Πέμπτη , 21 Νοεμβρίου 2024
Breaking News

Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Φανταστείτε ένα εντυπωσιακό μικρό φοίνικα με παχιά, σαρκώδη φύλλα να ξεπροβάλλει από τη μέση της ζούγκλας του ηφαιστειακού νησιού. Μιλάμε...
Περισσότερα
Μπριγκάμια: Ο φοίνικας της Χαβάης στο σπίτι

Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Το λευκόφυλλο είναι ένας εντυπωσιακός καλλωπιστικός θάμνος με ιδιαίτερη ομορφιά που διαθέτει χαρακτηριστικά φύλλα γκριζοπράσινου χρώματος. Στο εξωτερικό, το λευκόφυλλο...
Περισσότερα
Λευκόφυλλο: Ένας ανθεκτικός θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα

Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Οι λαϊκές μας αγορές, πάω πάντα στις βιολογικές αγορές, όταν είναι η εποχή τους, έχουν πολλά-πολλά καλαμπόκια, το οποία είναι ολόφρεσκα...
Περισσότερα
Πως ετοιμάζω ρόφημα με μουστάκια καλαμποκιού

Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

μιτοχόνδρια –  είναι πια γνωστό πως το 90% της ενέργειας στον οργανισμό μας παράγεται στα πολύτιμα μιτοχόνδρια.  Αν τα μιτοχόνδριά μας είναι  λειτουργικά το σώμα...
Περισσότερα
Μιτοχόνδρια: Μια πανταχού παρούσα και ποικιλόμορφη οικογένεια οργανιδίων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Παρά τις αμφιβολίες περασμένων ετών σχετικά με την νευρογένεση στους ενήλικες, μια μελέτη δείχνει ότι ακόμα και άτομα ηλικίας 80...
Περισσότερα
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει νέους νευρώνες και μετά τα 80!

Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Θεραπεία Kneipp – κάτι περισσότερο από το να περπατάμε ή να κολυμπάμε στο νερό! Το βάδισμα στο νερό είναι σίγουρα η...
Περισσότερα
Οι πέντε βασικοί άξονες της υγείας σύμφωνα με τον Sebastian Kneipp

Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Για όλους που ακούν για “ενεργειακή θεραπεία” και αναρωτιούνται τι είναι η ενέργεια, υπάρχει μια απλή άσκηση που μπορεί να...
Περισσότερα
Πως να βοηθήσουμε το σώμα μας να ανακτήσει αλλά και να ανανεώνει την προσωπική μας ενέργεια

Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

flavonoids και antioxidants, luteolin apigenin lycopene alpha carotene lutein+zeaxanthin beta carotene, φολικό οξύ/Β9…ο ρόλος του φολικού οξέως/Β9 στον οργανισμό μας...
Περισσότερα
Μαϊντανός και πως ετοιμάζω ένα γρήγορο και αναζωογονητικό φυσικό ρόφημα

Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Η επίφυση ή κωνάριο, είναι ενδοκρινής αδένας του σώματός μας. Η επίφυση έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, ή...
Περισσότερα
Επίφυση ή τρίτο μάτι, η “έδρα της ψυχής” σύμφωνα με τον Rene Descartes.

Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

“Ένα βότανο είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων” έλεγε τους χρόνους εκείνους ο Charlemagne Και ναι, ο...
Περισσότερα
Τα βότανα είναι ο φίλος των γιατρών και ο έπαινος των μαγείρων!

