Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Breaking News

6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Τα έντομα στον λαχανόκηπο αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς δημιουργούν σοβαρές ζημιές στο φύλλωμα των κηπευτικών, στην ανθοφορία και στην...
Περισσότερα
6 έντομα που προσβάλλουν τα λαχανικά και τρόποι αντιμετώπισης

Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Ξεράθηκε η τριανταφυλλιά; Γιατί εμφανίζουν κίτρινα φύλλα οι τριανταφυλλιές;Αν η μας εμφανίζει σημάδια στα φύλλα, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο...
Περισσότερα
Γιατί ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

Στο άρθρο μου αυτό θα βρείτε γενικές πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε τα βότανα για να ετοιμάσουμε πολύτιμα γεύματα! Και ναι, τα...
Περισσότερα
Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #4

…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

…ἀλλὰ γὰρ αἴτιος ὁ ἐγκέφαλος τούτου τοῦ πάθεος, ὥσπερ καὶ τῶν ἄλλων νοσημάτων τῶν μεγίστων·  ὅτῳ δὲ τρόπῳ καὶ ἐξ...
Περισσότερα
…αλλά γαρ αίτιος ο εγκέφαλος τούτου του πάθεος, ώσπερ και των άλλων νοσημάτων των μεγίστων.

Αχιλλέα

…όπως πολλές φορές έχω πει*, ένα από τα πιο συνηθισμένα άγρια βότανα είναι, η αχιλλέα/Achillea millefolium. Αν παρατηρήσουμε ή ερευνήσουμε...
Περισσότερα
Αχιλλέα

Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Οι επιστήμονες δείχνουν ότι η ανθρώπινη συνείδηση ​​θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της “εντροπίας” Είναι αρκετά εντυπωσιακό το γεγονός...
Περισσότερα
Η διάρκεια της υγείας μας είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια της ζωής μας”

Περιπατητικός διαλογισμός

-. το μυαλό μου μπορεί να πάει σε χίλιες κατευθύνσεις. -. αλλά υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι, που εδώ περπατώ με...
Περισσότερα
Περιπατητικός διαλογισμός

Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

Όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για την υγεία του και για τη θεραπεία του έχουν προβλεφθεί από τον Θεό και...
Περισσότερα
Theophrastus Bombastus Von Hohenheim, ο διαπρεπής γιατρός και πρωτοπόρος της τοξικολογίας, γνωστός ως Παράκελσος

τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

Το να βάζουν τρία γεύματα την ημέρα στο τραπέζι ήταν ένας αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ το χρόνο που...
Περισσότερα
τα παιδιά που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να εμφανίσουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους αργότερα στη ζωή τους.

όταν με ρώτησαν πως αναζωoγονούμε το μυαλό μας σε 5′ λεπτά, είπα πως ο dr. Win Wenger έχει πει…

Ο dr. Win Wenger ήταν πρωτοπόρος στους τομείς της δημιουργικότητας και της δημιουργικής μεθόδου, της επιταχυνόμενης μάθησης, της ανάπτυξης του...
Περισσότερα
όταν με ρώτησαν πως αναζωoγονούμε το μυαλό μας σε 5′ λεπτά, είπα πως ο dr. Win Wenger έχει πει…

