Πίνακας βάθους σποράς και απόστασης φύτευσης λαχανικών
| Είδος Λαχανικών |
Βάθος φύτευσης |
Απόσταση μεταξύ των γραμμών |
Απόσταση επάνω στις γραμμές |
Παρατηρήσεις |
| Αγκινάρα |
8-10 π. |
1 μέτρο |
1 μέτρο |
|
| Αγγουριά |
2-3 π. |
1-1,20 μ. |
30-40 π. |
|
| Αντίδι |
1-2 π. |
30 ποντ. |
20 ποντ. |
στα πεταχτά |
| Γλυκοπατάτα |
8-10 π. |
90π.-1μ. |
35-40 π. |
|
| Κολοκυθιά |
3-4 π. |
1-1,20 μ. |
30-40 π. |
|
| Καλαμπόκι |
2-3 π. |
– |
50-60 ποντ. |
|
| Καρότο |
1-2 π. |
25-30 π. |
5-10 π. |
στα πεταχτά |
| Καρπούζι |
2-3 π. |
1-1,20 μ. |
50-60 π. |
|
| Κουκιά χλωρά |
6-7 π. |
60-70 π. |
40-50 π. |
|
| Κολοκάσι |
8-10 π. |
80-90 π. |
40-50 π. |
|
| Κρεμμύδια |
3-4 π. |
15-20 π. |
8-10 π. |
|
| Κουνουπίδι |
1-2 π. |
60-70 π. |
40 πόντ. |
|
| Λάχανο |
1-2 π. |
60-70 π. |
40 πόντ. |
|
| Μαϊντανός |
1 πόντο |
– |
– |
στα πεταχτά |
| Μαρούλια |
1-1,5 π. |
30-35 π. |
30-35 π. |
|
| Μελιτζάνα |
1-1,5 π. |
70-80 π. |
70-80 π. |
|
| Μπάμια |
3-5 πόν. |
50-80 π. |
40-50 π. |
στα πεταχτά |
| Μπιζέλια |
3-4 πόν. |
60-70 π. |
15-20 π. |
|
| Ντομάτα |
1-1,5 π. |
1,20-1,30 |
60-70 π. |
|
| Πατάτα |
10-15 π. |
40-50 π. |
30-40 π. |
|
| Παντζάρια |
2-3 πόν. |
25-30 π. |
5-10 π. |
|
| Πεπόνι |
2-2,5 πόν. |
1-1,20 π. |
50-60 π. |
|
| Πιπεριά |
1,5-2 πόν. |
40-50 π. |
40 πόν. |
|
| Πράσο |
1,5-2 πόν. |
25-30 π. |
10-15 π. |
|
| Ραπανάκια |
– |
– |
– |
στα πεταχτά |
| Σινάπι |
½ πόντο |
– |
– |
στα πεταχτά |
| Σπανάκι |
1,5-2 πόντ. |
– |
– |
στα πεταχτά |
| Σέλινο |
½ πόντο |
50-60 π. |
12-15 π. |
|
| Σκόρδα |
2-4 πόντ. |
15-20 π. |
10-15 π. |
|
| Σπαράγγι |
20 π(φ.) |
80π.-1 μ. |
40-50 π. |
|
| Φασ. χαμηλά |
3-5 πόν. |
40-50 π. |
20 πόν. |
|
| Φασ. κλαριού |
3-5 πόν. |
70-80 π. |
40 πόν. |
|
Σχετικά