Κυριακή , 19 Οκτωβρίου 2025
Breaking News

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς –  είναι το κεντρικό όργανο του νευρικού μας συστήματος,...
Περισσότερα
Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί συνεχώς νευρωνικές οδούς που ενισχύουν πρότυπα συμπεριφοράς και είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικός σε αυτό

Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

“Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού και στο πιό ψηλό κλαδάκι της...
Περισσότερα
Η συνεχής εισπνοή αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου ενισχύσει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου

Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

…όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου η διατροφική  αξία του μαϊντανού  είναι μάλλον υποτιμημένη και πολλοί από εμάς νομίζουν ότι...
Περισσότερα
Ο μαϊντανός και τα νεφρά μας!

Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Τον χειμώνα απολαμβάνουμε στην οικογένεια τις πευκοβελόνες ως ένα αρωματικό και ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Το απολαμβάνουμε και ταιριάζει υπέροχα, με...
Περισσότερα
Πευκοβελόνες, κουκουνάρια και η πολύτιμη ρητίνη, στην παραδοσιακή ιατρική…

Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

“Maʻi na loko” είναι μια χαβανέζικη φράση που σημαίνει  “αρρώστια εσωτερική ή αρρώστια από μέσα” και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη...
Περισσότερα
Η υγεία, όπως και η αρρώστια ξεκινούν από μέσα μας!

σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ρίγανη… μμμμμ.. μυρίζει καλοκαίρι, πέτρα και θύμηση, μια υπέροχη, εύγευστη προσφορά των βουνών μας! των ελληνικών βουνών μας! Greek Oregano...
Περισσότερα
σαν ποίημα, σαν μύθος- όταν με ρώτησαν πως θα περιέγραφα με δυό λόγια την ρίγανη, ενθυμούμενη τα μαθητικά μου χρόνια, είπα…

Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Ο Πατέρας της Ιατρικής! Ο πιο διαδεδομένος του χαρακτηρισμός. Ο Ιπποκράτης απελευθέρωσε την ιατρική από τον μύθο και τη μαγεία,...
Περισσότερα
Ιπποκράτης – θα πω δυό λόγια για τον Μεγάλο Έλληνα Πατέρα της Ιατρικής και μεγάλο Ανθρωπιστή!

Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Τις περισσότερες φορές αποδίδουμε έναν πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη στους κουρασμένους μας μύες ή στις δύσκαμπτες αρθρώσεις μας....
Περισσότερα
Μαθαίνω – fascia/περιτονία, άλλο ένα μέρος του σώματός μας, άγνωστο σε πάρα πολλούς!

Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

     #. Πρωτοποριακή έρευνα αποκάλυψε κάτι εκπληκτικό που κρύβεται στο πιάτο με τα λαχανικά μας και σε όλα τα...
Περισσότερα
Διαιτητικές πολυφαινόλες – οι ισχυρές θεραπευτικές τους ιδιότητες στη θεραπεία του καρκίνου

Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Ένα απλό ποδόλουτρο μπορεί να είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ! Η έρευνα και η λαϊκή...
Περισσότερα
Ένα απλό ποδόλουτρο με μηλόξυδο είναι το μυστικό που περιμένουν τα πόδια μας κάθε βράδυ!

Φτιάχνω κανελόψωμο σαν τσουρέκι

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι μαγιά, 500 ml ζεστό γάλα
  • 125 γραμμ. βιτάμ ή βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό αλεύρι, 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά και 1 αβγό χτυπημένο για να αλείψουμε το ψωμί
  • 2 κ. κ. αλάτι, 1 κ. κ. κανέλα
  • Υλικά για τη γέμιση
    250 γραμμάρια ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας κανέλαΠαρασκευή κανελόψωμουΣτο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το γάλα και τη μαγιά και αναμειγνύουμε ελαφρά.
    Προσθέτουμε το βιτάμ ή το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα 2 αβγά και το αλάτι.
    Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
    Τέλος προσθέτουμε την κανέλα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη σε ένα μπολ σκεπασμένη για 1 ώρα, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Μεταφέρουμε και πάλι στον πάγκο, ζυμώνουμε για 3 λεπτά και επιστρέφουμε τη ζύμη στο μπολ για άλλη 1 ώρα.Για τη γέμιση:
    Στη συνέχεια ζυμώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε τη γέμιση από ζάχαρη και κανέλα, αφού τα έχουμε ανακατέψει και λιώσει με 3-4 κουταλιές ζεστό νερό. Αφήνουμε γύρω γύρω ένα κενό περίπου 5 εκ. χωρίς γέμιση, το οποίο αλείφουμε με αβγό και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη μας φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
    Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και τοποθετούμε σε μεταλλικές φόρμες ψωμιού αφού τις λαδώσουμε. Ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηλώσει και να φουσκώσει για 40 λεπτά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Αλείφουμε το ψωμί μας με αβγό και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Η δοσολογία είναι για 2 μεγάλες φόρμες.
    Αν αντί για κανέλα χρησιμοποιήσουμε μαχλέπι στη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε με την ίδια συνταγή τσουρέκι!

    About admin

    Check Also

    Φτιάχνω μερέντα

    Υλικά για σπιτική μερέντα 2 μέρη ταχίνι μαύρο 1 μέρος μέλι Χαρουπάλευρο (όσο πάρει) Λίγα …

    Γλυκό σύκο και συκομαίδες

    Συνταγή ώριμο γλυκό σύκουΠαρασκευή γλυκού σύκου Βράζουμε τα φρέσκα σύκα μας σε δυνατή φωτιά περίπου …

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.