Τρόποι μαγειρέματος και τοπικές κουζίνες – Κοτόπουλο Korma ,ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο

Κοτόπουλο korma **

Και θα χρειαστούμε:
Για το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
1 πολύ μικρή ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
1 μικρή ή μισή αν είναι μεγάλη , πράσινο πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πολύ ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
Για το γάλα ή την κρέμα από κάσιους
1/2  φλυτζάνι του τσαγιού κάσιους
1/2 φλιτζάνι νερό
Για το γαρνίρισμα
1/4  του φλιτζανιού κάσιους
1/4  του φλιτζανιού σταφίδα σουλτανίνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
νωπά φύλλα κόλιανδρου για το γαρνίρισμα
Τα μπαχαρικά που θα χρειαστούμε
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή όσο μας αρέσει
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού – αν δεν έχουμε δεν πειράζει
1/2 κουταλάκι κουταλάκι κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο – κακουλές
κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μοσχοσίταρο-fenugreek
4-5 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες-περίπου 600g
1 φλιτζάνι νερό
μισό φλιτζάνι  λάδι
Για να φτιάξουμε το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μείγμα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε – αφήνουμε το μείγμα μας να με περιμένει.
Για να φτιάξουμε το γάλα ή την κρέμα από κάσιους βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους και το νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα – αφήνουμε την κρέμα μας να με περιμένει για λίγο.
Για να ετοιμάσουμε τη γαρνιτούρα μας , βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό τηγάνι να ζεσταθεί , προσοχή – όχι να κάψει και προσθέτουμε τα κάσιους και τη σουλτανίνα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσά τα κάσιους – τα αφαιρούμε αμέσως κρατώντας τα στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε ως γαρνιτούρα μαζί με τον κόλιανδρο.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί , προσοχή – όχι να κάψει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κύμινο και μόλις αρχίσει να καφετίζει ελαφριά ,  προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας
Ανακατεύουμε για 8 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αναδύονται οι μυρωδιές του κρεμμυδιού και της ντομάτας.
Αμέσως προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας , ανακατεύουμε και
προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το λάδι , σκεπάζουμε πολύ καλά το τηγάνι με το σκέπασμά του και σιγοψήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 περίπου λεπτά.
Στο ενδιάμεσο πάντα ελέγχουμε το φαγητό μας αν έχει διατηρήσει τα υγρά του , αν όχι προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό , διότι το τελικό μας αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι καθόλου υδαρές.
Δυναμώσουμε τη θερμοκρασία  και ξεσκεπάζουμε το τηγάνι μας , ανακατεύουμε και με προσοχή προσθέτουμε την κρέμα κάσιους.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα , με προσοχή , να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία , τόσο όσο να σιγοβράζει το φαγητό μας ,  σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά ακόμα!
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε το πιάτο μας με τα κάσιους , τις σταφίδες και τον κόλιανδρο και με επιπλέον τσίλι ,αν θέλουμε , για να «σπρώξουμε» και τον μεταβολισμό μας.

Σημειώσεις:
Το πιάτο μας δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του , απλά χρειάζεται να έχουμε χρόνο , ηρεμία και φαντασία.
Το πιο δύσκολο κομμάτι της συνταγής , ίσως , είναι η συγκέντρωση όλων των συστατικών , κάτι  που διαρκεί μόνο 5 λεπτά αν τα ράφια της κουζίνας μας είναι πλήρη σε μπαχάρια.
Η τοποθέτηση όλων των μπαχαρικών σε μπολάκια δίπλα μας ,θα μας διευκολύνει εδάφους μαζί σε ένα μπολ θα κάνει τη διαδικασία ψησίματος πολύ πιο γρήγορη / ομαλότερη.

** Με τη μέθοδο korma μπορούμε να ετοιμάσουμε και νοστιμότατα πιάτα λαχανικών.
Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε πως.
***Προσοχή στο μέλι , αν δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ανεπεξέργαστο το αποφεύγουμε,μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με σιρόπι σφένδαμου ή ανεπεξέργαστη υγρή ζάχαρη.
****για το Ceviche , το sushi το sashimi , το navratan korma θα τα πούμε πιο αναλυτικά σε επόμενο άρθρο
*βρώσιμα φύλλα χρυσού και ασημιού

About admin

Check Also

Τρόφιμα μακράς διάρκειας για μια διατροφική κρίση

    Παλαιότερα κάθε σπίτι φρόντιζε να έχει αρκετά τρόφιμα μακράς διάρκειας και να καλύπτουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.