Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024
Breaking News

Alzheimer και βότανα

Alzheimer Το Alzheimer είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που πλήττει σχεδόν αποκλειστικά την τρίτη ηλικία, αλλά παρόλο που πολλοί το πιστεύουν,...
Περισσότερα
Alzheimer και βότανα

6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Τα έντομα στον λαχανόκηπο αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς δημιουργούν σοβαρές ζημιές στο φύλλωμα των κηπευτικών, στην ανθοφορία και στην...
Περισσότερα
6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Ξεράθηκε η τριανταφυλλιά; Γιατί εμφανίζουν κίτρινα φύλλα οι τριανταφυλλιές;Αν η μας εμφανίζει σημάδια στα φύλλα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα βότανα για να ετοιμάσουμε πολύτιμα γεύματα! Και ναι, τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  ὅτῳ δὲ τρόπῳ καὶ ἐξ...
Περισσότερα
…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea millefolium. Αν παρατηρήσουμε ή ερευνήσουμε...
Περισσότερα
Αχιλλέα

Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Οι επιστήμονες δείχνουν ότι η ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της “εντροπίας” Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός...
Περισσότερα
Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Περιπατητικός διαλογισμός

-. το μυαλό μου μπορεί να πάει σε χίλιες κατευθύνσεις. -. αλλά υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι, που εδώ περπατώ με...
Περισσότερα
Περιπατητικός διαλογισμός

Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

Όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για την υγεία του και για τη θεραπεία του έχουν προβλεφθεί από τον Θεό και...
Περισσότερα
Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Το να βάζουν τρία γεύματα την ημέρα στο τραπέζι ήταν ένας αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ το χρόνο που...
Περισσότερα
τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Τα Top 10 Φαρμακευτικά Βότανα που μπορείτε να Καλλιεργήσετε Μόνοι Σας!

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει διάφορα βότανα για θεραπευτικούς σκοπούς. Τα περισσότερα φάρμακα έχουν δραστικές ουσίες που προέρχονται από βότανα και άλλα φυτά, ενώ αυτά που έχουν συνθετικές χημικές ουσίες έχουν ως στερεοχημικά πρότυπα φυσικές χημικές ενώσεις βοτάνων.

Μπορείτε να ξεπεράσετε τις νόρμες και τις συνήθειες του μέσου ανθρώπου και να καλλιεργήσετε μόνοι σας τέτοια φαρμακευτικά φυτά στον κήπο σας. Τα φυτά αυτά δεν χρειάζονται αρκετό χώρο, ούτε είναι δύσκολη η καλλιέργειά τους και συγκομίζονται εύκολα και ανέξοδα. Τέτοια βότανα μπορούν να θεραπεύουν ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και έχουν απειροελάχιστες παρενέργειες σε σύγκριση με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα [Διαβάστε επίσης το άρθρο: Αντικαταστήστε τα Παυσίπονα με αυτά τα 10 Βὀτανα χωρις να έχετε Παρενέργειες].

Αντί να τρέχετε για το παραμικρό στο κοντινότερο φαρμακείο, μπορείτε να βγαίνετε στον κήπο σας και να μαζεύετε το κατάλληλο βότανο για να νιώσετε καλύτερα. Ξεκινήστε από σήμερα να την καλλιέργεια των παρακάτω φαρμακευτικών βοτάνων, που είναι απαραίτητα για κάθε κήπο.

1.Κατιφές

Ο Κατιφές είναι ένα φυτό με πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια, που μπορεί να έχετε ήδη σε κάποια γλάστρα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια που βλάπτουν το DNA και προκαλούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Ερευνητές του Washington State University διαπίστωσαν ότι η λουτεΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία στο εκχύλισμα του κατιφέ, μπορεί να μειώσει και να αποτρέψει τους όγκους από το να εξαπλωθούν σε ποντίκια. Επιπλέον, ο κατιφές λειτουργεί ως ένα αντι-φλεγμονώδες με αποτέλεσμα να ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα και να επουλώνει τις εκδορές και τα εγκαύματα. Επίσης δρα ως απωθητικό για τα παράσιτα και παραλύει τα έντομα δευτερόλεπτα μετά την διατροφή τους σε αυτό. [Διαβάστε επίσης το άρθρο: Βιολογική Καταπολέμηση Αφίδων (Μελίγκρα) Με Φυσικές Μεθόδους]

2. Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα από τα βασικά συστατικά της ιταλικής κουζίνας και έχει πολλά οφέλη στην υγεία σας. Είναι μια εξαιρετική πηγή για τη λήψη β-καροτένιου, μια οργανική ένωση που στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη στο σώμα για την όραση, την ανάπτυξη των κυττάρων και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το αιθέριο έλαιο βασιλικού περιέχει μια ουσία που ονομάζεται ευγενόλη, η οποία μπορεί να ανακουφίζει από τους κάλλους και τον πόνο των αρθρώσεων με παρόμοιο τρόπο που το κάνουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα Advil και η συνθετική φαρμακευτική δραστική ουσία ibuprofen. Ως αντιβακτηριδιακό, το λάδι βασιλικού μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των βακτηρίων που έχουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά φάρμακα.

3. Κινέζικο Γιάμ (Διοσκορέα)

Το κινέζικο γιαμ είναι ένα αναρριχώμενο φυτό, που είναι γνωστό για τις θεραπευτικές επιδράσεις του. Είναι ιδιαίτερα γνωστό πως ενδυναμώνει τον σπλήνα και το στομάχι. Η βιταμίνη Β6 του γιαμ βοηθά στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις διασπώντας την ομοκυστεΐνη, ένα αμινοξύ που προσκολλάται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και προκαλεί ζημιά. Έχει χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει τον πονόλαιμο, στη θεραπεία της διάρροιας, στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Κόψτε τον βλαστό του από τον κήπο και και φάτε το ωμό.

4. Μελισσόχορτο

Είναι μέλος της οικογένειας φυτών της μέντας. Το μελισσόχορτο είναι γνωστό για το ευχάριστο άρωμά του. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αϋπνία, να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει την πέψη και για την θεραπεία πληγών και του επιχείλιου έρπητα. Έρευνα του University of Maryland έδειξε ότι το μελισσόχορτο αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για τα συμπτώματα του έρπητα γύρω από το στόμα και τα γεννητικά όργανα. Η ευγενόλη, που υπάρχει επίσης στο μελισσόχορτο, καταπολεμά τα βακτήρια και εφαρμόζεται συχνά τοπικά οδοντικές κοιλότητες από τους οδοντιάτρους. Τα αποξηραμένα φύλλα μελισσόχορτου μπορούν να προστεθούν ως γαρνιτούρα σε σαλάτες ή να γίνουν ένα ζεστό τσάι.

5. Θυμάρι

Θυμάρι είναι ένα βότανο που ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών φυτών. Οι μέλισσες χρησιμοποιούν τη γύρη θυμαριού για να δώσουν γεύση στο μέλι. Επίσης είναι ισχυρός αντισηπτικός και αντιβακτηριακός παράγοντας. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα του Καναδά, αναφέρει ότι το θυμάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανθεκτικότητας των βακτηρίων στα αντιβιοτικά όπως είναι η πενικιλίνη. Σε ακόμα μια έρευνα του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Leeds της Αγγλίας, βρέθηκε ότι τα παρασκευάσματα που έχουν στα συστατικά τους θυμάρι θεραπεύουν καλύτερα την ακμή από άλλες κρέμες. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αναπνευστικών και γαστρεντερικών προβλημάτων, για τον πονόλαιμο και την αρθρίτιδα. Καλλιεργήστε το, αποξηράντε το και αποθηκεύστε το για να ενισχύσετε τη γεύση του.

6. Φασκόμηλο

Το Φασκόμηλο καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα ενδημικό φυτό της Μεσογείου με μπλε, μοβ, λευκά και ροζ λουλούδια και φύλλα. Το βότανο φημίζεται για τη θεραπεία των πεπτικών προβλημάτων, των μυϊκών σπασμών και των ψυχικών προβλημάτων. Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη με αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μυκητιακών λοιμώξεων. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και το ξαφνικό άγχος στις γυναίκες. Έρευνα έδειξε πως το εκχύλισμα φασκόμηλου μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και μπορεί ακόμη και να χρησιμεύσει ως πιθανή θεραπεία για τη νόσο του Alzheimer.

7. Εχινάτσια

Η Εχινάτσια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα και χρησιμοποιήθηκε αρχικά από ιθαγενείς Αμερικανούς για τη θεραπεία πληγών και λοιμώξεων. Σήμερα χρησιμοποιούμε εχινάτσια για να περάσουμε γρήγορα το κρυολόγημα και για ρινικές μολύνσεις. Συνιστάται από πολλούς βοτανολόγους για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, τις ημικρανίες και τα τσιμπήματα μέλισσας. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και έτσι πολύ εύκολα να το έχετε στον κήπο σας. Το φυτό ανθίζει σχηματίζοντας αστεροειδές άνθος (μαργαρίτα) κατά τα μέσα του καλοκαιριού.

