορθώσουμε την κατάσταση ξηρασίας, διαβρέχουμε το φύλλωμα των φυτών με απεσταγμένο νερό, κάθε 2-3 μέρες, για να εξασφαλίσουμε υψηλό ποσοστό σχετικής υγρασίας στο χώρο μας.

Το αποτελεί την τροφή των φυτών, ωστόσο η προσθήκη μεγάλης ποσότητας λιπάσματος αζώτου μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στα φυτά.

Ως πρώτο σύμπτωμα, το φυτό εμφανίζει ξήρανση στις άκρες των φύλλων που μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένη πτώση φύλλων μέχρι και ολική ξήρανση φυτών.

H έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος ή στο χώμα της γλάστρας, όπως το και το , μπορεί να προκαλέσει χαρακτηριστικές ξηράνσεις στις άκρες των φύλλων των καλλωπιστικών φυτών αλλά και των καρποφόρων δέντρων.

Για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη θρεπτικών στοιχείων στα φυτά, προσθέτουμε στο έδαφος το κατάλληλο λίπασμα ή ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών με ειδικό για ταχύτερη απορρόφηση.

Ορισμένα φυτά είναι ευαίσθητα στα άλατα που συσσωρεύονται με το νερό του ποτίσματος.

Οι άκρες των φύλλων των φυτών, ειδικά όταν είναι νεαρά, μπορεί να εμφανίσουν ξηράνσεις στις άκρες των φύλλων όταν ποτίζουμε με νερό από τη βρύση που έχει υψηλή περιεκτικότητα αλάτων.

Το νερό της βροχής και το απιονισμένο νερό από συσκευές όπως ο αφυγραντήρας και το στεγνωτήριο, δεν περιέχουν άλατα και αποτελούν ιδανική επιλογή για το πότισμα των φυτών μας.

Αν οι άκρες των φύλλων στα φυτά μας έχουν έντονες ξηράνσεις, μπορούμε να τις κόψουμε με ένα ψαλίδι προσέχοντας να μην τραυματίσουμε το φυτό.

About admin

Check Also

…αλλά-γαρ-αίτιος-ο-εγκέφαλος-τούτου-του-πάθεος,-ώσπερ-και-των-άλλων-νοσημάτων-των-μεγίστων.

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  …

Αχιλλέα

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.