Τετάρτη , 7 Μαΐου 2025
Breaking News

Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Εξαιρετικά ανθεκτικό, αποτελεί το ιδανικό φυτό για δημιουργία πυκνού φράχτη στον κήπο μας. Και το όνομα του; Ράμνος!Γνωστός και ως...
Περισσότερα
Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

Η ψευδοπιπεριά είναι ένα ψηλό καλλωπιστικό στον κήπο μας.Γνωστή και ως πιπερόδεντρο ή βραζιλιάνικο πιπέρι, η ψευδοπιπεριά (Schinus molle) κατάγεται...
Περισσότερα
Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πώς φτιάχνουμε τον δικό μας λαχανόκηπο (+video)

Λαχανόκηπος, ένας χώρος για να καλλιεργήσουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και να τα απολαμβάνουμε νόστιμα και υγιεινά στο πιάτο μας. Η δημιουργία ενός μικρού λαχανόκηπου αποτελεί το πρώτο βήμα για να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και να γευτούμε τη χαρά όλης της παραγωγικής διαδικασίας.. Είναι το σημείο όπου η κηπουρική συναντάει …

Read More »

Ζέρμπερα, ένα φυτό με μεγάλα λουλούδια σε υπέροχα χρώματα

Ζέρμπερα, ένα ιδιαίτερα γοητευτικό φυτό με μεγάλα και πολλά εντυπωσιακά χρώματα. Η ζέρμπερα ξεκινάει να ανθίζει στα μέσα της άνοιξης και η ανθοφορία της διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Στο φυσικό της περιβάλλον, στη Νότια Αφρική και στη Μαδαγασκάρη, η ζέρμπερα ζει πολλά χρόνια, ωστόσο στη χώρα μας φυτεύεται ως ετήσιο …

Read More »

Καλλιέργεια μανιταριών στο μπαλκόνι μας

Fytokomia.gr | Καλλιέργεια μανιταριών στο μπαλκόνι μας

Η υψηλή διατροφική αξία του μανιταριού είναι αναμφισβήτητη, καθώς με μόλις 32 θερμίδες / 100 γρ καταφέρνουν και συγκεντρώνουν πολλά συστατικά που στην πλειοψηφία τους είναι αντιοξειδωτικά. Με σχεδόν το 95% του βάρους τους να είναι νερό διακρίνονται για χαμηλή ενεργειακή τους αξία.  Τα 2/3 περίπου των θερμίδων τους, προέρχονται …

Read More »

Το κρασί του πάγου ή Eiswein ή Ice Wine

Κρασιά του πάγου που θα ζεσταίνουν το χειμώνα σας

Παρόλο που οι συνθήκες παγωνιάς και χιονιού δεν μοιάζουν να είναι οι ιδανικές για την παραγωγή κρασιού, κάποιοι οινοκαλλιεργητές υπολογίζουν και επενδύουν στο κρύο γιατί μόνο τότε μπορούν να φτιάξουν το ιδιαίτερο αυτό κρασί. Στην πραγματικότητα, το κρασί του πάγου ή Eiswein ή Ice Wine όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι ένας …

Read More »

Ο ξορκισμένος αλλά και ευεργετικός απήγανος

Ο «ξορκισμένος» αλλά και ευεργετικός απήγανος

Είναι γνωστός από την αρχαιότητα και αναφέρεται στην Αγία Γραφή. Σύμφωνα με αναφορές του Αθήναιου, ο Κλέαρχος, τύραννος της Ηράκλειας του Πόντου, καλούσε τους αξιωματικούς του στα ανάκτορα, τους έδινε να πίνουν δηλητήριο και διασκέδαζε βλέποντάς τους να σφαδάζουν. Εκείνοι έτρωγαν απήγανο πριν τις συναντήσεις με τον τύραννο, σαν αντίδοτο στις δηλητηριάσεις. Με …

Read More »

Ποιο είναι το κατάλληλο ph για κάθε καλλιέργεια ; Ποια pH είναι κατάλληλα ανά είδος;

Ποια pH είναι κατάλληλα ανά είδος;

Το pH είναι η συγκέντρωση των υδρογόνων στο εδαφικό διάλυμα. Το pH είναι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους, που καθορίζει την καταλληλότητα του εδάφους για τις καλλιέργειες. Τα περισσότερα φυτά ευδοκιμούν σε εδάφη που έχουν pH κοντά στο 7 (ουδέτερα). Έτσι σε πολλές περιπτώσεις, όπου το pH του εδάφους δεν είναι …

Read More »

Αθάνατα φυτά που πρέπει να έχετε στο μπαλκόνι σας

Φίκος μπέντζαμιν  Η κλασική αξία κάθε ελληνικού μπαλκονιού που σέβεται τον εαυτό του. Είναι πολύ ανθεκτικό στο κρύο ενώ ακόμα και στην περίπτωση που βλέπετε ότι αρχίζει και παγώνει λόγω μεγάλου χιονιά, το κλαδεύετε και εκείνο… ξαναζωντανεύει. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην το «χτυπάει» απευθείας …

Read More »

Η ΚΟΥΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η Κουμαριά είναι θάμνος, αρκετά διαδεδομένος σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Λόγω της ομορφιάς της, όμως, έχει μεταφερθεί σε όλο, σχεδόν, τον κόσμο. Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα φυτά της ελληνικής γης και τη συναντάμε σε ξηρές και πετρώδεις πλαγιές, κυρίως στο Άγιο Όρος και στη νότια Μακεδονία. Άλλα …

Read More »

5 μυστικά για μεταφύτευση φυτών σε γλάστρα

Τα φυτά που έχουμε σε γλάστρες, σταδιακά απορροφούν όλα τα θρεπτικά στοιχεία από το χώμα και δημιουργούν πυκνό ριζικό σύστημα που τα δυσκολεύει να ανταπεξέλθουν στις βασικές διεργασίες τους. Η μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα βοηθάει τα φυτά να αναζωογονηθούν, καθώς δίνει περισσότερο χώρο στις ρίζες για να αναπτυχθούν. Επιπλέον, με …

Read More »

Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή

Πως να Κλαδέψετε τη Λεμονιά και Πότε είναι η Κατάλληλη Εποχή – share24.gr

Τα καρποφόρα δέντρα πρέπει να κλαδεύονται σε συγκεκριμένες περιόδους για να διακλαδώνονται σωστά καθώς αναπτύσσονται, να μειώνεται η πιθανότητα σπασίματος των κλάδων από τη μεγάλη καρποφορία, να αερίζεται η κόμη και να εισέρχεται φως στο εσωτερικό της και για να βελτιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών. Όπως γίνεται και με …

Read More »