Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Breaking News

Ένα διαφορετικό ρόφημα – πως ετοιμάζω ρόφημα ιβίσκου από τα αποξηραμένα άνθη του!

Το ρόφημα ιβίσκου είναι ένα ρόφημα στο χρώμα του ρουμπινιού που ετοιμάζουμε με αποξηραμένα άνθη ιβίσκου.  Με την ξεχωριστή ξινή...
Περισσότερα
Ένα διαφορετικό ρόφημα – πως ετοιμάζω ρόφημα ιβίσκου από τα αποξηραμένα άνθη του!

Απλά αναπνέουμε – το σώμα μας έχει ενσωματωμένο ένα καταπραϋντικό για το στρες, το πνευμονογαστρικό νεύρο ή Vagus nerve

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακουφιστούμε από το άγχος, όπως η άσκηση,  ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ακόμη και ένα μασάζ. ...
Περισσότερα
Απλά αναπνέουμε – το σώμα μας έχει ενσωματωμένο ένα καταπραϋντικό για το στρες, το πνευμονογαστρικό νεύρο ή Vagus nerve

Βάμματα βοτάνων, τα ιαματικά δώρα της Φύσης

Η ιστορική χρήση των βοτανικών βαμμάτων ως εγγενείς θεραπείες για την προώθηση της υγείας μας και της ευεξίας μας είναι πανάρχαια και αξιοσημείωτη. ...
Περισσότερα
Βάμματα βοτάνων, τα ιαματικά δώρα της Φύσης

Οπούντια: Ένας εντυπωσιακός κάκτος για κήπο και γλάστρα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους κάκτους είναι η οπούντια που ξεχωρίζει με τους ωοειδείς σαρκώδεις βλαστούς που θυμίζουν...
Περισσότερα
Οπούντια: Ένας εντυπωσιακός κάκτος για κήπο και γλάστρα

Πότε φυτεύουμε αμπέλι;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για φύτευση αμπελιού και κληματαριάς;Το αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στη χώρα μας με...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε αμπέλι;

Τι είναι τα ιονοφόρα και γιατί είναι σημαντικά για την υγεία μας

Το ιονοφόρο είναι μια χημική ένωση η οποία έχει την ικανότητα να μεταφέρει ιόντα κατά μήκος των βιολογικών κυτταρικών μεμβρανών.  Ο...
Περισσότερα
Τι είναι τα ιονοφόρα και γιατί είναι σημαντικά για την υγεία μας

Δουράντα: Το λουλούδι του ουρανού με τα κρεμαστά άνθη

Η δουράντα είναι ένα τροπικό φυτό με μαγευτικά μωβ μπλε λουλούδια που κρέμονται προς τα κάτω δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.Γνωστή...
Περισσότερα
Δουράντα: Το λουλούδι του ουρανού με τα κρεμαστά άνθη

Γείωση – 5 βήματα για να σταματήσουμε άμεσα αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις

Όταν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα μας κατακλύζουν και το κεφάλι μας στροβιλίζεται από αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις,...
Περισσότερα
Γείωση – 5 βήματα για να σταματήσουμε άμεσα αγχωτικές και καταθλιπτικές σκέψεις

Ναντίνα: Το παραδεισένιο μπαμπού με τους κόκκινους καρπούς

H ναντίνα είναι ένας ανθεκτικός καλλωπιστικός θάμνος που ξεχωρίζει για το όμορφο φύλλωμα και τους διακοσμητικούς καρπούς του.Αν και είναι...
Περισσότερα
Ναντίνα: Το παραδεισένιο μπαμπού με τους κόκκινους καρπούς

Εισπνοή βαλσαμικών ατμών.

Σε όλες τις ασθένειες της αναπνευστικής οδού, η εισπνοή βαλσαμικών ατμών* είναι μια πραγματική θεραπεία. Θα τις συναντήσουμε μέχρι και...
Περισσότερα
Εισπνοή βαλσαμικών ατμών.

Παράσιτα στο έντερο και στο σώμα – συμπτώματα – θεραπείες με βότανα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη παρασίτων με τα περισσότερα από αυτά να είναι κοινά στη πεπτική μας χλωρίδα. Κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα που προκαλούνται από αυτά και να μην το γνωρίζει. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να καταδεικνύουν την ύπαρξη παρασίτων στο σώμα και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά χρησιμοποιώντας 8 φυσικά συστατικά.

