Τρίτη , 21 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Φτιάχνω κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες φουντουκιού

  • 250 γραμ. φουντούκι ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. βούτυρο γίδινο
  • 650-700 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 4 βανίλιες
  • άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
  • λίγο ανθόνερο
  • Χτυπάμε το βούτυρο μισή ώρα στο μίξερ ή στο χέρι μέσα σε λεκάνη. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το φουντούκι χοντροκοπανισμένο καί τέλος, λίγο-λίγο, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
    Πλάθουμε μικρούς και φουσκωτούς κουραμπιέδες (γιατί ή ζύμη είναι μαλακιά και απλώνουν) και τούς τοποθετούμε σε ταψί πού στον πάτο στρώνουμε μια λαδόκολλα.
    Ψήνουμε τούς κουραμπιέδες στο φούρνο σε 200° επί 25′ λεπτά. Κατόπιν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.Κουραμπιέδες με χουρμάδες (Συνταγή Μικράς Ασίας)

  • 1 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1 ½ πακετάκι χουρμάδες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
  • 1 αυγό
  • ¾ του φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι γαρίφαλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι
  • ζάχαρη άχνη
  • Δουλεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι. Τα χτυπάμε με το χέρι μας πολλή ώρα, μέχρι το μίγμα τους να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη κουραμπιέ.
    Έχουμε έτοιμη τη γέμιση από χουρμάδες: Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τούς κάνουμε σαν πουρέ, προσθέτουμε τα κοπανισμένα γαρίφαλα και τα ανακατεύουμε.
    Παίρνουμε στο χέρι μας ένα κομματάκι ζύμη, το ανοίγουμε σαν χοντρή πιτούλα. βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση χουρμά και το πλάθουμε στο σχήμα πού θέλουμε, (στρογγυλό ή οβάλ) κλείνοντας μέσα τη γέμιση.
    Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε βουτυρωμένο ταψί και τούς ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν τους βγάλουμε, ζεστούς τους τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.Κουραμπιέδες με λάδι

  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι
  • 3 σωληνάκια βανίλια
  • 2 κουταλιές του γλυκού ούζο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • μισό κιλό ζάχαρη άχνη
  • μισό κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • Ρίχνουμε σε λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ούζο, το ζουμί από το βράσιμο της αρμπαρόριζας (ένα φλιτζανάκι του καφέ) τη σόδα λιωμένη στο λεμόνι, κι ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι, ώσπου να πάρουν άσπρο χρώμα. Προσθέτουμε, τότε, το αλεύρι – λίγο λίγο – και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη μέτρια. Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα.
    Πλάθουμε από τη ζύμη κουραμπιέδες – σε ότι σχήμα θέλουμε – και τούς τοποθετούμε στη σειρά σε ταψί, αφού πριν το στρώσουμε με λαδόχαρτο.
    Ψήνουμε τούς κουραμπιέδες σε 200° θερμοκρασία για 20′ λεπτά και, κατόπιν, στους 150° άλλα πέντε λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
    Βγάζουμε τούς κουραμπιέδες από το ταψί, τους τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω μερέντα

    Υλικά για σπιτική μερέντα 2 μέρη ταχίνι μαύρο 1 μέρος μέλι Χαρουπάλευρο (όσο πάρει) Λίγα …

    Γλυκό σύκο και συκομαίδες

    Συνταγή ώριμο γλυκό σύκουΠαρασκευή γλυκού σύκου Βράζουμε τα φρέσκα σύκα μας σε δυνατή φωτιά περίπου …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.