Πέμπτη , 8 Μαΐου 2025
Breaking News

Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Εξαιρετικά ανθεκτικό, αποτελεί το ιδανικό φυτό για δημιουργία πυκνού φράχτη στον κήπο μας. Και το όνομα του; Ράμνος!Γνωστός και ως...
Περισσότερα
Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

Η ψευδοπιπεριά είναι ένα ψηλό καλλωπιστικό στον κήπο μας.Γνωστή και ως πιπερόδεντρο ή βραζιλιάνικο πιπέρι, η ψευδοπιπεριά (Schinus molle) κατάγεται...
Περισσότερα
Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ορχιδέα σιμπίντιουμ, μία ανθεκτική ορχιδέα εξωτερικού χώρου

Αν πιστεύουμε ότι όλες οι ορχιδέες είναι ευαίσθητα φυτά που αναπτύσσονται μόνο μέσα στο σπίτι, είναι καιρός να αναθεωρήσουμε. Υπάρχουν ανθεκτικές ορχιδέες που ευδοκιμούν έξω στο μπαλκόνι και στην αυλή του σπιτιού και είναι εξίσου εντυπωσιακές με την που όλοι γνωρίζουμε. Μία από τις πιο δημοφιλείς ορχιδέες εξωτερικού χώρου είναι …

Read More »

Φωτίνια, ένας αειθαλής θάμνος με κόκκινα φύλλα

Φωτίνια, ένας ανθεκτικός αειθαλής θάμνος με υπέροχο λαμπερό κόκκινο φύλλωμα. Η φωτίνια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά με γρήγορη ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος 3-4 μέτρων. Υπάρχουν, βέβαια, και νάνες ποικιλίες φωτίνιας που φτάνουν σε ύψος περίπου 1,5 μέτρου. Τα φύλλα της φωτίνιας είναι μακρόστενα, λεία και …

Read More »

10 μυστικά για τη φροντίδα του ανθούριου

Ανθούριο, ένα εντυπωσιακό με καταγωγή από τα τροπικά δάση της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Χάρη στο μοναδικό σχήμα και στα έντονα χρώματα του, εκτός από “ανθούριο”, είναι γνωστό με διάφορες ονομασίες όπως “φυτό φλαμίνγκο”, “γλώσσα της φωτιάς” και “καρδιά της Χαβάη”. Το ανθούριο είναι ένα πανέμορφο καλλωπιστικό φυτό για να …

Read More »

9 μυστικά για τη φροντίδα του σπαθίφυλλου

Το σπαθίφυλλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα . Το εντυπωσιακό άσπρο χρώμα του, δημιουργεί μία πολύ ελκυστική αντίθεση με το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων του που το κάνει να ξεχωρίζει. Με καταγωγή από την κεντρική και νότια Αμερική, το σπαθίφυλλο είναι γνωστό και ως “κρίνος της …

Read More »

Τι λαχανικά φυτεύουμε την Άνοιξη ( Μάρτιο Απρίλιο Μάιο )

Ημερολόγιο κήπου Ημερολόγιο κήπου – Τι λαχανικά φυτεύουμε τήν ΑνοιξηΟ Χειμώνας φεύγει και καθώς έρχεται η Άνοιξη, θα πρέπει να αρχίσουμε να φροντίσουμε και να προετοιμάσουμε σωστά τον κήπο μας. Ο Μάρτιος είναι από τους πιο σημαντικούς μήνες για την κηπουρική και πρέπει να ασχοληθούμε με τις απαραίτητες εργασίες πριν …

Read More »

Κοντοφύλακας – Tenya – Ζόγκα

Οι τρεις αυτές τεχνικές είναι παρεμφερείς μεταξύ τους, αλλά διαφέρουν πολύ ως προς το αποτέλεσμα. Ζόγκα Ζόγκα Η γνωστή σε όλους μας ζόγκα (ή αλλιως ζώγκα, ζόκα ή ζόχα), είναι ένας παραδοσιακός τρόπος ψαρέματος που γίνεται μόνο στην Ελλάδα, καθώς είναι ελληνική πατέντα. Αν και ψαρεύεται εδώ και αρκετές δεκαετίες, …

Read More »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ

Εγχειρίδιο υδροπονίαςΕγχειρίδιο καλλιέργειας κηπευτικών για μικροκαλλιεργητέςΤρόποι καλλιέργειας των λαχανικώνΠρακτικός οδηγός σποράς λαχανικών για υπαίθρια καλλιέργειαΦυλλώδη λαχανικάΕνημερωτικός οδηγός με τις τροφοπενίες των φυτώνΟι σημαντικότερες εντομολογικές προσβολές της πιπεριάςΦυτοπροστατευτικά προιόντα στην βιολογική γεωργίαΕγχειρίδιο λίπανσης φυλλοβόλων και οπωροφόρων δέντρωνΑρχές κλαδέματος των λαχανικώνΛίπανση κηπευτικών καλλιεργειώνΕγχειρίδιο καλλιέργειας λαχανικών.ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΗ Θρέψη των φυτώνΟδηγός επιβίωσηςΚαλλιεργήστε τα λαχανικά …

Read More »

Τί ψαρεύουμε και πότε

Ιανουάριος Το Γενάρη που έχουμε που έχουμε πολλά ξεροβόρια και παγωνιές αλλά και μερικές καλές μπουνάτσες ( αλκυωνίδες μέρες ) τα ψάρια εγκαταλείπουν τις ακτές και αναζητούν … ζεστασιά σε πιο βαθιά νερά. Στις ακτές κοντά βρίσκουμε λίγες χειλούδες και πιο ανοιχτά μελανούρια, φρίσσες, συναγρίδες, μαρίδες και γόπες. Επίσης την …

Read More »

Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε Κατίκι Δομοκού

Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε Κατίκι ΄΄Δομοκού΄΄ | Athan Kouris

Τι τυρί είναι το Κατίκι? Πώς φτιάχνεται? Τι να προσέξω? Τυρί Κατίκι Δομοκού Τυρί Κατίκι. Το Κατίκι παράγεται στο Οροπέδιο Όθρυς στην περιοχή Δομοκού και είναι τυρί Π.Ο.Π. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά γίδινο ή αιγοπρόβειο γάλα. Το Κατίκι είναι ένα μαλακό φρέσκο τυρί (δηλαδή, δεν χρειάζεται ωρίμανση) και …

Read More »

Φτιάχνω παροδοσιακό ξυλόφουρνο

Φτιάχνω παροδοσιακό ξυλόφουρνο Λίγα πράγματα είναι τόσο συναρπαστικά και απαραίτητα για την απόλαυση της ζωής όσο ένας πραγματικός φούρνος από χώμα στην αυλή έξω από το σπίτι μας. Όσοι έχουν δοκιμάσει ψωμί και φαγητά ψημένα στην εστία του καταλαβαίνουν τι εννοώ.Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα ξυλόφουρνο. Είχα διαβάσει και ακούσει από ανθρώπους που είχαν …

Read More »