Τρίτη , 6 Μαΐου 2025
Breaking News

Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Εξαιρετικά ανθεκτικό, αποτελεί το ιδανικό φυτό για δημιουργία πυκνού φράχτη στον κήπο μας. Και το όνομα του; Ράμνος!Γνωστός και ως...
Περισσότερα
Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

Η ψευδοπιπεριά είναι ένα ψηλό καλλωπιστικό στον κήπο μας.Γνωστή και ως πιπερόδεντρο ή βραζιλιάνικο πιπέρι, η ψευδοπιπεριά (Schinus molle) κατάγεται...
Περισσότερα
Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ο πολλαπλασιασμός της αγκινάρας

Η αγκινάρα είναι πολυετές φυτό που καλλιεργείται για την εδώδιμη ανθοκεφαλή του και είναι περιζήτητη για νωπή κατανάλωση αλλά και για μαγείρεμα. Ο πολλαπλασιασμός της αγκινάρας γίνεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Με σπόρο, με ξηρόφυτα (κομμάτια του υπόγειου τμήματος των φυτών), αλλά κυρίως με παραφυάδες. • Ποια εποχή ξεκινά ο πολλαπλασιασμός …

Read More »

Καλλιέργεια μάραθου (φινόκιο) σε γλάστρα

Ο μάραθος (ή το μάραθο) είναι ποώδες μονοετές αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στην αρωματοποιία για τα φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα του και για τους αρωματικούς σπόρους του. Ο μάραθος φτάνει σε ύψος μέχρι το 1-1,5 μέτρο και κάποιες ποικιλίες του χρησιποιούνται ως λαχανικά. Μπορεί ο …

Read More »

Καλλιεργούμε σπανάκι σε γλάστρα

Το σπανάκι είναι από τα δημοφιλή λαχανικά που τρώμε σε σαλάτες, πίτες, φαγητά και είναι πολύ εύκολο να το καλλιεργήσουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στην αυλή ή στο μπαλκόνι. Το σπανάκι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας, μπαίνει γρήγορα στην παραγωγή και γι’ αυτό το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε ερασιτέχνες κηπουρούς που …

Read More »

Καλλιεργούμε παντζάρι σε γλάστρα

Το παντζάρι είναι από τα χαρακτηριστικά φθινοπωρινά λαχανικά που καλλιεργούμε, κυρίως, για την εδώδιμη σαρκώδη ρίζα (γουλί), αλλά και για τα τρυφερά φύλλα του. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι ποικιλίες παντζαριού που δίνουν κόκκινες ρίζες και γι’ αυτό λέγεται και κοκκινογούλι. Ακολουθείστε τις συμβουλές μας για καλλιέργεια παντζαριού σε γλάστρα, για …

Read More »

Πώς φτιάχνουμε ένα μικρό λαχανόκηπο για καλλιέργεια λαχανικών (+video)

Είναι πολύ όμορφο να καλλιεργούμε τον λαχανόκηπο μας και να παράγουμε φρέσκα λαχανικά για να τα τρώμε φρέσκα ή μαγειρεμένα στην κουζίνα. Δεν χρειάζεται να έχουμε πολύ χώρο, ούτε να φυτέψουμε δεκάδες φυτά. Φτιάχνοντας ένα μικρό λαχανόκηπο έχουμε καλύτερο έλεγχο της καλλιέργειας και κάνουμε το πρώτο βήμα για να απολαύσουμε …

Read More »

Αντιμετώπιση του περονόσπορου της πατάτας

Ο περονόσπορος είναι η σημαντικότερη μυκητολογική ασθένεια που προσβάλλει τα φυτά της πατάτας, καθώς μπορεί να προκάλεσει μεγάλη καταστροφή στην παραγωγή ολόκληρων περιοχών. Στη χώρα μας, ο περονόσπορος μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην καλλιέργεια της πατάτας, τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο, αλλά και στην καλλιέργεια της ντομάτας …

Read More »

Συμβουλές για φύτευση και καλλιέργεια άνηθου

Ο άνηθος είναι μονοετές αρωματικό φυτό που φτάνει σε ανάπτυξη τα 45-60 εκατοστά ύψος και το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Μεσογείου. Τα φύλλα του άνηθου έχουν χαρακτηριστικό σχήμα φτερού και είναι τριγωνικά, λεπτά και μυτερά και διαθέτουν ένα γλυκό άρωμα. Ο άνηθος χρησιμοποιείται για τα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα …

Read More »

7 μυστικά για φύτευση και καλλιέργεια γλυκοπατάτας

Η γλυκοπατάτα είναι υποτροπικό φυτό που καλλιεργείται για τις εδώδιμες κονδυλώδεις ρίζες του που έχουν υψηλή διατροφική αξία, προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και δεν έχει καμία βοτανική συγγένεια ως φυτό με την γνωστή μας πατάτα. H γλυκοπατάτα αναπτύσσεται με βλαστούς που έρπουν και διαθέτουν χαρακτηριστικά φύλλα με σκούρο πράσινο …

Read More »

Πιπεριά σε γλάστρα, συμβουλές για φύτευση και καλλιέργεια

Η πιπεριά είναι δημοφιλές λαχανικό που μπορούμε πολύ εύκολα να καλλιεργήσουμε σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι μας. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες πιπεριάς, στρογγυλή (φλάσκα) ή μακριά, πράσινη, κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί, η ξακουστή πιπεριά φλωρίνης, πιπεριά κίτρινη κέρατο, καθώς και καυτερή πιπεριά (τσίλι) για όσους αγαπούν τα πικάντικα. Η καλλιέργεια …

Read More »