Σάββατο , 12 Απριλίου 2025
Breaking News

ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

-. ένα φιλί για τη μηλόπιτα με άρωμα μαστίχας που λιώνει στο στόμα! -. ένα φιλί για τη σοκολάτα, με...
Περισσότερα
ένα φιλί για την κάθε μας σκέψη!

Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Ιστορικά, οι παραδοσιακές θεραπείες με βάση τα βότανα έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορες κοινωνίες, λειτουργώντας...
Περισσότερα
Η apigenin/απιγενίνη ως θρεπτική και θεραπευτική ουσία – ένας ευεργετικός παράγοντας που προάγει την υγεία μας, με πανίσχυρη αντικαρκινική δράση

Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Η εξέλιξη στην , τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά την τάση για συστήματα πυκνής και υπέρπυκνης...
Περισσότερα
Σύστημα πυκνής και υπέρπυκνης φύτευσης ελιάς

Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα κοινό βότανο των ξηρών περιοχών της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, της Μεσογείου, στη Βόρεια Αφρική (Σαχάρα) και της Δυτικής Ασίας (Αραβική...
Περισσότερα
Διερεύνηση της αντικαρκινικής επίδρασης του Artemisia herba‐alba στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Τι συμβαίνει όταν οι αμυγδαλιές δεν κάνουν καρπούς;Αρκετοί φίλοι καλλιεργητές παρατηρούν το φαινόμενο μία αμυγδαλιά να έχει μειωμένη καρποφορία ή...
Περισσότερα
Γιατί δεν κάνει αμύγδαλα η αμυγδαλιά

Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Πάντα υπάρχουν τρόποι για να υποστηρίξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας ώστε να παραμένει υγιές Ας δούμε κάποιους: -. προσθέτουμε περισσότερες...
Περισσότερα
Πως να κρατήσουμε “χαρούμενο” το έντερό μας!

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;* “Ως διατροφική ψυχίατρος, φροντίζω πάντα να διατηρώ μια...
Περισσότερα
Ποια είναι η καλύτερη βιταμίνη για την προστασία του γηράσκοντος εγκεφάλου μας;

Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Ποια εποχή είναι κατάλληλη για τη φύτευση της λεμονιάς στον κήπο και σε γλάστρα;Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε πως η ευδοκιμεί...
Περισσότερα
Πότε φυτεύουμε λεμονιά;

Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Η βιολογική καλλιέργεια είναι μία καλλιεργητική μέθοδος που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και συνθετικών πρόσθετων στον κήπo.Γενικότερα, η λέξη “βιολογικό”...
Περισσότερα
Καλλιεργούμε βιολογικά: Πώς φτιάχνουμε ένα βιολογικό κήπο

Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Η σάλβια (Salvia greggii, Salvia microphylla) είναι ένας όμορφος θάμνος με πολλά κόκκινα λουλούδια, ιδανικό φυτό για να φυτέψουμε σε...
Περισσότερα
Σάλβια: Ένα ανθεκτικό φυτό με μικρά κόκκινα λουλούδια

Φτιάχνω κανελόψωμο σαν τσουρέκι

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι μαγιά, 500 ml ζεστό γάλα
  • 125 γραμμ. βιτάμ ή βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό αλεύρι, 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά και 1 αβγό χτυπημένο για να αλείψουμε το ψωμί
  • 2 κ. κ. αλάτι, 1 κ. κ. κανέλα
  • Υλικά για τη γέμιση
    250 γραμμάρια ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας κανέλαΠαρασκευή κανελόψωμουΣτο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γάλα και τη μαγιά και αναμειγνύουμε ελαφρά.
    Προσθέτουμε το βιτάμ ή το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα 2 αβγά και το αλάτι.
    Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
    Τέλος προσθέτουμε την κανέλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ σκεπασμένη για 1 ώρα, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Μεταφέρουμε και πάλι στον πάγκο, ζυμώνουμε για 3 λεπτά και επιστρέφουμε τη ζύμη στο μπολ για άλλη 1 ώρα.Για τη γέμιση:
    Στη συνέχεια ζυμώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε τη γέμιση από ζάχαρη και κανέλα, αφού τα έχουμε ανακατέψει και λιώσει με 3-4 κουταλιές ζεστό νερό. Αφήνουμε γύρω γύρω ένα κενό περίπου 5 εκ. χωρίς γέμιση, το οποίο αλείφουμε με αβγό και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη μας φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
    Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες ψωμιού αφού τις λαδώσουμε. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηλώσει και να φουσκώσει για 40 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Αλείφουμε το ψωμί μας με αβγό και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Η δοσολογία είναι για 2 μεγάλες φόρμες.
    Αν αντί για κανέλα χρησιμοποιήσουμε μαχλέπι στη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε με την ίδια συνταγή τσουρέκι!

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω μερέντα

    Υλικά για σπιτική μερέντα 2 μέρη ταχίνι μαύρο 1 μέρος μέλι Χαρουπάλευρο (όσο πάρει) Λίγα …

    Γλυκό σύκο και συκομαίδες

    Συνταγή ώριμο γλυκό σύκουΠαρασκευή γλυκού σύκου Βράζουμε τα φρέσκα σύκα μας σε δυνατή φωτιά περίπου …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.