Υλικά συνταγής κέικ πετιμεζιού
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ φλιτζάνι σταφίδες
2 σφηνάκια κονιάκ
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Παρασκευή κέικ πετιμεζιού
Προθερμαίνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Χτυπάμε το πετιμέζι με το χυμό του πορτοκαλιού 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την baking soda, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια.
.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε το κέικ πετιμεζιού για 40-45 λεπτά.
Μια από τις καλύτερες συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Σχετικά