Δευτέρα , 4 Αυγούστου 2025
Breaking News

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

– όταν νιώθω ατονία και εξάντληση ενισχύω τον οργανισμό μου με ένα ποτήρι δροσερό νερό detox που έχω στο ψυγείο...
Περισσότερα
Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με ένα πάνγευστο νερό detox

Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

…συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου:τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας Το νάτριο είναι ένα μέταλλο που μας βοηθά...
Περισσότερα
Μαθαίνω – νάτριο ή αλάτι;

Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

     -. Η θέαση άρρωστων προσώπων προετοιμάζει το ανοσοποιητικό σύστημα για την απόκρουση των εισβολέων!      -. Νέα...
Περισσότερα
Στη θέαση και μόνο άρρωστων προσώπων ο εγκέφαλός μας ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Αυτοφαγία και διαλείπουσα νηστεία – Περί νηστείας ευεργετικής!

Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Σημαντικά σημεία… -. το νάτριο και το κάλιο είναι ηλεκτρολύτες που βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρήσει τον όγκο των...
Περισσότερα
Μαθαίνω – τo κάλιο, το νάτριο και ο οργανισμός μας

Περί νηστείας ευεργετικής!

Η νηστεία είναι μια αρχαία παράδοση που εφαρμόζεται σε διάφορες κουλτούρες για σωματικούς και πνευματικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια, οι...
Περισσότερα
Περί νηστείας ευεργετικής!

Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Η ευγνωμοσύνη είναι πολύ περισσότερα από ένα ζεστό συναίσθημα που ζεσταίνει την καρδιά μας! Είναι μια πρακτική που αλλάζει τον...
Περισσότερα
Πώς η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλό μας, βελτιώνει την ψυχική μας υγεία και μας χαρίζει αφθονία!

Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Όταν από την δική μας διάσταση, από τη δική μας πραγματικότητα, “αντιλαμβανόμαστε” τι συμβαίνει σε άλλες διαστάσεις, βιώνουμε ισχυρές ενεργειακές “αναταράξεις” και ανάταση...
Περισσότερα
Τα μονοπάτια που μας οδηγούν στην αφύπνιση και σε άλλες διαστάσεις πέρα από το δικό μας χώρο και χρόνο

Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Στους ήσυχους, συχνά παραγνωρισμένους χώρους του σώματός μας ζει ένα σύστημα τόσο βαθύ, τόσο περίπλοκα σχεδιασμένο, που όταν λειτουργεί άριστα,...
Περισσότερα
Πως να βοηθάμε το λεμφικό μας σύστημα στο πολύτιμό του έργο!

Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Καύσωνας είναι θα περάσει – ποτέ στα χρονικά δεν έμεινε μόνιμα εδώ! Εμείς όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους; 1....
Περισσότερα
Καύσωνας είναι θα περάσει – εμείς όμως τι κάνουμε μέχρι να υποχωρήσει;

Φτιάχνω σιρόπι

Σιρόπια βρίσκουμε όλων των λογιών και γεύσεων στο εμπόριο, όμως ακόμη και το καλύτερο δεν συγκρίνεται με αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι με φρέσκα φρούτα και απλά υλικά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών και τεχνητών χρωμάτων και αρωμάτων. Η παρασκευή τους είναι εύκολη και η πιθανότητα αποτυχίας μηδαμινή. Τα ετοιμάζουμε όταν τα …

Read More »

Φτιάχνω οργανικό φυσικό απορροφήσιμο πυρίτιο

φαρμακευτικές και διουρητικές του ιδιότητεςγια προστασία και ενίσχυση των φυτών μαςοργανικό φυσικό απορροφήσιμο πυρίτιο και ασβέστιο(Biological Transmutations)Το αφέψημα από πολυκόμπι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πυρίτιο συνιστάτε σε πολλές περιπτώσεις για την βελτίωση της υγείας. Το πυρίτιο είναι μέταλλο άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και …

Read More »

Βότανα Μυστικά και Θεραπείες

Βότανα και θεραπείες      Η φύση αποτελεί το μεγαλύτερο φαρμακείο. Η χλωρίδα κρύβει τα μυστικά της πιο λαμπρής ομορφιάς και υγείας, προτείνοντας για κάθε πρόβλημα την άριστη δυνατή λύση. Στο πέρασμα των χρόνων ο άνθρωπος άρχισε να ξεχνά τις θεραπείες της φύσης και προτίμησε να στρέψει το ενδιαφέρον του στα …