10 σημάδια στο σώμα σας που μπορεί να οφείλονται στην ύπαρξη παρασίτων:

  • Ξαφνική δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  • Παθαίνετε διάρροια κατά τη διάρκεια πολύωρων ταξιδιών.
  • Είχατε πάθει στο παρελθόν τροφική δηλητηρίαση και εξακολουθείτε μετά από αυτή να ταλαιπωρείστε από πεπτικά προβλήματα.
  • Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τη νύχτα και να ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκειά της.
  • Συμβαίνει να τρίζουν τα δόντια σας, ενώ κοιμάστε.
  • Έχετε ερεθισμούς στο δέρμα, εξανθήματα, κνιδώσεις, εκζέματα ή ροδόχρους ακμή για ανεξήγητους λόγους
  • Σας πονάνε οι μύες και οι αρθρώσεις
  • Δεν αισθάνεστε χορτάτοι και πλήρεις μετά από τα γεύματα.
  • Έχετε σιδηροπενική αναιμία
  • Νιώθετε συχνά κουρασμένοι, εξαντλημένοι, οκνηροί ή άκεφοι

8 Βότανα που σκοτώνουν τα παράσιτα του πεπτικού συστήματος με φυσικό τρόπο

1. Σκόρδο

το σκόρδο είναι φάρμακο εναντίον πολλών παθογόνων και ασθενειών. Έχει αντιική, αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή δράση, ενώ παράλληλα μπορεί και σκοτώνει τα παράσιτα του οργανισμού και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μερικών μορφών καρκίνου. Δεν είναι τυχαίο που η λαϊκή παράδοση θέλει το σκόρδο να προστατεύει από το κακό μάτι ή να διώχνει τα ακάθαρτα πνεύματα.

Είναι μια απολύτως αποτελεσματική φυσική τροφή για την καταπολέμηση των παρασίτων. Ακόμη σχηματίζει χηλικές ενώσεις με τα βαρέα μέταλλα που υπάρχουν στο σώμα και τα απομακρύνει από αυτό με αυτή τη μορφή. Το σκόρδο είναι επίσης ένα πολύ ισχυρός απωθητικός παράγοντας για εντομοπαράσιτα που μυζούν το αίμα όπως κουνούπια, τσιμπούρια και ψύλλοι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Προσθέστε το στα φαγητά ή ωμό στους φρεσκοστυμμένους χυμούς σας, αφού πρώτα το συνθλίψετε.

2. Μαύρο Καρύδι

Η ψίχα και η πράσινη σάρκα του καρπού της μαύρης καρυδιάς (Juglans nigra) έχουν την ξεχωριστή ικανότητα να καθαρίζουν το αίμα και τα έντερα. Το μαύρο κέλυφος των καρυδιών αυτών χρησιμοποιείται από χρόνια για τη θεραπεία μυκητιάσεων. Ο χυμός της πράσινης σάρκας χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα παράσιτα. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο η πράσινη σάρκα.

Το μαύρο καρύδι και ο καρπός του κυκλοφορεί στην αγορά ως βάμμα και χρησιμοποιείται εσωτερικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Συχνά βρίσκεται στα συστατικά σε προϊόντων αποτοξίνωσης του πεπτικού συστήματος.

3. Αρτεμισία

Η αρτεμισία (Artemisia absinthium) είναι ένα πολυετές βότανο με μικροσκοπικά κιτρινοπράσινα άνθη. Τα φύλλα και τα άνθη του χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων και το συνιστούν ένα ισχυρό φάρμακο για τα εντερικά παράσιτα. Η χρήση της έχει ρίζες στην αρχαιότητα και αναφέρεται στη Βίβλο και από τον Ιπποκράτη. Και στη δυτική Ευρώπη χρησιμοποιόταν παραδοσιακά ως αντισκωλικό φάρμακο. Η αρτεμισία θα πρέπει να αποφεύγεται από τις γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν. Επίσης, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται και για άλλες λοιμώξεις εξίσου αποτελεσματικά.

Βρίσκεται ως συστατικό σε πολλά καθαρτικά σκευάσματα, επίσης μπορείτε να παρασκευάσετε αφέψημα από φύλλα και άνθη αρτεμισίας. Απλά προσθέστε 0,5 με 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα σε ζεστό νερό και έχετε το καθαρτικό τσάι έτοιμο.

4. Γαρίφαλο (Μοσχοκάρφι)

Το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τα αυγά των σκωλήκων που υπάρχουν στα έντερα. Μάλιστα είναι το μοναδικό βότανο που έχει την ικανότητα να καταστρέφει σχεδόν όλα τα αυγά των παρασίτων. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το μαύρο καρύδι και την αρτεμισία, ο συνδυασμός τους επιδρά σε κάθε στάδιο του βιολογικού κύκλου των παρασίτων. Το γαρύφαλλο έχει επίσης αντιβακτηριδιακή, αντιική και αντιμυκητιακή δράση. Το γαρυφαλέλαιο έχει ένα ευρύ φάρμα αντιμικροβιακών ιδιοτήτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοσχοκάρφι στα φαγητά σας για γεύση, να φτιάξετε αφέψημα με αυτό και επίσης το αιθέριο έλαιο σύμφωνα με τις οδηγίες του προμηθευτή.

5. Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα από τα βότανα που έχουν την ικανότητα να τονώνουν τον θύμο αδένα, ένα εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την ωρίμανση των Τ-λεμφοκυττάρων. Έτσι, το θυμάρι διεγείρει τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Το θυμέλαιο (έλαιο θυμαριού) μπορεί όχι μόνο να εμποδίσει την ανάπτυξη πολλών παρασίτων, αλλά επίσης να τα καταστρέψει στον εντερικό σωλήνα.