8. Τσουκνίδα

Η Τσουκνίδα είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, της ουρικής αρθρίτιδας, των αλλεργιών, τα τσιμπήματα των εντόμων και τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αυτό που χαρακτηρίζει την τσουκνίδα είναι η φαγούρα και ο ερεθισμός του δέρματος μετά από επαφή μαζί της. Αν και οι τρίχες των φύλλων της τσουκνίδας ερεθίζουν ό, τι έρχεται σε επαφή μαζί της, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με το δέρμα που είναι ήδη ερεθισμένο. Επίσης βρίσκει αρκετές εφαρμογές και χρήσεις για τον καθαρισμό της κουζίνας.

9. Σύμφυτο το Φαρμακευτικό

Το Σύμφυτο Είναι βότανο γνωστό από την αρχαιότητα. Είναι η Πηκτή του Διοσκουρίδη, ο οποίος αναφέρεται στις επουλωτικές ιδιότητες του φυτού. Αναγνωρίζεται από τις αγκαθωτές τρίχες του και την ταξιανθία σε σχήματος βοστρύχου με άνθη γυριστά προς τα κάτω. Το βότανο περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται αλλαντοΐνη, το οποίο χρησιμεύει ως μια ενυδατική κρέμα σε διάφορα προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας του δέρματος.

Το Σύμφυτο χρησιμοποιήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταγμάτων, χὄνδρων και ανοιχτών πληγών ώστε να επουλωθούν γρηγορότερα. Διάφορες επιστημονικές έρευνες δικαιώνουν τους ισχυρισμούς αυτούς. Υπάρχουν δημοσιευμένες πολλαπλές μελέτες, που έχουν διαπιστώσει ότι το σύμφυτο μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία της δερματίτιδας, του έλκους και των πρησμένων αστραγάλων. Υπάρχει κάτι όμως, που θα πρέπει να προσέχετε: Το σύμφυτο περιέχει σε μικρές ποσότητες αλκαλοειδή που προκαλούν καρκίνο. Για το λόγο αυτό, πολλοί βοτανολόγοι συνιστούν να μην γίνεται κατάποση.

10. Αγριαψιθιά (Αχίλλεια)

Η Αγριαψιθιά είναι ένα βότανο εύκολο στη φροντίδα, που ωφελεί σχεδόν κάθε όργανο του σώματος, συμπεριλαμβανομένων του σπλήνα, το συκώτι, τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο θρυλικός πολεμιστής Αχιλλέας χρησιμοποίησε αγριαψιθιά για να θεραπεύσει τις ανοιχτές πληγές του μετά τη μάχη.

Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη, ενώ έχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό το θαυμάσιο βότανο θεραπεύει τα πάντα, από την αιμορραγία μέχρι γαστρεντερικά προβλήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τη θεραπεία των εξανθημάτων, του πυρετού και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Το φυτό περιέχει αλκαλοειδή που μπορούν να παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο της περιόδου στις γυναίκες. Επίσης μπορείτε να το μαζεύετε για να το προσθέτετε στις σαλάτες και στο φαγητό σας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

About admin

Check Also

Οι-δράσεις-των-βοτάνων:-Ισχυρότατα-“παυσίπονα”-βότανα-με-στοχευμένη-δράση.

Οι δράσεις των βοτάνων: Ισχυρότατα “παυσίπονα” βότανα με στοχευμένη δράση.

Βότανα  με ισχυρή αναλγητική – άλγος*- και αντιφλεγμονώδη  δράση. Ο πόνος ο σωματικός, είναι η …

Τριβόλι, το πολυτιμότερο βότανο για τη σεξουαλική υγεία

Τριβόλι, το πολυτιμότερο βότανο για τη σεξουαλική υγεία

Τριβόλι –  Καθώς η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει το 50% των ανδρών ηλικίας 40-70 ετών και θεωρείται ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, το τριβόλι μελετάται ενδελεχώς και έχει χαρακτηριστεί το βότανο της τεστοστερόνης και το viagra της φύσης.Συνήθως όλοι εκτιθέμεθα σε μια πληθώρα φυσικών προϊόντων που, ειδικά για τους άντρες, ισχυρίζονται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.