Σάββατο , 21 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Η μπρουνέρα είναι ένα πανέμορφο που ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό φύλλωμα σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ανθοφορία του.Στο εξωτερικό, η...
Περισσότερα
Mπρουνέρα: Ένα πανέμορφο φυτό που αντέχει στην παγωνιά

Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως φάρμακου για τη γρίπη χρονολογείται από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή. Συνήθως,...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω σιρόπι με καρπούς κουφοξυλιάς/σαμπούκου

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Tροφές πλούσιες σε κολλαγόνο ή που συντελούν στην παραγωγή του, με ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο με ισχυρή αντιγηραντική δράση, οι οποίες φροντίζουν την επιδερμίδα μας και μας χαρίζουν νεανική όψη. Το κολλαγόνο και οι τροφές που το περιέχουν ή συμβάλλουν στην παραγωγή του κάνουν το δέρμα μας σφριγηλό και λαμπερό, υποστηρίζουν τα εσωτερικά μας όργανα, τους χόνδρους, τους μύες και τα οστά μας. Το κολλαγόνο κρατά το σώμα μας, στη κυριολεξία όρθιο. Χωρίς αυτή την πρωτεΐνη θα ήμασταν μια άμορφη μάζα. Χωρίς το κολλαγόνο το πρόσωπό δεν θα είχε την περίφημη ελαστίνη που το διατηρεί τεντωμένο. Θα ήταν χαλαρό και πλαδαρό, γεμάτο γραμμές έκφρασης, οι οποίες θα μετατρέπονταν σε μόνιμες ρυτίδες. Ας δούμε κάποια από τα τρόφιμα που ή περιέχουν κολλαγόνο ή συντελούν στη παραγωγή του -. το περίφημο ασπράδι αυγού, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα πηγή κολλαγόνου, το ασπράδι του αυγού, είναι πλούσιο σε αμινοξέα απαραίτητα για τη σωστή παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μας. -. κόκκινες πιπεριές, απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου. -. σκόρδο!!! Ναι-ναι, το σκόρδο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και σε συνδυασμό με βιταμίνη C, ψευδάργυρο και χαλκό κάνει θαύματα!!! -. κοτόπουλο με γαλοπούλα, τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα είναι εξαιρετικές πηγές κολλαγόνου. αν θέλουμε το φαγητό μας να έχει το κολλαγόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας βράζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο, ή τη γαλοπούλα χωρίς να πετάξουμε τίποτα, ούτε καν τις φτερούγες ή το δέρμα γιατί χρειαζόμαστε το κολλαγόνο που τα μέρη αυτά της κότας ή της γαλοπούλας το έχουν πλούσιο, όπως και τα κόκαλα. Ο ζωμός από αυτά τα κρέατα είναι ένα συμπύκνωμα κολλαγόνου και αμινοξέων!!! thalia:botanologia.gr αυγά και πρωτεΐνες: https://botanologia.gr/ayga-kai-prote-nes/ Tα υψηλής απορροφήσιμης μορφής αντιοξειδωτικά του κρόκου των αυγών: https://botanologia.gr/ta-ypsilis-aporrofisimis-morfis…/ Αυγά – ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος;: https://botanologia.gr/ayga-poios-einai-o-pio-ygieinos…/ Κοτόσουπα,η συνταγή της σούπας που αυξάνει την ανοσία του οργανισμού μας: https://botanologia.gr/kotosoypa-i-syntagi-tis-soypas-poy-ayxanei-tin-anosia-toy-organismoy/ #αυγά #μένουμε_υγιείς #botanologia_gr

The post Tροφές πλούσιες σε κολλαγόνο ή που συντελούν στην παραγωγή του, με ισχυρή αντιγηραντική δράση. appeared first on Βοτανολογία.

About admin

Check Also

Μαϊντανός-και-πως-ετοιμάζω-ένα-γρήγορο-και-αναζωογονητικό-φυσικό-ρόφημα

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του …

Επίφυση-ή-τρίτο-μάτι,-η “έδρα-της-ψυχής”-σύμφωνα-με-τον-rene-descartes.

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.