Παρασκευή , 11 Απριλίου 2025
Breaking News

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Η σάλβια (Salvia greggii, Salvia microphylla) είναι ένας όμορφος θάμνος με πολλά κόκκινα λουλούδια, ιδανικό φυτό για να φυτέψουμε σε...
Περισσότερα
Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Tροφές πλούσιες σε κολλαγόνο ή που συντελούν στην παραγωγή του, με ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο με ισχυρή αντιγηραντική δράση, οι οποίες φροντίζουν την επιδερμίδα μας και μας χαρίζουν νεανική όψη. Το κολλαγόνο και οι τροφές που το περιέχουν ή συμβάλλουν στην παραγωγή του κάνουν το δέρμα μας σφριγηλό και λαμπερό, υποστηρίζουν τα εσωτερικά μας όργανα, τους χόνδρους, τους μύες και τα οστά μας. Το κολλαγόνο κρατά το σώμα μας, στη κυριολεξία όρθιο. Χωρίς αυτή την πρωτεΐνη θα ήμασταν μια άμορφη μάζα. Χωρίς το κολλαγόνο το πρόσωπό δεν θα είχε την περίφημη ελαστίνη που το διατηρεί τεντωμένο. Θα ήταν χαλαρό και πλαδαρό, γεμάτο γραμμές έκφρασης, οι οποίες θα μετατρέπονταν σε μόνιμες ρυτίδες. Ας δούμε κάποια από τα τρόφιμα που ή περιέχουν κολλαγόνο ή συντελούν στη παραγωγή του -. το περίφημο ασπράδι αυγού, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα πηγή κολλαγόνου, το ασπράδι του αυγού, είναι πλούσιο σε αμινοξέα απαραίτητα για τη σωστή παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μας. -. κόκκινες πιπεριές, απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου. -. σκόρδο!!! Ναι-ναι, το σκόρδο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και σε συνδυασμό με βιταμίνη C, ψευδάργυρο και χαλκό κάνει θαύματα!!! -. κοτόπουλο με γαλοπούλα, τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα είναι εξαιρετικές πηγές κολλαγόνου. αν θέλουμε το φαγητό μας να έχει το κολλαγόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας βράζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο, ή τη γαλοπούλα χωρίς να πετάξουμε τίποτα, ούτε καν τις φτερούγες ή το δέρμα γιατί χρειαζόμαστε το κολλαγόνο που τα μέρη αυτά της κότας ή της γαλοπούλας το έχουν πλούσιο, όπως και τα κόκαλα. Ο ζωμός από αυτά τα κρέατα είναι ένα συμπύκνωμα κολλαγόνου και αμινοξέων!!! thalia:botanologia.gr αυγά και πρωτεΐνες: https://botanologia.gr/ayga-kai-prote-nes/ Tα υψηλής απορροφήσιμης μορφής αντιοξειδωτικά του κρόκου των αυγών: https://botanologia.gr/ta-ypsilis-aporrofisimis-morfis…/ Αυγά – ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος;: https://botanologia.gr/ayga-poios-einai-o-pio-ygieinos…/ Κοτόσουπα,η συνταγή της σούπας που αυξάνει την ανοσία του οργανισμού μας: https://botanologia.gr/kotosoypa-i-syntagi-tis-soypas-poy-ayxanei-tin-anosia-toy-organismoy/ #αυγά #μένουμε_υγιείς #botanologia_gr

The post Tροφές πλούσιες σε κολλαγόνο ή που συντελούν στην παραγωγή του, με ισχυρή αντιγηραντική δράση. appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Σαν-ποίημα,-σαν-μύθος-και-πάλι-για-την-καλέντουλα,-την-πανέμορφη-ηλιολάτρη!

Σαν ποίημα, σαν μύθος και πάλι για την καλέντουλα, την πανέμορφη ηλιολάτρη!

Καλέντουλα  – η πανέμορφη ηλιολάτρης! Και ναι, είναι η καλέντουλα ένα τρυφερό κυπελάκι που μεταφέρει …

Από-τη-χλωρίδα-της-ελληνικής-γης-:-ecballium-elaterium/-πικραγγουριά

Από τη χλωρίδα της ελληνικής γης : Ecballium elaterium/ πικραγγουριά

Η πικραγγουριά/Ecballium elaterium, είναι φυτό της οικογένειας των κολοκυνθοειδών, συγγενικό φυτό με την κολοκυθιά, την αγγουριά και  την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.