Κυριακή , 19 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Συνταγή: Ποτό και σιρόπι αψιθιάς

Συνταγή: Άψινθος ΕλβετίαςΛαμβάνουμε:

  • Οινόπνευμα οίνου 80° βαθμών λίτ. 4
  • Νερό 1.150 λίτ.
  • Μικρή αψιθιά 0,25 γρ.
  • Μεγάλη αψιθιά 0,40 »
  • Γλυκάνισο λευκό 0,80 »
  • Ύσωπο (hysope) 0,25 »
  • Μάραθο (Fenouil) 0.40 »
  • Τα βάζουμε όλα αυτά και τ’ αφήνουμε να σταθούν μέσα στο οινόπνευμα επί 2 ημέρες, ώστε να μουσκέψουν, κατόπιν δε με προσοχή τα αποκατασταλάζουμε με το κατάλληλο αγγείο και τα χρωματίζουμε με οινόπνευμα, μέσα στο οποίο μουσκέψαμε τον ύσωπο επί 8 ημέρες.Συνταγή: Άψινθος ΝευσατέληςΛαμβάνουμε:
    Μεγάλη αψιθιά ξεφλουδισμένη 3 χιλιόγρ.
    Μάραθο Φλωρεντίας 2.500 γραμμ.
    Γλυκάνισο πράσινο πλυμένο και κοσκινισμένο 3 χιλιόγρ.
    Κόλιανδρο 0,500 γραμμ.
    Ύσωπο 0,500 γραμ.
    Μίνθη πιπερίτη (menthe poivree) 0,500 γραμ.
    Μελισσόφυλλο 0,500 γραμ.
    Γλυκόριζα ξύλου 0,250 γραμ.
    Οινόπνευμα οίνου 86° βαθμών 40 λίτραΤα αφήνουμε να μουσκέψουν επί 8 ημέρες. Τα διυλίζουμε όπως στην προηγουμένη παράγραφο με 10 λίτρα νερό και μεταχειριζόμαστε το ινδικό και την καραμέλα για τον χρωματισμό.Τα αψίνθια ποτέ δεν ζακχαροποιοΰνται. Ο χρωματισμός των αψινθίων είναι εκείνος, τον οποίο περιγράψαμε διά της εμβρέξεως του υσώπου εντός του οινοπνεύματος. Επίσης μπορούμε να χρωματίσουμε τα αψίνθια με ινδικό πρασινισμένο διά της προσθέσεως της κροκοβαφίας ή της καραμέλας, οπότε βάζουμε και λίγη στύψη για να στερεώσουμε τον χρωματισμό.Συνταγή: Σιρόπι αψιθιάςΑυτό γίνεται όπως και το ποτό, με την διαφορά ότι βάζουμε και τις φλούδες ενός λεμονιού. Κατόπιν προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης και νερό μέχρις ότου να φθάσει στους 28° βαθμούς περίπου οινοπνεύματος.Σιρόπι κρύο διά εκπιεσμάτων (essences)Λαμβάνουμε εκπίεσμα (essences):
    Μεγάλης αψινθιάς 1 ½ γραμ.
    Γλυκάνισου 4 γραμ.
    Μάραθου 1 γραμ.
    Λεμονιού 1 ½ γραμ.
    Σιρόπι ζάχαρης 10 λίτρ.
    Οινόπνευμα 4 ½ λίτρ.
    Νερό 3 ½ λίτρ.»Βάζουμε κατ’ αρχάς το νερό και το σιρόπι και τα ανακατώνουμε καλά, έπειτα τα εκπιέσματα και τέλος βάζουμε και το οινόπνευμα. Τα αφήνουμε να κατασταλάξουν και τα περνούμε κατόπιν από ένα χωνί από ύφασμα, το οποίο πρέπει να μεταχειριζόμαστε ειδικώς για αυτό το ποτό.

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω Ουίσκι

    Υλικά Λαμβάνουμε: Πνεύμα: λίτρα 5 Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10 Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10 Παρασκευή ουισκιού Αποστάζουμε και …

    Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    Θα μπορούσα να κατατάξω αυτή την συνταγή στην ενότητα με τα άρθρα «φτιάχνω τα δικά …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.