Τρίτη , 3 Δεκεμβρίου 2024
Breaking News

Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Είναι φυσιολογικό ο καρπός των ελαιόδεντρων να έχει μπλε χρώμα;Κάθε χρόνο, παρατηρούμε στην , ο καρπός σταδιακά να αλλάζει χρώμα...
Περισσότερα
Γιατί οι ελιές παίρνουν μπλε χρώμα;

Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε στην , ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, είναι τα σχισίματα ή σκασίματα που εμφανίζονται στα...
Περισσότερα
Γιατί σκάνε τα λεμόνια και πώς το αντιμετωπίζουμε

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Φτιάχνω μαγιά για ψωμί

Εύκολη μαγιά για ψωμίΒράστε 450 γραμμάρια καλό αλεύρι, 110 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη και λίγο αλάτι, σε 7.6 λίτρα νερό για μία ώρα. Όταν είναι ζεστό σαν το γάλα, βάλτε το σε μπουκάλια και κλείστε το με πώμα. Είναι κατάλληλο για χρήση για 24 ώρες. Μισό κιλό από αυτή τη μαγιά φτιάχνει περίπου 8 κιλά ψωμί.Για να φτιάξεις μαγιάΣε 4 κιλά νερό, πρόσθεσε 1.5 κιλό βύνη και ένα κιλό λυκίσκο, βράσε μέχρι να μείνει 2 κιλά (ή 2 λίτρα) περίπου και σούρωσε πάνω από το ζεστό βρασμένο υγρό, όσο σταρένιο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει σε πυκνότητα σαν λεπτό γάλα και όταν είναι σχεδόν κρύο, πρόσθεσε 250 γραμμάρια καλής μαγιάς και όταν τελειώσεις βάλτο σε ένα δοχείο ή κατσαρόλα με περίπου 2 λίτρα κρύου νερού από πάνω και κάθε φορά που το χρησιμοποιείς χύσει το νερό και συμπλήρωσε με νέο όταν πάρεις τη μαγιά που χρειάζεσαι. Θα διατηρηθεί καλά για δύο εβδομάδες. Η παρασκευή θα γίνει σε δύο ημέρες και η μαγιά θα είναι κατάλληλη για χρήση και μπορεί να φυλαχτεί σε ένα δοχείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.Υποκατάστατο μαγιάςΑνέμειξε 2 λίτρα νερό με σιταρένιο αλεύρι μέχρι να γίνει σε πυκνότητα λεπτού χυλού (κουρκουτιού). Βράσε το απαλά για μισή ώρα και όταν είναι σχεδόν κρύο, ανακάτεψέ το με 250 γραμμάρια ζάχαρης και 4 κουταλιές της σούπας καλή μαγιά. Τοποθετήστε το σε ένα δοχείο με στενό λαιμό και τοποθέτησέ το μπροστά στη φωτιά ώστε να υπάρχει μία μέτρια ζέστη για τη ζύμωση. Η διαδικασία της ζύμωσης θα πετάξει απάνω ένα λεπτό υγρό, το οποίο σουρώνουμε και πετάμε μακριά. Κρατήστε το υπόλοιπο για χρήση σε δροσερό μέρος, σε ένα μπουκάλι ή δοχείο κλειστό. Η ίδια ποσότητα από αυτό όπως από την άλλη μαγιά, είναι επαρκής να παρασκευάσεις ψωμί η μπύρα. Τέσσερις κουταλιές της σούπας θα φτιάξει μία νέα ποσότητα μαγιάς όπως πριν και μπορούμε να έχουμε πάντα απόθεμα, δημιουργώντας νέα, με ζύμωση από το υπόλοιπο της προηγούμενης μας μαγιάς.Υποκατάστατο μαγιάς (άλλος τρόπος)Πάρε 4 κιλά αλεύρι και ανακάτεψέ τα με νερό μέχρι να γίνει σε συνοχή σαν λεπτή κρέμα. Βράσε το για μία ώρα, μετά πρόσθεσε μισό κιλό ζάχαρη και 250 γραμμάρια μαγιά. Αφήστε τη για ζύμωση.Για να βελτιώσετε χαλασμένη μαγιά:
Προσθέστε λίγο αλεύρι και ζάχαρη και αφήστε τα «να δουλέψουν μαζί» για λίγη ώρα.Για να φτιάξετε και αποθηκεύστε ξερή μαγιά

  • Πάρτε μία τσάντα από καραβόπανο, γεμίστε τη με μαγιά μετά πιέστε τη για να βγει το νερό και κάντε τη μικρά κέικ. Έχω δοκιμάσει ψωμί που φτιάχτηκε με μαγιά διατηρημένη με αυτό τον τρόπο και ήταν θαυμάσιο. Η μέθοδος για να τη χρησιμοποιήσεις είναι να τη διαλύσεις σε ζεστό νερό, στο οποίο προσθέτεις λίγη ζάχαρη και αλεύρι.
  • Χτυπήστε τη μαγιά μέχρι να αφρατέψει και μετά με ένα πινέλο λαδώματος απλώστε το σε λαδόκολλα, συνεχίστε να επιστρώνεται μαγιά στο χαρτί κάθε φορά που στεγνώνει μέχρι να σχηματιστεί ένα κέικ και μετά χωρίστε το σε τετράγωνα με ένα μαχαίρι.
  • About admin

    Check Also

    Φτιάχνω σπιτική μορταδέλα

    Πως φτιάχνω σπιτική μορταδέλα: συνταγή Παίρνεις 3 οκάδες ψαχνό από μπούτι χοιρινό, το ξεκοκκαλίζεις, βγάζεις …

    Παρασκευή φύτρων

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.