Τετάρτη , 7 Μαΐου 2025
Breaking News

Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Εξαιρετικά ανθεκτικό, αποτελεί το ιδανικό φυτό για δημιουργία πυκνού φράχτη στον κήπο μας. Και το όνομα του; Ράμνος!Γνωστός και ως...
Περισσότερα
Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

Η ψευδοπιπεριά είναι ένα ψηλό καλλωπιστικό στον κήπο μας.Γνωστή και ως πιπερόδεντρο ή βραζιλιάνικο πιπέρι, η ψευδοπιπεριά (Schinus molle) κατάγεται...
Περισσότερα
Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Κατασκευή κλούβας για ορτύκια

Ένα υπέροχο βίντεο που παρουσιάζει την κατασκευή μίας κλούβας με χώρισμα στη μέση, απόλυτα λειτουργική και όμορφη. Η κατασκευή είναι ιδανική για μικρή εκτροφή ορτυκιών στο σπίτι. ΚΛΟΥΒΙ ΓΙΑ ΟΡΤΥΚΙΑ ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κατασκευασμένο από γαλβανιζέ πλέγμα με επένδυση PVC για την αποτροπή διάβρωσης του πλέγματος από τα οξέα των περιτωμάτων και …

Read More »

Ιούλιος, εργασίες στον κήπο

Ιούλιος, ο έβδομος μήνας του χρόνου, και βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού! Επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες που δυσκολεύουν την ανάπτυξη και την ανθοφορία των φυτών, αλλά παράλληλα συντελούν στην ωρίμανση και την συγκομιδή πολλών αγαπημένουν φρούτων και λαχανικών. Αυτή την περίοδο, κάνουμε τις τελευταίες φυτεύσεις για όψιμα καλοκαιρινά κηπευτικά και παράλληλα ετοιμαζόμαστε …

Read More »

Αντιμετώπιση της ευδεμίδας στο αμπέλι

Όσοι έχουμε ή κρεβατίνα γνωρίζουμε την ευδεμίδα, το έντομο που κάθε χρόνο προσβάλλει την καλλιέργεια του αμπελιού, προκαλώντας σημαντικές ζημιές τόσο στις οινοποιήσιμες όσο και στις επιτραπέζιες ποικιλίες σταφυλιών. Η ευδεμίδα είναι γνωστή και ως «σκουλήκι των σταφυλιών». Πρόκειται για ένα μικρό καστανοπράσινο πεταλουδάκι μήκους 6 – 8 χιλιοστών, που …

Read More »

Συρτή με Downrigger – μηχανισµό καταβύθισης

H συρτή με downrigger ήταν ένα ψάρεμα που μεσουράνησε κατά τη δεκαετία του ‘90, αλλά σήμερα είναι ελαφρώς ξεπερασμένο, καθώς οι περισσότερες συρτές πλέον γίνονται με μολύβι-φύλακα. Η φιλοσοφία του downrigger ήρθε από την Αμερική και αφορά στη χρήση ενός μεγάλου μηχανήματος που μπορεί και ανεβο-κατεβάζει το μολύβι μας με …

Read More »

Ντουλάπια από μεταλλικά βαρέλια

Τα μεταλλικά βαρέλια πετρέλαιου / λαδιού, δεν είναι και κάτι που βρίσκεις στον δρόμο σου κάθε μέρα. Αλλά πολλοί είτε λόγω επαγγέλματος είτε λόγω τύχης μπορεί να έχουν βρεί κατά καιρούς αρκετά. Οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν κυρίως σε απλές κατασκευές, όπως κάδοι σκουπιδιών, καζάνι για κάρβουνα, ψησταριές… Αν το βαρέλι …

Read More »

Παραδοσιακές ποικιλίες vs Υβρίδια

Επικίνδυνος περιορισμός της γενετικής βάσης παρατηρείται τα τελευταία 30 χρόνια σε όλες σχεδόν τις σημαντικές καλλιέργειες. Για πολλές από αυτές δεν χρησιμοποιούνται στη βελτίωση περισσότερο από το 5-10% της διαθέσιμης παραλλακτικότητας. Και όμως, στην Ελλάδα μόνο, καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα 111 ντόπιες ποικιλίες και πληθυσμοί μαλακού σιταριού, 139 ντόπιες ποικιλίες και …

Read More »

Κρανιά και κράνα

Μία ακόμη υπερτροφή της Ελλάδας Η κρανιά (cornus) είναι ένα αυτόχθονο φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος από 5 έως και 10 μέτρα. Καλλιεργείται στο βόρειο ορεινό και ημιορεινό τμήμα της χώρας σε υψόμετρο από 300 μέχρι 900 μέτρα καθώς αντέχει ακόμη και σε θερμοκρασίες έως -25 βαθμούς κελσίου. Η …

Read More »

Χαρουπιά : Ο χαμένος ελληνικός θησαυρός

Χαρουπιά το δέντρο εργοστάσιο Η χαρουπιά ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες οι οποίοι την καλλιεργούσαν για τους καρπούς της. Ο Πλίνιος περιγράφει τα γλυκά φασόλια της χαρουπιάς σαν τροφή για τα γουρούνια. Από τον Θεόφραστο μαθαίνουμε ότι το δέντρο, οι Ίωνες το αποκαλούσαν κερωνία ενώ ο καρπός ονομάζονταν και αιγυπτιακό …

Read More »

Πως να φτιάξετε τυρί με… κεφίρ!

Πως να φτιάξετε τυρί με… κεφίρ! Θέλατε ποτέ να φτιάξετε τυρί αλλά είστε πολύ προβληματισμένοι από την περίπλοκη διαδικασία;Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε τυρί με κεφίρ γάλακτος, ένα εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο, μαλακό τυρί που θα έχει υποστεί ζύμωση. Πρέπει επίσης να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε κόκκους γάλακτος κεφίρ (Όχι νερού, και καλά είναι να …

Read More »

Τα παγώνια

Το παγώνι ή παγόνι (επιστ. λατ. Pavo, ελλ. ταώς) είναι πτηνό της οικογένειας των φασιανιδών, της τάξης των ορνιθόμορφων. Κατάγεται από τα δάση της Νότιας Ινδίας. Στην Ευρώπη ήρθε από την αρχαιότητα και εξημερώθηκε με άγνωστο τρόπο. Ήταν γνωστό στη Μεσοποταμία, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ήταν πιστευτό ότι …

Read More »