Εμβόλια: Μουρούτης Κωνσταντίνος
Ο κ. Κωνσταντίνος Μουρούτης στην ομιλία του αυτή παραθέτει τους κινδύνους και τους μύθους των εμβολιασμών. Κάνει μία υπέροχη ανάλυση βασισμένη σε έρευνες για τα εμβόλια που δίνουμε στα παιδιά μας …
Read More »Ο κ. Κωνσταντίνος Μουρούτης στην ομιλία του αυτή παραθέτει τους κινδύνους και τους μύθους των εμβολιασμών. Κάνει μία υπέροχη ανάλυση βασισμένη σε έρευνες για τα εμβόλια που δίνουμε στα παιδιά μας …
Read More »Αξίνες, φτυάρια, πατητήρια, σκαληστήρια, κόσες κι ένα σωρό άλλα γεωργικά εργαλεία πεταμένα στο πάτωμα, δεν είναι ότι καλύτερο για να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να έχουμε πρόσβαση σε αυτό που χρειαζόμαστε τώρα. Έτσι αναγκαζόμαστε να ανακατεύουμε άλλη μια φορά τα εργαλεία και να τα κάνουμε χειρότερα από ότι ήσαν πριν. …
Read More »Ο κοινός σαργός παραμένει ακόμα και στις μέρες μας ένα από τα είδη σε επάρκεια, ίσως εξαιτίας της μεγάλης προσαρμοστικότητας που δείχνει να διαθέτει σε κάθε είδους βυθό, του αρκετά υψηλού δείκτη νοημοσύνης, αλλά και του μεταναστευτικού χαρακτήρα που εμφανίζει κάποιες περιόδους του χρόνου. Η αριθμητική του υπεροχή απέναντι στα …
Read More »Πόσο άναυδος μένω όταν διαβάζω τόσο σημαντικές ανακαλύψεις… Συγχαρητήρια ανακαλύψατε τυχαίως κάτι, μόνο που η ανακάλυψη αυτή έχει γίνει από του Έλληνες 2.000 χρόνια πριν και ουσιαστικά έχει ορισθεί από τι φθείρεται ο οργανισμός, και φυσικά πως καθαρίζεται… για να γιατρευτεί… χωρίς μαγικά χάπια… μόνο με τη τροφή και την …
Read More »Γερολιµένας και Μέζαπος Στο Γερολιµένα, στο Νικλιάνικο, η περιοχή συλλογής αλατιού ξεκινά από το Μονοδένδρι και φτάνει ως το Γιάλι. Οι λούµπες, όπως λέγονται εδώ οι γούρνες, βρίσκονται πολύ κοντά στη θάλασσα, είναι φυσικές και γενικά δεν έχουν πολύ πυκνή διάταξη. Εκτός από τις ιδιόκτητες λούµπες του Σκλαβόλια και του …
Read More »Στη ξηρή αλάτιση λόγω ωσμωτικών φαινομένων εξέρχεται μικρή ποσότητα νερού και έτσι δημιουργείται ποσότητα σαλαμούρας. Το αλάτι πού είναι γνωστό και σαν μαγειρικό αλάτι είναι ουσία ή όποια αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και από άλλες προσμίξεις. Το αλάτι στη φύση απαντάται σε δύο μορφές είτε ως θαλάσσιο είτε ως ορυκτό. …
Read More »Το πάστωμα των ψαριών, είναι μία από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων Θα έλεγε δε κανείς πως είναι μια τέχνη, μια επιστήμη. Η διαδικασία του παστώματος ψαριών επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, το μέγεθος και τα είδη των ψαριών από την ποιότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε. Για το λόγο αυτό, …
Read More »Ζίννια: Καλλιέργεια: Σπείρετε εξωτερικά, την άνοιξη μέχρι αρχές καλοκαιριού. Οι σπόροι μπορούν να σπαρθούν και κατευθείαν στον κήπο χωρίς μεταφύτεψη. Είναι μονοετές φυτό που φτάνει το ένα μέτρο ύψος. Έχουν μέτριες ανάγκες σε νερό, ποτίστε 1-2 φορές την εβδομάδα. Δυστυχώς είναι επιρρεπή σε ασθένειες και μυκητιάσεις. Βάθος φύτευσης: Επιφανειακή σπορά, …
Read More »Το βάθος δεν επέτρεπε την ξεκάθαρη επισκόπηση του βυθού από την επιφάνεια, έτσι αποφασίσαμε με το ζευγάρι μου να ψαρέψουμε με τη μέθοδο του πλαναρίσματος. Δηλαδή κατάδυση μέχρι το σημείο που η ορατότητα ήταν ικανοποιητική και μετά υποβρύχια πορεία μέχρι να ανακαλύψουμε κάποιο αξιοπρεπές θήραμα και να ασχοληθούμε μαζί του. …
Read More »