Κυριακή , 19 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Φτιάχνω υποβρύχιο βανίλια

Παρασκευή γλυκού υποβρύχιου βανίλιας
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γλυκά του κουταλιού σας έχω σήμερα. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα μικρό παιδάκι. Πιο παλιά δεν υπήρχε ούτε ένα Ελληνικό σπίτι που να μην έχει αυτό το κέρασμα στο ντουλάπι μαζί και με τα υπόλοιπα φρουτένια γλυκά του κουταλιού. Αυτό είναι και το γλυκό που παραδοσιακά σερβίρεται στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης στους επισκέπτες.

Το μοναδικό θέμα που είχα σαν παιδί με αυτό το γλυκό ήταν ότι δεν ήθελα να είναι με μαστίχα. Δεν ξέρω γιατί αλλά η γεύση της μαστίχας ήταν δυνατή για τα παιδικά μου γούστα. Έτσι όταν με ρωτούσαν αν θα ήθελα ένα υποβρύχιο η ερώτηση μου ήταν αν είναι βανίλια ή μαστίχα.Εγώ επέλεξα έναν συνδυασμό που σκέφτηκα ότι θα ταιριάζει στα γούστα μας αλλά εσείς μπορείτε να το φτιάξετε με τις γεύσεις που σας αρέσουν. Μπορείτε να βάλετε μαστίχα, να παίξετε με εκχυλίσματα αλλά και με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχεται γλυκόζη, είναι η παρασκευή του στην απλή του μορφή και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην την σφίξετε πάρα πολύ στο χτύπημα και γίνει σκληρή σαν μπάλα. Να έχετε στο μυαλό σας ότι θα σφίξει και μέσα στο βάζο οπότε μια ρευστή αλλά πολύ σφιχτή υφή είναι η ιδανική. Επίσης αν έχετε σταθερό μίξερ με γάντζους, η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.Υλικά: (για 2 βαζάκια των 350 ml περίπου)

  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας γνήσιο εκχύλισμα βανίλιας ( 2 σκόνες)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Παρασκευή γλυκού υποβρύχιου βανίλιαςΒάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και το μέλι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και στην αρχή ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει και πάρει βράση δεν το ανακατεύουμε καθόλου και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
    Εν το μεταξύ βρέχουμε ένα πινέλο με νερό και βουρτσίζουμε ελαφρώς τα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να μην πιάσει κρυστάλλους το γλυκό μας. στα 15 λεπτά προσθέτουμε την βανίλια, το λεμόνι και το ξύσμα. Συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. το σιρόπι μας είναι έτοιμο όταν ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και κυλώντας δημιουργεί ένα χοντρό σχετικά σχοινάκι.Αφήνουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του λιγάκι και αν έχουμε σταθερό μίξερ (αν γίνεται με γυάλινο κάδο) με γάντζους το βάζουμε και δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα για 8 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε εμείς με το χέρι χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε προς μία φορά. Όταν κουραζόμαστε το αφήνουμε για λίγο και ξανασυνεχίζουμε. Το μείγμα θα ασπρίσει και τελικά θα πάρει την μορφή της γνωστής βανίλιας υποβρύχιο σε ρευστή αλλά σφιχτή υφή. Όταν είναι πλέον αρκετά δύσκολο το ανακάτεμα είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένο βάζο. Την αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω μερέντα

    Υλικά για σπιτική μερέντα 2 μέρη ταχίνι μαύρο 1 μέρος μέλι Χαρουπάλευρο (όσο πάρει) Λίγα …

    Γλυκό σύκο και συκομαίδες

    Συνταγή ώριμο γλυκό σύκουΠαρασκευή γλυκού σύκου Βράζουμε τα φρέσκα σύκα μας σε δυνατή φωτιά περίπου …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.