Υλικά
185 γραμμάρια μαλακωμένο βιτάμ
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 βανίλιες μικρές ή ένα φακελλάκι
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
1 ¼ φλιτζάνι γάλα
Παρασκευή κέικ σοκολάτας
Ρίχνω το βιτάμ την ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτω τα αυγά χτυπώντας καλά.
Κοσκινίζω σε ένα σκεύος τα αλεύρια και το κακάο ανακατεύοντας καλά και το ρίχνω μέσα στο μίγμα βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι των 20 εκατοστών και ψήνω για 55 λεπτά στους 190 βαθμούς.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψάκι και κόβουμε σε 6-8 μερίδες.
Περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Παρασκευή σάλτσας σοκολάταςΥλικά σάλτσας σοκολάτας>
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι κοσκινισμένη σκόνη κακάο
2 κουταλιές σούπας βιτάμ
Ρίχνω τη ζάχαρη, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ σε ένα σκεύος και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζω λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράσει η σάλτσα.
Χαμηλώνω και πάλι την φωτιά και σιγοβράζω για 5 λεπτά μέχρι να πήξη ελαφρά η σάλτσα.
Περιχύνω το σοκολατένιο κέικ με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το αφήνω να κρυώσει.
Σχετικά