Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Breaking News

Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μπαχαρικά, ειδικά την περίοδο του χειμώνα! Για τη σπουδαιότητά της σας...
Περισσότερα
Κανέλα και κανελάδα – ένα θεραπευτικό και θερμαντικό ρόφημα!

Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Οστεοπόρωση και βότανα Η παραδοσιακή και η βοτανική ιατρική, όπως και κάποιοι κλινικοί γιατροί, οι οποίοι είναι της άποψης ότι...
Περισσότερα
Οστεοπόρωση – βότανα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την υγεία των οστών μας

Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σαρκοφάγα φυτά είναι το νηπενθές, γνωστό και ως “φυτό κανάτα” (pitcher plant) από τα χαρακτηριστικά...
Περισσότερα
Νηπενθές, ένα εντυπωσιακό σαρκοφάγο φυτό

Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Για τα αναλγητικά βότανα σας έχω μιλήσει, μέσα από τα άρθρα μου, πολλές φορές – θα σας θυμίσω κάποια από...
Περισσότερα
Από το κανάλι μου στο youtube:Πως ετοιμάζω ισχυρό αναλγητικό μείγμα λαδιών για μασάζ σε περιπτώσεις κρυολογήματος

Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Η αφίδα είναι το πιο διαδεδομένο έντομο που εμφανίζεται στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας. Αρκετοί αναφέρονται σε...
Περισσότερα
Αφίδες, 5 τρόποι για την καταπολέμηση της μελίγκρας (+video)

Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Γλυκό κυδώνι με το μοναδικό άρωμα, ένας υπέροχος καρπός με έντονο χρυσό χρώμα σε σχήμα που θυμίζει αχλάδι.Η καλλιέργεια της...
Περισσότερα
Κυδωνιά: 12 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Βυσσινάδα από τον κήπο μας και μοναδικά γλυκά με υπέροχα βύσσινα.Η βυσσινιά είναι ένα καρποφόρο δέντρο που μοιάζει πολύ με...
Περισσότερα
Βυσσινιά: 11 μυστικά για την καλλιέργεια

Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Το ραπανάκι είναι ο ταξιδευτής του χρόνου και του τόπου. Θα το συναντήσουμε εκεί στο 2500 π.χ  στην Κίνα, θα...
Περισσότερα
Ραπανάκι, ο ρόλος και αποτελεσματικότητά του στη διατροφή μας.

Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Τι θέλει να μας πει ένα φυτό όταν οι άκρες των φύλλων του γίνονται καφέ και χάνουν το πράσινο χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι άκρες των φύλλων;

Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Ρόφημα με μέλι, νερό και λεμόνι Ένας, λοιπόν, από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να αποκομίσουμε...
Περισσότερα
Νερόμελο, ένα ρόφημα γεμάτο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας!

Διατήρηση ζωικών τροφών

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ μέθοδος συντήρησης κρέατος :
Βράζουμε το κρέας καλά και μόλις το βγάζουμε απο την κατσαρόλα το ρίχνουμε ΑΜΕΣΩΣ μέσα σε δοχείο που περιέχει λάδι . Το κρέας είναι βαρύτερο και βυθίζεται . Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει ποσότητα λαδιού ικανή να σκεπάσει τελείως το κρέας . Τώρα το κρέας μπορεί να παραμείνει ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ για πολύ καιρό . Στα πειράματά μου χρησιμοποίησα σπορέλαιο που περίσσεψε απο τηγάνισμα . Μετά τρείς μήνες έβγαλα το κρέας απο το λάδι και το έβρασα για ένα λεπτό ( αν και πιστεύω οτι ήταν στείρο μικροβίων και δεν χρειαζόταν ο βρασμός ) . Η γεύση του δεν είχε αλλοιωθεί καθόλου ( ήταν αισθητή μια γεύση σπορέλαιου που υποθέτω οτι δεν θα υπήρχε αν είχα χρησιμοποιήσει ελαιόλαδο ) . Γύρω απο το κρέας που ήταν βυθισμένο στο λάδι είχε σχηματισθεί μια “άλως” . Υποθέτω οτι οφειλόταν στην έξοδο νερού με διαλυμένες ουσίες του κρέατος . Ίσως εάν έβραζα το κρέας στον ατμό να μην σχηματιζόταν άλως .
Αυτή είναι η πιό οικονομική μέθοδος συντήρησης κρέατος . Στα χωριά κάποτε συντηρούσαν το βρασμένο κρέας εκτός ψυγείου βυθίζοντάς το μέσα σε λιωμένο ζωϊκό λίπος . Όταν στερεοποιούνταν το λίπος , προστάτευε το κρέας απο τα μικρόβια και το οξυγόνο . Ήταν ο γνωστός “καβουρμάς” . Σύμφωνα με αυτά που προανέφερα , εάν δεν έχουμε αρκετό λίπος για να καλύψουμε όλο το κρέας , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι .
Στην Ισπανία διατηρούν το κρέας εκτός ψυγείου καλυμμένο με λεπτή στρώση λίπους ( χαμόν ) . Αν θυμάμαι καλά , η μέθοδος αυτή έχει υψηλό κόστος γιατί απαιτεί μακρά επεξεργασία του κρέατος .

Μια   άλλη  μέθοδος    αφορά  τον  φούρνο  αφυδάτωσης
Καθαρίζουμε   το  κρέας  , με  μαχαίρι ,   απο  το  λίπος  .  Έπειτα   βράζουμε    τα   κομμάτια   του  κρέατος     σε  ατμό  ώστε  να  λιώσει  και  να  φύγει   και  άλλο  λίπος .  Μόλις  τα  βγάλουμε  απο  τον   ατμό  τα  καλύπτουμε  αμέσως   με  κάποια  ανόργανη  σκόνη  (  πχ  άργιλλο  )  και  τα  βάζουμε    στον  φούρνο  αφυδάτωσης   .  Αφυδατώνουμε  ισχυρά  για   λίγες  ώρες  και  έπειτα   κρεμάμε  τα  κομμάτια  σε     αεριζόμενο  χώρο   .

Η  αφυδάτωση  είναι    οικολογική  μέθοδος   συντήρησης  διότι  δεν  απαιτεί  ψυγεία .   Εάν  πρόκειται  για  τρόφιμα  που  θα   ξεφλουδιστούν  προτού  καταναλωθούν  ,  τότε  δεν  μας  ενοχλεί  εάν  πάνω  τους  υπάρχει  αιθάλη  (  καπνιά ) .   Γι’  αυτές    τις  περιπτώσεις  αυτός  ο  φούρνος   αφυδάτωσης  είναι    ιδανικός   .
Πρόκειται  για  μια  στοά    .  H  μία  είσοδος   έχει  μια  θυρίδα   πολύ  χαμηλά    ενώ  η  άλλη   έχει  ένα  παράθυρο  απο  τη  μέση  και  πάνω   .

dehydro

Κρεμάμε  μέσα    τα   τρόφιμα    και  ανάβουμε  στην χαμηλή  θυρίδα  φθηνά    καύσιμα υλικά   (  πχ  άχυρα  )  .
Μπορούμε  να  κάνουμε  πλήρη  αφυδάτωση  ή    μερική  αφυδάτωση  (  συνεχίζουμε  την   υπόλοιπη   σε  σκιερό  μέρος  που  αερίζεται  καλά  ) .

About admin

Check Also

Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.