Read More »

Μυρμήγκια στο σπίτι; 13 οικολογικές λύσεις

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η άνοιξη έρχεται, το καλοκαίρι πλησιάζει και τα πρώτα μυρμήγκια κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στον πάγκο της κουζίνας αναζητώντας ψίχουλα και υπολείμματα τροφίμων. Ως πρώτο μέτρο διατηρούμε τον πάγκο της κουζίνας καθαρό. Εάν θέλουμε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τα μυρμήγκια δεν χρειάζεται να …

Read More »

Πώς γίνεται ο πολλαπλασιασμός φυτών με μοσχεύματα

Πώς γίνεται ο πολλαπλασιασμός φυτών με μοσχεύματα (video) Πολλές φορές θαυμάζουμε ένα φυτό, ένα λουλούδι σε ένα κήπο και θέλουμε να έχουμε ένα ολόιδιο. Υπάρχει τρόπος, εύκολος και οικονομικός. Ο πολλαπλασιασμός των φυτών με μοσχεύματα είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος δημιουργίας νέων φυτών, καλλωπιστικών, αρωματικών ή καρποφόρων θάμνων και δέντρων. Τα μοσχεύματα είναι τμήματα …

Read More »

Συμπλήρωμα φυσικού ασβεστίου

Για ποιό λόγο είναι το ασβέστιο σημαντικό ; Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό μεταλλικό στοιχείο. Πολλοί Έλληνες δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα του ασβεστίου σε καθημερινή βάση. Το 99% του ασβεστίου βρίσκεται στα οστά και τα δόντια μας. Είναι αναγκαίο δομικό υλικό για να «χτίσουμε» δυνατά και …

Read More »

Όλα τα βήματα για την εγκατάσταση οινοποιήσιμου αμπελώνα

Η καλλιέργεια του αμπελιού ξεκίνησε από τη νότια περιοχή του Καυκάσου πριν 5.000 περίπου χρόνια. Στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα το αμπέλι ήρθε αργότερα περνώντας απ’ τη Φοινίκη, το σημερινό Λίβανο. Από τους Έλληνες το αμπέλι πέρασε στη Ρώμη, στη Γαλλία, στην Ισπανία και σε όλες τις χώρες, από τη …

Read More »

Φύτευση αμπέλου

Η ημερομηνία φύτευσης εξαρτάται από την ποικιλία της αμπέλου, τις καιρικές συνθήκες και τις προτιμήσεις του καλλιεργητή. Σε ιδανικές συνθήκες, θα μπορούσαμε να φυτέψουμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ωστόσο, το δεύτερο μισό του χειμώνα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι αμπελουργοί προτιμούν γενικά έρριζα …

Read More »

Παρασκευή παραδοσιακών ποτών: Κονιάκ, ούζο, μαστίχα

ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ Το κονιάκ παρασκευάζεται από κρασί το, οποίο αποστάζεται σε κοινούς αποστακτήρες. Το κονιάκ δεικνύει γενικώς 45-50 βαθμούς εκατοντάβαθμου οινοπνευματόμετρου. Μετά την απόσταξη το κονιάκ φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια επί αρκετά χρόνια (5-10) για να παλιώσει. Η παλαίωση λόγω διαφόρων χημικών μεταβολών δίνει στα οινοπνευματώδη ποτά εκλεκτότερο άρωμα και …

Read More »

Παρασκευή παραδοσιακών ποτών: Κονιάκ, ούζο, μαστίχα

ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ Το κονιάκ παρασκευάζεται από κρασί το, οποίο αποστάζεται σε κοινούς αποστακτήρες. Το κονιάκ δεικνύει γενικώς 45-50 βαθμούς εκατοντάβαθμου οινοπνευματόμετρου. Μετά την απόσταξη το κονιάκ φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια επί αρκετά χρόνια (5-10) για να παλιώσει. Η παλαίωση λόγω διαφόρων χημικών μεταβολών δίνει στα οινοπνευματώδη ποτά εκλεκτότερο άρωμα και …

Read More »