Διατήρηση ζωικών τροφών

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ μέθοδος συντήρησης κρέατος :
Βράζουμε το κρέας καλά και μόλις το βγάζουμε απο την κατσαρόλα το ρίχνουμε ΑΜΕΣΩΣ μέσα σε δοχείο που περιέχει λάδι . Το κρέας είναι βαρύτερο και βυθίζεται . Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει ποσότητα λαδιού ικανή να σκεπάσει τελείως το κρέας . Τώρα το κρέας μπορεί να παραμείνει ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ για πολύ καιρό . Στα πειράματά μου χρησιμοποίησα σπορέλαιο που περίσσεψε απο τηγάνισμα . Μετά τρείς μήνες έβγαλα το κρέας απο το λάδι και το έβρασα για ένα λεπτό ( αν και πιστεύω οτι ήταν στείρο μικροβίων και δεν χρειαζόταν ο βρασμός ) . Η γεύση του δεν είχε αλλοιωθεί καθόλου ( ήταν αισθητή μια γεύση σπορέλαιου που υποθέτω οτι δεν θα υπήρχε αν είχα χρησιμοποιήσει ελαιόλαδο ) . Γύρω απο το κρέας που ήταν βυθισμένο στο λάδι είχε σχηματισθεί μια “άλως” . Υποθέτω οτι οφειλόταν στην έξοδο νερού με διαλυμένες ουσίες του κρέατος . Ίσως εάν έβραζα το κρέας στον ατμό να μην σχηματιζόταν άλως .
Αυτή είναι η πιό οικονομική μέθοδος συντήρησης κρέατος . Στα χωριά κάποτε συντηρούσαν το βρασμένο κρέας εκτός ψυγείου βυθίζοντάς το μέσα σε λιωμένο ζωϊκό λίπος . Όταν στερεοποιούνταν το λίπος , προστάτευε το κρέας απο τα μικρόβια και το οξυγόνο . Ήταν ο γνωστός “καβουρμάς” . Σύμφωνα με αυτά που προανέφερα , εάν δεν έχουμε αρκετό λίπος για να καλύψουμε όλο το κρέας , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι .
Στην Ισπανία διατηρούν το κρέας εκτός ψυγείου καλυμμένο με λεπτή στρώση λίπους ( χαμόν ) . Αν θυμάμαι καλά , η μέθοδος αυτή έχει υψηλό κόστος γιατί απαιτεί μακρά επεξεργασία του κρέατος .

Μια   άλλη  μέθοδος    αφορά  τον  φούρνο  αφυδάτωσης
Καθαρίζουμε   το  κρέας  , με  μαχαίρι ,   απο  το  λίπος  .  Έπειτα   βράζουμε    τα   κομμάτια   του  κρέατος     σε  ατμό  ώστε  να  λιώσει  και  να  φύγει   και  άλλο  λίπος .  Μόλις  τα  βγάλουμε  απο  τον   ατμό  τα  καλύπτουμε  αμέσως   με  κάποια  ανόργανη  σκόνη  (  πχ  άργιλλο  )  και  τα  βάζουμε    στον  φούρνο  αφυδάτωσης   .  Αφυδατώνουμε  ισχυρά  για   λίγες  ώρες  και  έπειτα   κρεμάμε  τα  κομμάτια  σε     αεριζόμενο  χώρο   .

Η  αφυδάτωση  είναι    οικολογική  μέθοδος   συντήρησης  διότι  δεν  απαιτεί  ψυγεία .   Εάν  πρόκειται  για  τρόφιμα  που  θα   ξεφλουδιστούν  προτού  καταναλωθούν  ,  τότε  δεν  μας  ενοχλεί  εάν  πάνω  τους  υπάρχει  αιθάλη  (  καπνιά ) .   Γι’  αυτές    τις  περιπτώσεις  αυτός  ο  φούρνος   αφυδάτωσης  είναι    ιδανικός   .
Πρόκειται  για  μια  στοά    .  H  μία  είσοδος   έχει  μια  θυρίδα   πολύ  χαμηλά    ενώ  η  άλλη   έχει  ένα  παράθυρο  απο  τη  μέση  και  πάνω   .

dehydro

Κρεμάμε  μέσα    τα   τρόφιμα    και  ανάβουμε  στην χαμηλή  θυρίδα  φθηνά    καύσιμα υλικά   (  πχ  άχυρα  )  .
Μπορούμε  να  κάνουμε  πλήρη  αφυδάτωση  ή    μερική  αφυδάτωση  (  συνεχίζουμε  την   υπόλοιπη   σε  σκιερό  μέρος  που  αερίζεται  καλά  ) .

About admin

Check Also

Συντήρηση χυμών στην κατάψυξη

Oι χυμοί μπορούν να μείνουν φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει …

Αποθήκευση φρούτων και λαχανικών σε κελάρια

Χρησιμοποιήστε αυτές τις βασικές οδηγίες αποθήκευσης, για να κρατήσετε αυτά που παράγει ο κήπο σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.