Κυριακή , 19 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Φτιάχνω λικέρ, μαρμελάδα, λεμονάδα και καθαριστικό ενζύμου με λεμόνι

Υλικά συνταγής

  • Πλυμένες φλούδες από 12 λεμόνια (μόνο το κίτρινο μέρος)
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 1 λίτρο νερό (ή λιγότερο για πιο δυνατό λικέρ)
  • 700-800 γραμ ζάχαρη
  • Παρασκευή
    – Σε γυάλινο βάζο 3 λίτρων, τοποθετείς στεγνές τις φλούδες του λεμονιού και το τσίπουρο.
    – Κλείνεις το καπάκι και το φυλάς σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2-3 εβδομάδες.
    – Ανακινείς καθημερινά το βάζο, για 2-3 εβδομάδες.
    – Ετοιμάζεις σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη (βράζεις για 5 λεπτά και το αφήνεις να κρυώσει τελείως).
    – Σουρώνεις και ανακατεύεις το σιρόπι με το μίγμα λεμονιού-τσίπουρου και αφήνεις άλλες 2 εβδομάδες στο βάζο.
    – Τοποθετείς σε αποστειρωμένα μπουκάλια.Συνταγή: Μαρμελάδα λεμόνιΥλικά συνταγής
    15 λεμόνια
    8 φλυτζάνια νερό
    6 φλυτζάνια ζάχαρηΠαρασκευή
    – Πλένεις τα λεμόνια και τα κόβεις ακτινωτά.
    – Αφαιρείς τα κουκούτσια και τα μαζεύεις σε ένα κομμάτι τουλπάνι που στερεώνεις με βαμβακερή κλωστή (τα κουκούτσια περιέχουν πηκτίνη).
    – Ψιλοκόβεις τα λεμόνια.
    – Βάζεις όλα τα υλικά (και το πουγκί με τα κουκούτσια) στην κατσαρόλα, εκτός από τη ζάχαρη και σιγοβράζεις για μισή ώρα.Αν θέλεις, χρησιμοποιείς ένα μίξερ χειρός (beamer) για να λιώσεις το μίγμα των λεμονιών.
    – Προσθέτεις τη ζάχαρη και σιγοβράζεις για άλλη μισή ώρα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
    – Έχεις βάλει τα βάζα στο φούρνο (150 βαθμούς για μισή ώρα) και με προσοχή γεμίζεις το ζεστό βάζο με τη ζεστή μαρμελάδα, σφραγίζεις το καπάκι και γυρνάς ανάποδα το βάζο. Το αφήνεις να κρυώσει τελείως και ελέγχεις αν το καπάκι έχει “τραβήξει προς τα μέσα”. Αυτό σημαίνει ότι πέτυχε η κονσερβοποίηση.Συνταγή: ΛεμονάδαΥλικά συνταγής
    500 γραμ χυμός λεμονιού
    500 γραμ ζάχαρη
    500 γραμ νερόΠαρασκευή
    – Σιγοβράζεις το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνεις να κρυώσει τελείως.
    – Στύβεις τα λεμόνια, τα σουρώνεις και τα αναμιγνύεις με το σιρόπι.
    – Φυλάς τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
    – Αραιώνεις 1 μέρος λεμονάδα με 2 μέρη νερό.Παγάκια λεμονιούΟι φλούδες των λεμονιών περιέχουν σχεδόν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από το χυμό του.
    – Στο μίξερ λιώνεις τις φλούδες από λεμόνι (αφού τις έχεις πλύνει πρώτα) μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό ή χυμό λεμόνι.
    – Γεμίζεις παγοθήκες και φυλάς στην κατάψυξη.
    – Αν θέλεις στο μίγμα μπορείς να προσθέσεις αλάτι, ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις.
    – Χρησιμοποιείς τα παγάκια στο μαγείρεμα φαγητών και γλυκών.Σκόνη λεμονιώνΧρήσεις: Αναμιγνύεις 1 φλιτζανάκι του καφέ ένζυμο με 1 λίτρο νερό και το χρησιμοποιείς για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού τζάμια, σφουγγάρισμα, τουαλέτες, δύσκολους λεκέδες ρούχων, καθαρισμό πάγκων κουζίνας, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών, λίπασμα φυτών κλπ).

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω Ουίσκι

    Υλικά Λαμβάνουμε: Πνεύμα: λίτρα 5 Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10 Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10 Παρασκευή ουισκιού Αποστάζουμε και …

    Φτιάχνω λικέρ: Elixir de Garus

    Θα μπορούσα να κατατάξω αυτή την συνταγή στην ενότητα με τα άρθρα «φτιάχνω τα δικά …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.