Χρησιμοποιήσετε το θυμάρι σχεδόν σε κάθε φαγητό στο οποίο ταιριάζει μαζί με άλλα βότανα όπως μαντζουράνα, δεντρολίβανο, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο ή φρέσκο.

6. Ριγανέλαιο

Το ριγανέλαιο είναι εξαιρετικά ισχυρό και ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των παρασίτων. Περιλαμβάνει ουσίες με εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική δράση που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, το ριγανέλαιο έχει αντιπαρασιτική, αντι-ιική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, καθιστώντας το ένα ισχυρό παρασιτοκτόνο που μπορεί να επαναφέρει τη μικροχλωρίδα του εντέρου σας στο φυσιολογικό της επίπεδο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι ρίγανης ως βάμμα, ως αφέψημα ή ως αιθέριο έλαιο. Βεβαιωθείτε ότι προμηθεύεστε καλής ποιότητας έλαια από έναν αξιόπιστο προμηθευτή. Αποτελεί επίσης συστατικό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού.

7. Ρίζωμα του κινέζικου φυτού Coptis chinensis

Το βότανο Coptis chinensis είναι από τα σημαντικότερα βότανα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσετε όλους τους τύπους των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριακών, παρασιτικών και αυτών που προκαλούνται από ζυμομύκητες και πρωτόζωα. Το δραστικό συστατικό που περιέχει, η βερβερίνη, είναι υπεύθυνη για τις ευρέως φάσματος αντιμικροβιακές ιδιότητες του βοτάνου.

Μπορείτε να παρασκευάσετε αφέψημα με την σκόνη της ρίζας. Ψάξτε για τσάι με αυτό το βότανο ως συστατικό.

8. Γη Διατόμων

Η γη διατόμων (μόνο τα σκευάσματα που είναι κατάλληλα για βρώση) απορροφούν παράσιτα όπως το E. coli, την ουσία μεθυλιωμένος υδράργυρος, ιούς, οργανοφωσφορικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων, διάφορες τοξίνες και  υπολείμματα ιατρικών φαρμάκων. Η γη διατόμων μπορεί να σκοτώσει τα εντερικά παράσιτα εξισορροπώντας της εντερική χλωρίδα, καταστρέφοντας ιούς από το σώμα και απορροφώντας τυχόν τοξίνες που μπορεί να σας βλάψουν. Συνήθως χρησιμοποιείται ως εντερικό καθαρτικό (σημειώστε ότι μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες σε περίπτωση εισπνοής).

Για τα εσωτερικά παράσιτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρώσιμη σκόνη γης διατομών με κατάποση από το στόμα. Ξεκινήστε με 0,5 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 120ml νερού και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα μέχρι και 2 κουταλάκια στην ίδια ποσότητα νερού. Καταναλώστε το διάλυμα με άδειο στομάχι και αμέσως μετά πιείτε άλλο ένα ποτήρι νερό. Συνεχίσει να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν έτυχε και εισήλθε φίδι από το στόμα κάποιου στα εντόσθια, βράσε ώκιμο, δηλαδή βασιλικό με το ξύδι, και δώσε του να το πιεί.Ή μελάνη μαύρη που γράφουνε, με καλό κρασί πότισε τον και όχι μόνο ο όφις, αλλά και όλοι οι σκώληκες βγαίνουν.(Εννοεί φυσικά την μελάνη του 1.800)Κάμποσο γάλα ζέστανε και κρέμασε από τα πόδια τον άνθρωπο, να είναι το κεφάλι του κοντά στο τσουκάλι του γάλακτος, να ανεβαίνει η ευωδία στην κοιλιά του, και ας χάσκει καλά το στόμα του, και βγαίνει ο όφις συρόμενος από την μυρωδιά του γάλατος.

Για τα σκουλήκια που γίνονται στην κοιλιά
Πάρε χολή του βοδιού και τρίψε την με το μέλι και βάλε τα επάνω στον ομφαλό και βγαίνουν οι σκώληκες πάραυτα.

Για τις λεβίθες
Πάρε σέλινο και κοπάνησέ τον και πίνε το ζουμί και παρευθύς βγαίνουν.

Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι το 1/3 του πληθυσμού υποφέρει από παράσιτα που ζουν στο πεπτικό σύστημα. Ένα τέτοιο συμπέρασμα μπορεί να συγκλονίζει, μιας και δεν πάει εύκολα εκεί το μυαλό κάποιου που νιώθει πόνους στην κοιλιά.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

About admin

Check Also

Πως-ετοιμάζω-παστίλιες-για-το-βήχα-με-μέλι,-λεμόνι-και-τζίντζερ.

Πως ετοιμάζω παστίλιες για το βήχα με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ.

Σπιτικές παστίλιες, που μας βοηθούν να περνάμε ανώδυνα τα κρυολογήματα*, τη ρινική συμφόρηση, την καταρροή, …

Φτιάχνω Eλαιο Ρίγανης , Πως να Φτιάξετε το Ισχυρότερο Αντιβιοτικό!!!

Σχεδιασμένα ειδικά για βακτηριακές λοιμώξεις, τα αντιβιοτικά είναι η συνηθέστερη λύση των γιατρών για τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.