Τετάρτη , 16 Ιουλίου 2025
Breaking News

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Η μακαντέμια είναι ένα τροπικό δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία, γνωστό για τους θρεπτικούς καρπούς που παράγει, τους ξηρούς...
Περισσότερα
Μακαντέμια: Ένα τροπικό δέντρο με πολύτιμους καρπούς

Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

“Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία, μεταξύ...
Περισσότερα
Το φως του ήλιου ενισχύει κυριολεκτικά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Σπονδή στα κόκκινα!

Τα πολύτιμα κόκκινα! Τα οφέλη από την κατανάλωσή τους τεράστια! Υποστηρίζουμε τον οργανισμό μας  με φυσικό τρόπο! Έτσι έχουμε- λαμπερό...
Περισσότερα
Σπονδή στα κόκκινα!

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Κάθε μέρα, όταν ετοιμάζουμε το φαγητό μας να θυμόμαστε τη ρήση του μεγάλου σοφού, του Ιπποκράτη και να φροντίζουμε ώστε...
Περισσότερα
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευχαριστημένο, όταν αυτό που είναι η τροφή του είναι επίσης και το φάρμακό του.

Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Θα αναφέρω ονομαστικά τα πιο γνωστά βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας, σε βόλτες μας στους αγρούς, σε...
Περισσότερα
Βότανα που μπορούμε να συλλέξουμε στη χώρα μας

Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Για όσους ψάχνουν ένα εντυπωσιακό φυτό που ξεχωρίζει για το σαλόνι ή τον επαγγελματικό χώρο, η μπουκαρνέα σίγουρα αποτελεί μία...
Περισσότερα
Μπουκαρνέα: Ένας φοίνικας με αλογοουρά για το σπίτι

Διατήρηση ζωικών τροφών

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ μέθοδος συντήρησης κρέατος :
Βράζουμε το κρέας καλά και μόλις το βγάζουμε απο την κατσαρόλα το ρίχνουμε ΑΜΕΣΩΣ μέσα σε δοχείο που περιέχει λάδι . Το κρέας είναι βαρύτερο και βυθίζεται . Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει ποσότητα λαδιού ικανή να σκεπάσει τελείως το κρέας . Τώρα το κρέας μπορεί να παραμείνει ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ για πολύ καιρό . Στα πειράματά μου χρησιμοποίησα σπορέλαιο που περίσσεψε απο τηγάνισμα . Μετά τρείς μήνες έβγαλα το κρέας απο το λάδι και το έβρασα για ένα λεπτό ( αν και πιστεύω οτι ήταν στείρο μικροβίων και δεν χρειαζόταν ο βρασμός ) . Η γεύση του δεν είχε αλλοιωθεί καθόλου ( ήταν αισθητή μια γεύση σπορέλαιου που υποθέτω οτι δεν θα υπήρχε αν είχα χρησιμοποιήσει ελαιόλαδο ) . Γύρω απο το κρέας που ήταν βυθισμένο στο λάδι είχε σχηματισθεί μια “άλως” . Υποθέτω οτι οφειλόταν στην έξοδο νερού με διαλυμένες ουσίες του κρέατος . Ίσως εάν έβραζα το κρέας στον ατμό να μην σχηματιζόταν άλως .
Αυτή είναι η πιό οικονομική μέθοδος συντήρησης κρέατος . Στα χωριά κάποτε συντηρούσαν το βρασμένο κρέας εκτός ψυγείου βυθίζοντάς το μέσα σε λιωμένο ζωϊκό λίπος . Όταν στερεοποιούνταν το λίπος , προστάτευε το κρέας απο τα μικρόβια και το οξυγόνο . Ήταν ο γνωστός “καβουρμάς” . Σύμφωνα με αυτά που προανέφερα , εάν δεν έχουμε αρκετό λίπος για να καλύψουμε όλο το κρέας , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι .
Στην Ισπανία διατηρούν το κρέας εκτός ψυγείου καλυμμένο με λεπτή στρώση λίπους ( χαμόν ) . Αν θυμάμαι καλά , η μέθοδος αυτή έχει υψηλό κόστος γιατί απαιτεί μακρά επεξεργασία του κρέατος .

Μια   άλλη  μέθοδος    αφορά  τον  φούρνο  αφυδάτωσης
Καθαρίζουμε   το  κρέας  , με  μαχαίρι ,   απο  το  λίπος  .  Έπειτα   βράζουμε    τα   κομμάτια   του  κρέατος     σε  ατμό  ώστε  να  λιώσει  και  να  φύγει   και  άλλο  λίπος .  Μόλις  τα  βγάλουμε  απο  τον   ατμό  τα  καλύπτουμε  αμέσως   με  κάποια  ανόργανη  σκόνη  (  πχ  άργιλλο  )  και  τα  βάζουμε    στον  φούρνο  αφυδάτωσης   .  Αφυδατώνουμε  ισχυρά  για   λίγες  ώρες  και  έπειτα   κρεμάμε  τα  κομμάτια  σε     αεριζόμενο  χώρο   .

Η  αφυδάτωση  είναι    οικολογική  μέθοδος   συντήρησης  διότι  δεν  απαιτεί  ψυγεία .   Εάν  πρόκειται  για  τρόφιμα  που  θα   ξεφλουδιστούν  προτού  καταναλωθούν  ,  τότε  δεν  μας  ενοχλεί  εάν  πάνω  τους  υπάρχει  αιθάλη  (  καπνιά ) .   Γι’  αυτές    τις  περιπτώσεις  αυτός  ο  φούρνος   αφυδάτωσης  είναι    ιδανικός   .
Πρόκειται  για  μια  στοά    .  H  μία  είσοδος   έχει  μια  θυρίδα   πολύ  χαμηλά    ενώ  η  άλλη   έχει  ένα  παράθυρο  απο  τη  μέση  και  πάνω   .

dehydro

Κρεμάμε  μέσα    τα   τρόφιμα    και  ανάβουμε  στην χαμηλή  θυρίδα  φθηνά    καύσιμα υλικά   (  πχ  άχυρα  )  .
Μπορούμε  να  κάνουμε  πλήρη  αφυδάτωση  ή    μερική  αφυδάτωση  (  συνεχίζουμε  την   υπόλοιπη   σε  σκιερό  μέρος  που  αερίζεται  καλά  ) .

About admin

Check Also

Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.