Σάββατο , 3 Μαΐου 2025
Breaking News

Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Εξαιρετικά ανθεκτικό, αποτελεί το ιδανικό φυτό για δημιουργία πυκνού φράχτη στον κήπο μας. Και το όνομα του; Ράμνος!Γνωστός και ως...
Περισσότερα
Ράμνος: Ένα φυτό για πυκνό φράχτη

Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

Η ψευδοπιπεριά είναι ένα ψηλό καλλωπιστικό στον κήπο μας.Γνωστή και ως πιπερόδεντρο ή βραζιλιάνικο πιπέρι, η ψευδοπιπεριά (Schinus molle) κατάγεται...
Περισσότερα
Ψευδοπιπεριά: Ένα εντυπωσιακό δέντρο για σκια

μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

Σε πάρα πολλά παραδοσιακά θεραπευτικά συστήματα, εδώ και αιώνες, το μέλι συστήνεται ως φυσικό ίαμα/φάρμακο πολλών ασθενειών, με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες! Στην...
Περισσότερα
μέλι βοτάνων, ένα πανίσχυρο ίαμα!

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Zoom στα γαϊδουράγκαθα!

Οι φωτογραφίες στα γαιδουράγκαθα τραβήχτηκαν σε υψόμετρο 1500 μέτρων μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή και κοπιαστική δουλειά για τη σήμανση και διάνοιξη των μονοπατιών του χωριού μας. Στο τέλος ενός από αυτά τα μονοπάτια βρίσκεται και η Μεσισσόβρυση. Λίγο πιο κάτω από την ψηλότερη βουνοκορφή των χωριών μας. Έχω …

Read More »

Θερισμός σταριού

Ο καιρός πέρασε και το στάρι ήρθε και λύγισε το στάχυ του ελαφρά, σαν κουρασμένο από το βάρος του καρπού του. Ήταν θεριστής και έπρεπε να κάνουμε την αναβίωση του χειρωνακτικού θερισμού μιας και αυτός ήταν ο σκοπός μας για να δούμε στην πράξη τον πόνο και το μόχθο της …

Read More »

Διατήρηση τροφών την αρχαιότητα

Διατήρηση νωπού κρέατος χωρίς αλάτι: Καλύπτεται το νωπό κρέας με μέλι και κρεμιέται ψηλά μαζί με το σκεύος. Χρησιμοποιείται οποιαδήποτε στιγμή.. Η μέθοδος αυτή προτιμάται το χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι το κρέας αντέχει μόνο για λίγες μέρες. Το ίδιο ισχύει και για το βραστό κρέας.Διατήρηση τηγανιτών ψαριών: Περιχύνονται με ζεστό …

Read More »

Ενυδρειοπονία

· ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΣΑ(Διακοπτόμενη) ΡΟΗ · ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΘΡΕΨΗΣ (Τ.Μ.Θ.) · ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΜΠΩΤΗ ( ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ) · “ΒΑΡΕΛΟ-ΠΟΝΙΚΟ” ΣΥΣΤΗΜΑ · ΕΞΟΔΟΣ ΑΞΟΝΑ · ΕΞΟΔΟΣ ΑΞΟΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ · ΕΞΟΔΟΣ ΑΞΟΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ · ΤΥΠΟΙ ΣΙΦΩΝΙΩΝ · ΚΥΡΤΩΣΗ ΜΟΡΦΗΣ J (ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΙΔΑΚΑ CARLSON)/ΚΥΡΤΩΣΗ ΜΟΡΦΗΣ U · ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΧΩΡΙΣ …

Read More »

Φτιάχνω φορμαέλα Παρνασσού

Η φορμαέλα Παρνασσού αρκετά εύγευστο και παρασκευάζεται σε μικρά κεφάλια βάρους 150-200 δραμιών (480-640 γραμ.) περίπου, στο βουνό Παρνασσό, από το γάλα των εκεί προβάτων. Η ωρίμανση και διατήρηση της φρομαέλας γίνεται στις σπηλιές του βουνού και ιδιαίτερα στο πολύ ευρύχωρη και ψυχρή σπηλιά που αποκαλείται «Τυργιάς» μέσα στην οποία …

Read More »

Φτιάχνω σκιάχτρα-Προστασία από ζώα και πουλιά

ΤΑ ΖΟΥΛΑΠΙΑ-ΤΑ ΣΚΙΑΖΟΥΡΙΑ-ΟΙ ΤΣΑΚΑΤΟΥΡΕΣα’) Ποιά ζώα βλάφτουν τά σπαρτά. Όλα τά ζούμπερα (μικρά και μεγάλα ζώα) είναι κίντυνος στά σπαρτά. Άπ τό μερμήγκι ως τ’ αλλο μεγαλύτερο ζουλάπι μέ τον καημένον τό γεωργό τά βάζουν. Άπ’ αυτόν αρπάζουν γιά νά ζήσουν.Καί πρώτα-πρώτα: Τον καιρό όπου είναι χλόη ακόμα τό σιτάρι …

Read More »

Φτιάχνω rejuvelac-Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα

Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που και αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα. Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Ένα πολλών στελεχών βακτηρίων …

Read More »

Εύκολη διατήρηση ρυζιού και δημητριακών

Μία ανακάλυψη που θεωρείτε σημαντική έχει ανακοινωθεί, που σχετίζεται με την διατήρηση των δημητριακών. Για να διατηρήσεις ρύζι και να το ασφαλίσεις από έντομα και ποντίκια, τίποτα περισσότερο δεν χρειάζεται από το να μην ανεμιστεί αφού θεριστεί και να αποθηκευτεί στη σιταποθήκη αναμεμιγμένο με το άχυρο (χόρτο, σκύβαλο). Αποθηκευμένο έτσι …

Read More »

Φτιάχνω πρόχειρο τσιμέντο

Σε μισό λίτρο γάλα προσθέστε μία ίδια ποσότητα ξυδιού με σκοπό να το πήξετε. Μετά ξεχωρίστε το τυρόπηγμα από το τυρόγαλα και ανακατέψτε το τυρόγαλα με τέσσερα ή πέντε αυγά, χτυπώντας τα όλα μαζί καλά.Όταν ανακατωθούν καλά προσθέστε άσβεστο ασβέστη μέσω μίας κρησάρας, μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή μίας λεπτής …

Read More »

Φτιάχνω μαγιά για ψωμί

Εύκολη μαγιά για ψωμίΒράστε 450 γραμμάρια καλό αλεύρι, 110 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη και λίγο αλάτι, σε 7.6 λίτρα νερό για μία ώρα. Όταν είναι ζεστό σαν το γάλα, βάλτε το σε μπουκάλια και κλείστε το με πώμα. Είναι κατάλληλο για χρήση για 24 ώρες. Μισό κιλό από αυτή τη μαγιά …

Read More »